handdator

Visa fullständig version : Blötläggning av frön, eller ej?


Nadja
2005-07-28, 11:18
Ang psylliumfrö:

Hur gör ni- blötlägger ni 1-2 msk och använder sedan "massan" i gröt etc, eller tar ni bara fröna som de är och blandar?

Jag kör blötläggningsvarianten pga att då blir det mkt mer mat att äta!! :eating:

Lizzie
2005-07-28, 15:58
Häller dem på filen som de är...samma med linfrön.

Wooch
2005-07-28, 16:02
Häller dem på filen som de är...samma med linfrön.

Jepp, samma här.

Pellefant
2005-07-28, 18:56
Strör på dem direkt här och där i matalagningen.

Nadja
2005-07-29, 08:50
Ok, för er som gillar att äta mkt (men sparsamt med kcal) får jag väl tipsa om blötläggning då. Blir avsevärd skillnad i volym samt att jag inbillar mig att det är bra att blötlägga pga fiberhalten (för lite vatten till mkt fiber ger i alla fall mig förstoppning *spy* )

Lizzie
2005-07-29, 09:05
Man behöver ju inte blanda fibrerna direkt med vatten - man kan ju öka sitt vattenintag under dagen, inte bara öka vattenintaget under måltiden.
Blir det inte bara en äcklig gegga om man blandar med vatten? Okey, det blir kanske lite mera mat, men det kan väl inte bli mer än någon matsked gegga?

Nadja
2005-07-29, 12:09
Jag äter inte äcklig mat, så svaret är nej.