Visa fullständig version : Fullkornspasta och potatis under deff?
Hur bra är fullkornspasta och potatis som kolhydratskälla under en deff?
Den enda fullkornspasta jag hittat har en koktid på endast 7-8min...
Tar även gärna emot tips på andra bra kolhydratskällor,både till lagad mat och annat.
Lite tjatigt med bara ris o polarbröd extrem :D
King Grub
2005-05-15, 05:13
1. Utmärkta. Särskilt potatis som kallnat.
2. Korngryn; extremt billigt, extremt lågglykemiskt, mycket gott, samt nyttigt.
Gröt: rågflinge, havregryn, rågmjöl, osv.
Vilket märketänker du på när det gäller Korngryn? har bara sett de småpaketen, de är väl inte så billiga eller? Vet du om det finns i storpack?
King Grub
2005-05-15, 07:39
AXA:s korngryn kostar väl en 6-7 kronor för ett paket här i alla fall. Det tycker jag är väldigt billigt.
En fråga bara. Vad gör man med korngryn? Alltså i vilken form äter man det? Gröt?
King Grub
2005-05-15, 08:04
En fråga bara. Vad gör man med korngryn? Alltså i vilken form äter man det? Gröt?
Man kokar det och använder det i stället för ris, pasta eller potatis till samma sak er som dessa.
En fråga bara. Vad gör man med korngryn? Alltså i vilken form äter man det? Gröt?
Man kan äta korngryn el kornris som gröt men man får inte den konsistensen riktigt - grynen grötar ej ihop sig utan de behåller sin form lite! Mkt lyckat med lite jordgubbsproteinpulver och russin och mjölk till frukost :)
En fråga bara. Vad gör man med korngryn? Alltså i vilken form äter man det? Gröt?Har nyss vågat pröva korngryn faktiskt, och de smakade :thumbup: . Jag kokade ungefär 2 dl tillsammans med en buljongtärning och åt tillsammans med kotletten, smakade mkt bra.
Man kan äta korngryn el kornris som gröt men man får inte den konsistensen riktigt - grynen grötar ej ihop sig utan de behåller sin form lite! Mkt lyckat med lite jordgubbsproteinpulver och russin och mjölk till frukost :)
Fan det låter nästan gott ju :D
korngryn, fan vad intressant, alltid kul med lite variation i kosten. Vad är det för näringsinnehåll? kcal och så?
King Grub
2005-05-15, 15:30
Sök på "korngryn" i SLV:s databas.
Jag kör dock kornris istället för korngryn. Bara 10 min koktid eller blötläggning några timmar så är det ätklart! Smaken är snarlik!
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.