Visa fullständig version : Yoghurt och fil
Cupofcoffee
2005-06-16, 09:19
Jag trodde att frågan ställts innan, men jag har sökt på yogurt, yoghurt och yougurt men inte hittat något relevant. Lyckas ni bättre så upplys mig gärna.
Är (lätt) yogurt okej mat? Jag talar om de smaksatta fruktyogurtarna, typ Yoggi och Valio mfl. De verkar ha så lågt energiinehåll, så jag tänkte att det är utmärkt utfyllnad tillsammans med en näve musli till kvällsrasten.
Frågan gäller filmjölk också.
Det är ju fettsnålt, men är kolhydraterna snälla?
Chandler
2005-06-16, 09:52
Jag trodde att frågan ställts innan, men jag har sökt på yogurt, yoghurt och yougurt men inte hittat något relevant. Lyckas ni bättre så upplys mig gärna.
Är (lätt) yogurt okej mat? Jag talar om de smaksatta fruktyogurtarna, typ Yoggi och Valio mfl. De verkar ha så lågt energiinehåll, så jag tänkte att det är utmärkt utfyllnad tillsammans med en näve musli till kvällsrasten.
Frågan gäller filmjölk också.
Det är ju fettsnålt, men är kolhydraterna snälla?
Många "vanliga" yoghurtsorter innehåller mycket socker, fast det finns ju sorter som är snålare med det också.
Yoggi mini utan tillsatt socker är både god och innehåller mindre kolisar.
Yoggi mini utan tillsatt socker är både god och innehåller mindre kolisar.
passande namn på en yoghurt som just du gillar alltså :D
Äter man inte mycket vanligt socker i vanliga fall eller ser till att göra av med kalorierna så är de smaksatta yoghurtsorterna bra mat, oavsett om det är light eller inte.
Ska man vara petig så är de icke smaksatta oftast nyttigare.
Lättfil är en höjdare oavsett vilka kriterier man sätter på det.
Om man tror att det blir mycket socker är det ju bara att äta lite mindre müsli, det största problemet med socker är om man har fyllda förråd i levern och äter man ett mellanmål så har man förhoppningsvis gjort av med en del energi sen förra gången man åt.
King Grub
2005-06-16, 11:18
Ren naturell fil är nog det bästa valet man kan hitta bland flytande mjölkprodukter.
Chandler
2005-06-16, 11:27
Ren naturell fil är nog det bästa valet man kan hitta bland flytande mjölkprodukter.
Vad var det nu igen för skillnad på naturell fil och kvarg? Nyttiga bakterier?
Mild naturell lättyoghurt, är inte det bättre än fil då den innehåller lite mer protein? Eller finns det nått som gör att yoghurt är sämre?
Mild naturell lättyoghurt
Energivärde 180 kJ/40 kcal
Protein 4 g
Kolhydrat 5 g
Fett 0,5 g
Vitamin A 45 µg 6% av RDI
Vitamin D 0,38 µg 8% av RDI
Vitamin B12 0,45 µg 45% av RDI
Kalcium 120 mg 15% av RDI
Riboflavin 0,18 mg 11% av RDI
Lättfil
Energivärde 160kJ/40 kcal
Protein 3,5 g
Kolhydrat 5 g
Fett 0,5 g
Vitamin A 45 ug 6% av RDI
Vitamin D 0,38ug 8 % av RDI
Riboflavin 0,18 mg 11 % av RDI
Vitamin B12 0,30 ug 30 % av RDI
Kalcium 120 mg 15% av
King Grub
2005-06-16, 15:34
"Energivärde 180 kJ/40 kcal"
och
"Energivärde 160kJ/40 kcal"
:D
Yoghurt är också utmärkt. Så svårt är det ju inte att få något gram protein från någon annan källa att man måste välja yoghurten, om man gillar filen bättre. Båda är bra val.
Fil har betydligt lägre GI, för den som intresserar sig.
Vet du hur det är med II på fil och yoghurt?
Går det bra att äta yoghurt eller fil som mellanmål? Eller frigörs det en massa insulin?
Razamanaz
2005-06-16, 15:41
Går det bra att äta yoghurt eller fil som mellanmål? Eller frigörs det en massa insulin?
Det går så bra så att ta som mellanmål :thumbup:
Kanon för det är riktigt smidigt...
King Grub
2005-06-16, 15:51
Vet du hur det är med II på fil och yoghurt?
Ett insulinindexvärde på mellan 115 och 120, med vitt bröd som referens på 100. Värdet är satt vid intag av 240 kcal.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.