handdator

Visa fullständig version : Två år fryst kyckling i affären?


Pellefant
2005-06-11, 13:31
Hej,

Såg i affären billig kycklingfile(40 kr/kg), "Flodings", från sydamerika. Såg på påsen att det stod "augusti 2003", samt bäst före "augusti(tror det var augusti, hösten iallafall) år 2005.

Finns det något dåligt med att äta sådan långfryst? Har den tappat näring? Har ju varit fryst nästan två år.

Fast om man fryser kött så "fryser man tiden"? Kanske skulle kunna vara tio år utan att jag märker någon skillnad?

Köpte ingen nu, blev osäker. Störde mig även på att de inte skrivit näringsinnehåll på påsen, samt att det i ingredienser stod "marinerad kycklingfilé", men inte hur mycket marinad det är....ska ringa dem(konsumentkontakt) och fråga på måndag.

Cerberus
2005-06-11, 13:47
vad i helvete...vad fan e d för butik som har 2 år gammal fryst kyckling?? har fan köpt 1kg kyckling för 50 spänn o då är den fräsch!!

Köp fan inte, har inga fakta på att d kan va farligt men tänkt själv fan..2 ÅR GAMMAL MAT!! Vill du verkligen äta det?

Pellefant
2005-06-11, 14:03
vad i helvete...vad fan e d för butik som har 2 år gammal fryst kyckling??

"Vi"(f.d Vivo) i Skogås C.

andeN.
2005-06-11, 14:28
"Vi"(f.d Vivo)

Kunde man ju tänka sig, inte särskilt förvånande.

hultman
2005-06-11, 14:29
Jag förstår inte varför det inte skulle vara förvånande för just den affären.

Pellefant
2005-06-11, 14:30
Varför tycker ni affären gör fel? Det är ju trots allt flera månader kvar till bäst före datumet går ut.

King Grub
2005-06-11, 14:46
Inget fel alls.

Sverker
2005-06-11, 15:30
Fet mat tar stryk i frysen, härsknar. Exempel är lax och griskött som karré.

Hel kyckling med skinnet kvar kommer att smaka illa. Filé innehåller knappt något fett och härsknar alltså inte märkbart över tiden.

Den håller :thumbup: