handdator

Visa fullständig version : Röda linser


Lizzie
2005-07-13, 21:06
Hur gör ni om ni ska ha röda linser i en pastasallad? Kokar ni de röda linserna först eller lägger ni ner dem i salladen som de är?

King Grub
2005-07-13, 21:08
Man kan väl inte äta okokta linser om man vill ha några tänder kvar?

MyungChul
2005-07-13, 21:12
såvida denne inte suger dom mjuka

Lizzie
2005-07-13, 21:19
Jag är inte så inne på linser, därför frågar jag.

Tolkia
2005-07-13, 21:38
Ja, koka. Annars blir det ungefär som att ha okokta makaroner eller okokt ris i salladen (och jag undrar hur man blir i magen ...). Var lite försiktig dock, så att de inte blir mos om du skall ha dem i sallad.

aliquis
2005-07-13, 22:02
Som jag skulle göra, det optimala sättet (vad gäller tid och disk), är att koka upp vatten, hälla i linser, hälla i pasta, skall det i grönsaker släng i dem mot slutet, häll bort vattnet o tillsätt vad du nu ville ha ;)

Vad spelar det för roll om det blir linsmospåpasta? :D

YTS
2005-07-14, 03:10
Hur gör ni om ni ska ha röda linser i en pastasallad? Kokar ni de röda linserna först eller lägger ni ner dem i salladen som de är?

Linser är baljväxter och många baljväxter är giftiga i okokat tillstånd. Så giftiga att man spyr om man försöker äta dem råa. Så prova inte det.

För övrigt tycker jag svarta, och/eller kidney bönor skulle passa bättre till sallad, just därför att linser lätt blir mosiga.


Yngve

Lizzie
2005-07-14, 10:03
Tack för svaren! Jag kokade upp dem - lät dem koka någon minut - sen drog jag av dem från plattan och de fick stå i vattnet kanske 10 minuter. Jag ville ju inte ha dem mosiga, det var därför jag frågade om kokråd.

Min kunskap om hur man tillreder linser och bönor är värdelös så jag tar tacksamt emot tips å råd!!

KIRE
2005-07-14, 11:35
Koka dem i ca 6-7min. Kokar du dem längre än så blir det som gröt bara.
Vill man ha fasta och fina är det max 7 min som gäller. Du kan ju kolla
när linserna spricker, då är det en minut kvar ungefär.

Pellefant
2005-07-14, 12:01
"Röda linser. Har kort koktid (ca 10 min) och blir mjuka, lite mosiga, efter kokning. "

http://www.recepthjalpen.se/view_ingredient.php?ingrID=232