handdator

Visa fullständig version : Önos lågkalorisylt


Pellefant
2005-06-03, 13:01
Hej,

Tänkte tipsa om Önos lågkalori jordgubbssylt som jag just smakade, smakar bär och inte sött/socker som jag är så van vid att sylter gör, först tänkte jag...."men den smakar ju inte sött...inte gott".....men efter en stund började jag gillar den.

Pris ca 18 kr för 360 gram.

100g sylt innehåller 87g bär, total mängs socker 9g (socker ej tillsatt)

Sötningsmedel aspartam och acesulfam K finns i den.

Per 100 gram
40 kcal
kolh: 9g
protein: <0,5g
Fett <0,5g

För att jämföra med en burk jag hade innan, ICA-s jordgubbssylt. 800 gram, tror den kostar runt 20 kr,

Till 100g sylt har använts 42g bär, Total mängd socker 45g, varav 40g tillsatt. :confused:

Per 100g.
190 kcal
kolh: 47g
pett < 0,5g
protein <0,5g

J_Hells
2005-06-03, 13:24
Jo den är god. Men den har en rätt konstig konstistens, inte så likt sylt.

Hallonvarianten tycker jag är god. Lite mer lik sylt, kanske lite syrligare bara.

Per 100 gram
40 kcal
kolh: 10g
protein: <0,5g
Fett <0,5g

100gram sylt innehåller 78gram bär. Den har sötningsmedel den också.

Wain
2005-06-04, 10:43
Har använt deras lingonsylt innan och den är ok, men jordgubbssylten var riktigt bra! Stora goda jordgubbsbitar.
Tack för tipset.
:thumbup:

Mental
2005-06-04, 20:28
brukar äta det till icas gott liv plättar :)

murmeldjur
2005-06-09, 17:54
tål att testas :thumbup:

Max
2005-06-09, 21:47
brukar äta det till icas gott liv plättar :)
Det där lät intressant, näringsvärde och pris?

Lalla
2005-06-09, 22:34
Visst, den é kanon...

Men varför inte tina ngr euroshopper jordgubbar i micron, ner i mixern, släng i lite sötningsmedel o kör 10-20sek....
Vipps så haru jordgubbssylt för 20kr/kg....:hbang:
Gör stor sats, i med lite röd melatin (tror jag det heter,är både konserveringsmedel o gelatin...finns vid sockret på ica..) lägg i burk o in i kylen....håller sig 6-8v. minst...

(iof. bättre med färska, men i brist på det...)

Tomten
2005-06-14, 11:03
Visst, den é kanon...

Men varför inte tina ngr euroshopper jordgubbar i micron, ner i mixern, släng i lite sötningsmedel o kör 10-20sek....
Vipps så haru jordgubbssylt för 20kr/kg....:hbang:
Gör stor sats, i med lite röd melatin (tror jag det heter,är både konserveringsmedel o gelatin...finns vid sockret på ica..) lägg i burk o in i kylen....håller sig 6-8v. minst...

(iof. bättre med färska, men i brist på det...)

Jordgubbar blir ju äckliga när man fryser ner dem, och Euroshopper är ju under all kritik. Tror inte jag hittat en "bra" Euroshopper produkt, och det spelar fan ingen roll vad man köper. Har testat frysta grönsaker, Färska moröttor och tomater (började ruttna efter nån dag). Den enda Euroshopper produkten jag faktiskt använt är deras solrosolja, men frågan är ju hur bra den egentligen är :/

shadowfire
2010-01-14, 22:47
Gammal bump, men den är värd att bumpas! Jag har helt klart fått dille på jordgubbssylten, kör med den till kvarg och även nu till ostkaka som jag försöker lära mig o äta. :thumbup:

Sylten är grym och till en burk kvarg är det knappt 2-3g kolhydrater sylt som behövs för att få lite mer sting på kvargen. Riktigt nice!

TehSaxo
2010-01-14, 23:21
Ska köpas in! :)

Vart finns den?

Rickard
2010-01-14, 23:24
Ska köpas in! :)

Vart finns den?

Jag tror inte jag stött på någon matbutik som inte har den.

Mental
2010-01-15, 00:41
brukar äta det till icas gott liv plättar :)

Man, 05, mins det som igår. Måste nog nostalgiäta lite plättar och sylt...

mikaelj
2010-01-15, 01:11
Önos lågkolarisylt är sötad med aspartam. 9g kh/100g för jordgubbsvarianten, 10g för lingon, ojmr.

Secrit
2010-01-16, 21:43
Tycker det är svårt att känna att den är sockerfri, om man då inte jämför den med en riktig sylt vid samma måltid.
Priset är den enda riktiga nackdelen.

tsp
2010-01-17, 02:09
Gör alltid egna rårörda lingon här hemma, finns verkligen inget enklare. Bara koka upp bär samt så mycket syltsocker man vill och låta puttra några minuter så har man riktiga goda grejer sedan utan tillsatser och mängder av socker.

O_Wao
2010-01-18, 11:14
Jag tinar frysta bär lite försiktigt och har i gröten när jag känner mig rik (frysta bär är dyyyrt), inte en gnutta socker mer än fruktosen som finns naturligt.

Mental
2010-01-18, 11:17
Gör alltid egna rårörda lingon här hemma, finns verkligen inget enklare. Bara koka upp bär samt så mycket syltsocker man vill och låta puttra några minuter så har man riktiga goda grejer sedan utan tillsatser och mängder av socker.

Fast då är de ju inte rårörda?