handdator

Visa fullständig version : Kall gröt ger för lågt GI


Max
2005-07-08, 21:38
De senaste veckorna har jag mer eller mindre slutat äta gröt pga. värmen, men nu i eftermiddags koka jag en måltid och ställde in i kylen. Jag avnjöt den kall tillsammans med mjölk, keso och sylt för en stund sedan, men när jag skulle resa mig upp svartnade det för ögonen som efter en rejäl insulin-boostande pizza som precis hamnat i magen.

Det jag undrar över är om jag helt enkelt fått för lågt blodsocker istället, kall gröt lär väl vara väldigt långsamma kolhydrater, för långsamma?

Men gott var det.

Frazze
2005-07-08, 21:48
Du kan inte få för lågt blodsocker "akut" av en måltid.

Max
2005-07-08, 21:57
I långa loppet då, om jag äter tre måltider med kall gröt i rad? :)
Kan för lågt GI vara dåligt?

FredsAmiralen
2005-07-08, 22:17
Varför skulle gröten ha ett lägre GI om den är kall?

Lizzie
2005-07-08, 22:20
Kolhyrater som kyls, ger ett lägre Gi, typ pasta - potatis. (antar gröt räknas in där med?) Frågan är väl varför man väljer att äta kall gröt tre mål i rad?? ;)

Sparrisen
2005-07-08, 22:24
KLart du inte får ett extremt blodsockerfall pga av kall gröt. :laugh:

Där är nog snarare värmen eller vätksebrist eller sådant. Sjuk kanske.

Sparrisen
2005-07-08, 22:25
Men för att svara påen tidigare fråga. Extremt lågt GI på alla måltider är inte bra. Blosocker är bra i en jämnt stabil nivå. Ej för lite, ej för mycket.

King Grub
2005-07-09, 05:12
Så lågt GI att man får lågt blodsocker av det kan man dock inte åstadkomma genom att låta något som vanligtvis har ett normalt GI svalna.

Det där när man reser sig upp och det svindlar till har inte med blodsocker att göra, utan blodtryck, och beror inte på det du just ätit.

Max
2005-07-09, 21:34
Bra, då fortsätter jag att äta kall gröt.