handdator

Visa fullständig version : Dinkelris


råkkare
2005-06-16, 10:34
Är det ett bra alternativ till vanligt fullkornsris?
n Näringvärde /100 gram okokt,

Protein/11.9
fett 2.6
kolhydrat/61.6
322/100 gram, låter väl ganska så bra va?

Fettecke
2005-06-16, 10:36
Är det ett bra alternativ till vanligt fullkornsris?
n Näringvärde /100 gram okokt,

Protein/11.9
fett 2.6
kolhydrat/61.6
322/100 gram, låter väl ganska så bra va?

det funkar, ris har ju ganska bra GI överlag så 61gr är inte överdrivet mkt

aliquis
2005-06-16, 11:07
det funkar, ris har ju ganska bra GI överlag så 61gr är inte överdrivet mkt
Det är ju inte ris, utan dinkel. Att det sedan kallades dinkelris var väl för att han kokade det som ris, fast egentligen är det väl hela korn av dinkel. Och dinkel är någon form av ursprungsvete.

Näringsvärdet är ju bättre än för vete, hur det står sig mot råris däremot vet jag inte.

Gi är säkert mycket lägre.

King Grub
2005-06-16, 11:17
Jag vet inte riktigt varifrån uppfattningen att dinkel har lågt GI kommer, annat än från förväxlingar mellan glukos- och vittbrödskalan.

WHITEFOLKS
2005-06-16, 12:43
Har väl någonting med att folk sammankopplar lågt GI med "nyttigt". Då blir allt med lågt GI "nyttigt", och allt "nyttigt" har lågt GI ;)