YTS
2005-07-16, 03:30
Jag läste för ett tag sedan om att japaner och kineser använder adzuki bönor i glass och bakverk. Gjorde därför detta recept för att se hur det smaka. Adzukibönor finns på hälsokostaffärerna.
1. Lägg 80g adzukibönor i blöt 8h.
2. Koka bönorna 25 minuter i saltat vatten.
3. Sätt ugnen på 175 grader.
4. Vispa 3 ägg och 125 g socker pösigt.
5. Tillsätt 1,5 dl lättmjölk och 1/2 dl olivolja.
6. Rör ihop 1,5 dl kornmjöl, 3 dl vetemjöl special, 2 tsk bakpulver och 1 msk malen kardemumma.
7. Rör ner mjöl blandningen i äggsmeten.
8. Rör ner de kokade och avkylda bönorna.
9. Häll smeten i en smord och ströbröad 6st´s muffinsform.
10. Grädda lågt ner i ugnen i 45 minuter.
Yngve
1. Lägg 80g adzukibönor i blöt 8h.
2. Koka bönorna 25 minuter i saltat vatten.
3. Sätt ugnen på 175 grader.
4. Vispa 3 ägg och 125 g socker pösigt.
5. Tillsätt 1,5 dl lättmjölk och 1/2 dl olivolja.
6. Rör ihop 1,5 dl kornmjöl, 3 dl vetemjöl special, 2 tsk bakpulver och 1 msk malen kardemumma.
7. Rör ner mjöl blandningen i äggsmeten.
8. Rör ner de kokade och avkylda bönorna.
9. Häll smeten i en smord och ströbröad 6st´s muffinsform.
10. Grädda lågt ner i ugnen i 45 minuter.
Yngve