handdator

Visa fullständig version : Knakande i axlarna


the_walll
2005-05-22, 13:20
Jag sökte men hittade inget om detta.
Det är så att det börjat knaka i mina axlarna när jag gör crawl rörelser och liknande, i bland kan det även knäppa till ganska så högt.
Jag har även fått en liten smärta i axlarna på sistone.
Var hos en ortoped och han sa att smärtan kunde bero på att musklerna i rotarorkuffen kommer i kläm vid axelpress, så jag har lagt ner alla övningar med press ovanför axlarna- kör bara sidolyft med hantlar nu.

Min fråga är vad dessa knakningar beror på? Hur ska jag få bort dom? Streching och rörlighetsträning? Strecha baksidan axlarna?
Glömde fråga ortopeden detta och jag vet att det finns kunnigt folk här på kollo, så jag testar här.

Tack på förhand/Tobias

vikingur
2005-05-22, 13:37
Har ochså haft lite strul med axlar ner det gäller axelpress..menjag trodde det var någon broskbit som var och strula för mej ! Har inte kollat det menjag la av med tunga axelövningar och långsamt jobba mej uppåt

z_bumbi
2005-05-22, 13:47
the_walll: Är det rotatorcuffen så träna den så den håller sig mjuk och har full rörlighet, stretching kan vara befogat om du är stel för närvarande.

Se även till att ha normal rörlighet i hela axelpartiet inklusive bröstmusklerna.

Att få massage på musklerna gör i alla fall på mig att spänningar släpper och jag knakar väldigt mycket ett tag för att när musklerna sen får tillbaka sin tonus nästan slutar att knaka i vissa leder.vikingur: Har du en lös broskbit i axeln ska du till läkare!

the_walll
2005-05-22, 14:04
[QUOTE=z_bumbi]the_walll: Är det rotatorcuffen så träna den så den håller sig mjuk och har full rörlighet, stretching kan vara befogat om du är stel för närvarande.

Se även till att ha normal rörlighet i hela axelpartiet inklusive bröstmusklerna.

Att få massage på musklerna gör i alla fall på mig att spänningar släpper och jag knakar väldigt mycket ett tag för att när musklerna sen får tillbaka sin tonus nästan slutar att knaka i vissa leder.


Ok, hur många reps/set bör jag köra med rotarorcuffen och hur ofta? varje dag?

z_bumbi
2005-05-22, 14:36
[QUOTE=the_walllOk, hur många reps/set bör jag köra med rotarorcuffen och hur ofta? varje dag?[/QUOTE]

Börja att köra en gång i veckan med väldigt lätta vikter, jag skulle hålla mig runt 10-15 reps men absolut inte känna att det är styrkan som sätter gränsen.

Sen kan man kanske öka till två pass men det är svårt att säga via nätet.

När man tränat ett tag kan man köra rotatorcuffsuppvärmning innan varje träningspass så man är säker på att den är varm, det räcker även antagligen som träningsdos för för de flesta också så man "slipper" specialträna rotatorcuffen.