handdator

Visa fullständig version : Potatis GI


E.S
2005-06-19, 20:17
Som bekant så blir ju potatisens kolhyderater långsamma om man låter potatisen bli kall. Jag har dock en lite speciell tillagningmetod, först och främst så gillar jag min potatis "knaper-kokt", d.v.s inte riktigt färdigkokt utan att den fortfarande har en ganska krispig konsistens. För det andra så gillar jag inte att vänta, så jag häller ut potatisen på en tallrik, delar upp den och ställer den i fönstret tills den slutat ånga, sedan slänger jag in den i frysen till den blivit kall och avnjuter.... *screwy* *screwy*

Frågan är, är kolhyderaterna fortfarande långsamma även om jag inte kokat potatisen ordentligt samt kylt ned den väldigt snabbt? :confused:

King Grub
2005-06-19, 20:24
Får att uppnå det låga GI:t som bildandet av resistent stärkelse innebär måste potatisen få kallna i lugn och ro.