handdator

Visa fullständig version : Ägg, tillagning


Akilles
2005-07-14, 12:44
Är det sämre att äta ett löskokt ägg (stel vita, lös gula) än ett hårdkokt? Jag tänker då på hur väl kroppen kan tillgodogöra sig proteinet.

datorjaevel
2005-07-14, 17:19
du behöver nog inte oroa dig

nubben81
2005-07-14, 17:50
Det är väl viktigare att veta vad som är det optimala i att äta ett ägg, än att verkligen äta det? :hbang:

Yuvärr så kan jag dock inte det rätta svaret på din fråga, sorry :)

JAM
2005-07-15, 12:21
Är det sämre att äta ett löskokt ägg (stel vita, lös gula) än ett hårdkokt? Jag tänker då på hur väl kroppen kan tillgodogöra sig proteinet.
Jag kan inte svara exakt, men ät dina löskokta ägg du och oroa dig inte. :)

Råa ägg kan man däremot undvika pga. den lilla salmonellarisken.

King Grub
2005-07-15, 13:57
Råa ägg kan man däremot undvika pga. den lilla salmonellarisken.

Och det faktum att hälften av proteinet inte tas upp utan går till spillo.

JAM
2005-07-15, 14:02
Och det faktum att hälften av proteinet inte tas upp utan går till spillo.
Åh fan, det var det värsta... Bra info! :thumbup:

Johan
2005-07-15, 15:21
Och det faktum att hälften av proteinet inte tas upp utan går till spillo.
Varför inte då?
Man vill ju gärna har lite bakrundsfakta om man ska argumentera med polarna.

King Grub
2005-07-15, 15:24
http://ajpgi.physiology.org/cgi/content/full/277/5/G935

http://www.nutrition.org/cgi/content/full/128/10/1716

Johan
2005-07-15, 15:36
http://ajpgi.physiology.org/cgi/content/full/277/5/G935

http://www.nutrition.org/cgi/content/full/128/10/1716

Tack.