Pellefant
2005-06-11, 13:31
Hej,
Såg i affären billig kycklingfile(40 kr/kg), "Flodings", från sydamerika. Såg på påsen att det stod "augusti 2003", samt bäst före "augusti(tror det var augusti, hösten iallafall) år 2005.
Finns det något dåligt med att äta sådan långfryst? Har den tappat näring? Har ju varit fryst nästan två år.
Fast om man fryser kött så "fryser man tiden"? Kanske skulle kunna vara tio år utan att jag märker någon skillnad?
Köpte ingen nu, blev osäker. Störde mig även på att de inte skrivit näringsinnehåll på påsen, samt att det i ingredienser stod "marinerad kycklingfilé", men inte hur mycket marinad det är....ska ringa dem(konsumentkontakt) och fråga på måndag.
Såg i affären billig kycklingfile(40 kr/kg), "Flodings", från sydamerika. Såg på påsen att det stod "augusti 2003", samt bäst före "augusti(tror det var augusti, hösten iallafall) år 2005.
Finns det något dåligt med att äta sådan långfryst? Har den tappat näring? Har ju varit fryst nästan två år.
Fast om man fryser kött så "fryser man tiden"? Kanske skulle kunna vara tio år utan att jag märker någon skillnad?
Köpte ingen nu, blev osäker. Störde mig även på att de inte skrivit näringsinnehåll på påsen, samt att det i ingredienser stod "marinerad kycklingfilé", men inte hur mycket marinad det är....ska ringa dem(konsumentkontakt) och fråga på måndag.