Visa fullständig version : Kycklingdelar och köttmängd
Ofta säljs kycklingdelar, exempelvis klubbor och bröst, riktigt billigt (runt 10-15 kr/kg) och dessa är perfekta att grilla. Är det någon som vet vilken typ av kycklingdelar som är mest prisvärda, dvs som det generellt är mest kött på?
Bortsett från brösten är det egnetligen bara två delar kvar på kycklingen som säljs, så kalladfe kycklingklubbor (som visserligen kan vara uppdelade i två delar) och kycklingvingar. Det krävs ganska många kycklingvingar för att bli mätt =)
Innanlår finns också. Bra näringsvärden, högt pris.
Pellefant
2005-07-03, 11:12
Undrar om inte kycklingfilén ger mest kött per krona ändå? *screwy*
Innanlår finns också. Bra näringsvärden, högt pris.
Innanlår är en förädling utav låret, vilket ger det ett klart högre pris. Liskon det finns förädlingar utav bröstet (vanligtvis kallat bröstfile).
Undrar om inte kycklingfilén ger mest kött per krona ändå? *screwy*
håller med, jämförde tidigare billigaste kycklingfilen med billigaste hel kyckling. Skar bort allt kött på den hela kycklingen och räkna ut att filén gav mest kött för pengarna. Kommer tyvärr inte ihåg siffrorna
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.