handdator

Visa fullständig version : Droogs grillburgare


Droog
2005-06-16, 22:07
- Smakar bättre än spättekaka. 5 av 5 grippers! Arne P, skånsk grepprofil.

- Jag tar alltid med mig några i taxin. 5 av 5 rattmuffar! Bamse, lustigkurre och storspammare.

- 200g köttfärs kan inte bli fel. 5 av 5 stureplanskrogar! Munter, hacker och fjollträskare.

Ja, mycket har sagts om dessa legendariska burgare och nu mina vänner ska ni få det enkla men endå snillrika receptet. Passar horrorshow på fredagar efter tunga benpass.

* Ta en påse köttfärs från valfritt dött djur, förslagsvis nöt eller varför inte älg. 400-600g borde räcka för att få cancer i förtid.
* 0.5-1 tsk potatismjöl blandas i tillsammans med lite vatten, typ en halv deciliter. Om köttfärsen är hemskt blöt t ex om den varit i frysen så kanske det inte behövs.
* Jobba igenom färsen tillsammans med valfria kryddor, örter och kanske vitlök. En tesked salt, grillkrydda, några nypor svartpeppar och ett par vitlöksklyftor brukar jag köra med men ni får frilansa.
* Blanda grillolja med 50-50 olja och soya, häll i lite grillkrydda också.
* Gör minst 2cm tjocka burgare av färsen. Jag brukar väga upp 150-200g för big boys och 75g for tha ladies...
* Pensla på olja och grilla högst 4-5min på varje sida, det är nästan omöjligt att få burgarna torra men man behöver ju inte försöka.

Tillbehör
* Bröd av pumpernickeltyp för oss som är HC, annars funkar vanligt bröd lika bra.
* Het tacosås, ingen flottig dressing här inte.
* Tomat, rödlök, sallad, gurka, paprika osv.
* Tabasco
* Stekt ägg och bacon för er som inte är på deff?

:thumbup:

tossefar
2005-06-16, 22:21
Utmärkt recept :thumbup:

Nils.R
2005-06-16, 22:46
2cm,det var inga dåliga burgare :hbang:

Wooch
2005-06-16, 22:56
Låter gott.

Bamse
2005-06-16, 23:56
- Jag tar alltid med mig några i taxin. 5 av 5 rattmuffar! Bamse, lustigkurre och storspammare.

Falsk marknadsföring!

Arne Persson
2005-06-16, 23:56
KAn intyga att dom var ytterligt delikata! :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Bobbokrull
2005-06-17, 08:44
Vi får köra något tungt pass någon gång framöver!, jag bjuder på träningen...du bjuder på burgarna *flex* :thumbup:

Tomten
2005-06-18, 01:42
Ytterst manliga burgare det där :)

Fast att göra dem utan någon typ av "klister" är nog inte att rekommendera, då kan de falla i bitar när man vänder dem på grillen. Om man är mesig så använder man ströbröd, ägg och vatten/mjölk. Då håller burgarna garanterat ihop, men samtidigt så blir det ju mindre kött per servering, och det är ju alltid en nackdel :D

Droog
2005-06-18, 06:59
Fast att göra dem utan någon typ av "klister" är nog inte att rekommendera, då kan de falla i bitar när man vänder dem på grillen. Om man är mesig så använder man ströbröd, ägg och vatten/mjölk. Då håller burgarna garanterat ihop, men samtidigt så blir det ju mindre kött per servering, och det är ju alltid en nackdel :D

Därav potatismjölet... ;)

z_bumbi
2005-06-18, 16:06
* Jobba igenom färsen tillsammans med valfria kryddor, örter och kanske vitlök. En tesked salt, grillkrydda, några nypor svartpeppar och ett par vitlöksklyftor brukar jag köra med men ni får frilansa.


En kryddvariant är med tacokrydda plus lite extra vitlök och svartpeppar.

skaparn
2005-06-19, 21:32
Du verkade helt normal och jag hade tänkt prova burgarna i veckan...ända tills...


Tillbehör
* Stekt ägg och bacon för er som inte är på deff?


Herregud människa. Ägg?

pocoloco
2005-06-20, 01:07
En ostskiva vore inte så dumt heller!

Mental
2005-06-21, 08:10
Du verkade helt normal och jag hade tänkt prova burgarna i veckan...ända tills...



Herregud människa. Ägg?

Stekt ägg och tabasco på burgare är gott :eating:

skaparn
2005-06-21, 08:32
Stekt ägg och tabasco på burgare är gott :eating:

Hmmmm, jag brukar förpassa äggen till burgarsmeten men nu sitter jag här och seriöst överväger att till midsommargrillen försöka mig på en äkta Droog-burgare, med stekt ägg och allt. Kan bli lite svårt att steka ägget på grillgallret dock.

Droog
2005-07-22, 23:06
Lite färska bilder på rätten. :)

Droog
2005-07-22, 23:07
Kör inte för hårt på grillen, då blir det torrt.

Droog
2005-07-22, 23:08
Färdiga med alla tillbehör. Två burgare var, mums.

Droog
2005-07-22, 23:09
Voilá!

MyungChul
2005-07-25, 02:20
väldigt hög burgare, gäller att ha en stor käft :D