Droog
2005-06-16, 22:07
- Smakar bättre än spättekaka. 5 av 5 grippers! Arne P, skånsk grepprofil.
- Jag tar alltid med mig några i taxin. 5 av 5 rattmuffar! Bamse, lustigkurre och storspammare.
- 200g köttfärs kan inte bli fel. 5 av 5 stureplanskrogar! Munter, hacker och fjollträskare.
Ja, mycket har sagts om dessa legendariska burgare och nu mina vänner ska ni få det enkla men endå snillrika receptet. Passar horrorshow på fredagar efter tunga benpass.
* Ta en påse köttfärs från valfritt dött djur, förslagsvis nöt eller varför inte älg. 400-600g borde räcka för att få cancer i förtid.
* 0.5-1 tsk potatismjöl blandas i tillsammans med lite vatten, typ en halv deciliter. Om köttfärsen är hemskt blöt t ex om den varit i frysen så kanske det inte behövs.
* Jobba igenom färsen tillsammans med valfria kryddor, örter och kanske vitlök. En tesked salt, grillkrydda, några nypor svartpeppar och ett par vitlöksklyftor brukar jag köra med men ni får frilansa.
* Blanda grillolja med 50-50 olja och soya, häll i lite grillkrydda också.
* Gör minst 2cm tjocka burgare av färsen. Jag brukar väga upp 150-200g för big boys och 75g for tha ladies...
* Pensla på olja och grilla högst 4-5min på varje sida, det är nästan omöjligt att få burgarna torra men man behöver ju inte försöka.
Tillbehör
* Bröd av pumpernickeltyp för oss som är HC, annars funkar vanligt bröd lika bra.
* Het tacosås, ingen flottig dressing här inte.
* Tomat, rödlök, sallad, gurka, paprika osv.
* Tabasco
* Stekt ägg och bacon för er som inte är på deff?
:thumbup:
- Jag tar alltid med mig några i taxin. 5 av 5 rattmuffar! Bamse, lustigkurre och storspammare.
- 200g köttfärs kan inte bli fel. 5 av 5 stureplanskrogar! Munter, hacker och fjollträskare.
Ja, mycket har sagts om dessa legendariska burgare och nu mina vänner ska ni få det enkla men endå snillrika receptet. Passar horrorshow på fredagar efter tunga benpass.
* Ta en påse köttfärs från valfritt dött djur, förslagsvis nöt eller varför inte älg. 400-600g borde räcka för att få cancer i förtid.
* 0.5-1 tsk potatismjöl blandas i tillsammans med lite vatten, typ en halv deciliter. Om köttfärsen är hemskt blöt t ex om den varit i frysen så kanske det inte behövs.
* Jobba igenom färsen tillsammans med valfria kryddor, örter och kanske vitlök. En tesked salt, grillkrydda, några nypor svartpeppar och ett par vitlöksklyftor brukar jag köra med men ni får frilansa.
* Blanda grillolja med 50-50 olja och soya, häll i lite grillkrydda också.
* Gör minst 2cm tjocka burgare av färsen. Jag brukar väga upp 150-200g för big boys och 75g for tha ladies...
* Pensla på olja och grilla högst 4-5min på varje sida, det är nästan omöjligt att få burgarna torra men man behöver ju inte försöka.
Tillbehör
* Bröd av pumpernickeltyp för oss som är HC, annars funkar vanligt bröd lika bra.
* Het tacosås, ingen flottig dressing här inte.
* Tomat, rödlök, sallad, gurka, paprika osv.
* Tabasco
* Stekt ägg och bacon för er som inte är på deff?
:thumbup: