handdator

Visa fullständig version : Axa sportbröd


JLL
2005-05-29, 19:26
Bra eller dåligt? Nån som har koll på GI, näringsinnehåll osv?

King Grub
2005-05-29, 19:27
Näringsinnehåll borde väl stå på förpackningen?

JLL
2005-05-29, 19:38
Näringsinnehåll borde väl stå på förpackningen?

Visst gör det det. Vetemjöl, grahamsmjöl, vetegluten, vetegroddar, havregryn, sirap, solrosfrö, linfrö, pumpafrö, vetefiber, jäst, ättika, salt, bakpulver, malt av korn, vetestärkeslse.

Bröd av vetemjöl är väl inte det bästa?

13 g protein per 100 g är ju rätt bra.

King Grub
2005-05-29, 19:44
Kanske inte världens näringsbomb; grahamsmjöl är ju också vetemjöl - fullkornsvarianten. Mycket frön drar säkert ner GI:t.

Johan_P
2005-05-29, 19:52
Bröd av vetemjöl är väl inte det bästa?

Nej.

13 g protein per 100 g är ju rätt bra.

Jao, men se inte brödet som en proteinkälla :)

King Grub
2005-05-29, 19:54
Jao, men se inte brödet som en proteinkälla :)

Äter man inte enbart bröd går det väl bra att räkna med proteinet i brödet.

Och vad gäller GI påverkar kolhydraterna mindre värdet på en blandad måltid som helhet än vad protein och fett gör, så kolhydratkällans GI är inte avgörande där.

Sverker
2005-05-29, 19:57
Jao, men se inte brödet som en proteinkälla :)

Det skulle jag göra. Det är glutenproteinet som höjer proteinhalten till 13 %.
Glutenproteinet kompleterar mjölkproteinet från mjölk eller ost till perfekt protein :thumbup:


Alltså räcker det med EN ostskiva istället för TVÅ, och du får maximala förutsättningar för att bygga muskler.

JLL
2005-05-29, 22:59
Jao, men se inte brödet som en proteinkälla :)

Äter för lite protein så alla sätt att få upp intaget är bra.

MyungChul
2005-05-30, 00:43
bröd av vetemjöl är inte det bästa, nej. ät knäckemackor ifall du oroar dig över det. går inte få ett vettigt bröd utan vetemjöl. då menar jag inte ur näringssynpunkt utan snarare fluffighet och storlek. utrycker mig bättre imorrn..

TylerDurden84
2005-05-30, 11:22
bröd av vetemjöl är inte det bästa, nej. ät knäckemackor ifall du oroar dig över det. går inte få ett vettigt bröd utan vetemjöl. då menar jag inte ur näringssynpunkt utan snarare fluffighet och storlek. utrycker mig bättre imorrn..

Men även om de flesta knäckebröden består av nästan enbart fullkornsmjöl så ska de ge relativt högt insulinutsöndring då de på något sätt skett en kemisk process under tillverkningen... kan någon hjälpa mig avsluta det jag försöker säga :D