handdator

Visa fullständig version : Paulúns bröd


lyserg
2005-05-13, 10:06
Någon som har testat Paulúns bröd?
Vad tror ni om det? Är det så bra som han säger?
Jag har testat det och det smakar iaf gott.
Är det bättre än t.ex. AXA Harmoni Fullkornsråg? Om man jämför innehållsförteckningen och näringsvärdesdeklarationen verkar det så...

Brödet du väntat på!

Kan ett bröd vara ljust och ändå nyttigt? Ja, med rätt ingredienser är det fullt möjligt. Jag har utvecklat Paulúns bröd för att ta fram ett välsmakande och nyttigt alternativ till vanligt vitt bröd. Som bekant är det sistnämnda mycket populärt men sällan särskilt nyttigt.

GI-värdet är lägre än vanligt vitt bröd eftersom brödet innehåller en speciell stärkelsetyp, hela korn, surdeg och särskilt fördelaktiga fibrer. När det gäller livsmedel som jag själv utvecklar är det viktigt för mig att de ska vara så bra som möjligt och det är livsmedel jag själv skulle välja i butiken.



Paulúns bröd har följande egenskaper jämfört med vanligt vitt bröd:
# Lägre glykemiskt index
# Lägre glykemisk belastning
# Lägre kolhydratinnehåll
# Ca 20% lägre energiinnehåll
# Högre fiberinnehåll
# Nyttigare salter (en viss del av vanligt salt är utbytt mot kaliumsalt)
# Nyttigare fetter (rapsolja ger bl a omega-9, linfrön ger bl a omega-3)


Självklart gäller också följande:
# Inget socker tillsatt
# Inga härdade fetter
# Inga onödiga tillsatser

Näringsdeklaration per 100 gram bröd
Kcal 204
Kj 870
Protein 9,9 gram
Kolhydrater (exkl kostfiber) 31,5 gram
Fett 4,9 gram
Kostfiber 14,0 gram
Natrium 0,36 gram

Ingredienser bröd
Vetemjöl, vatten, stärkelse, rågflingor, gluten, jäst, linfrö, inulin, rapsolja, havrekli, vetefiber, salt, maltmjöl, kaliumklorid, surdeg av vete, askorbinsyra (C-vitamin), enzymer.

Ingredienser topping
Havrekärnor, linfrö, solroskärnor, rågkärnor, valsade veteflingor, klippta vetekärnor, sesamfrö.

http://www.pauluns.se/livs.asp?idCategory=453http://www.pauluns.se/livs.asp?idCategory=453

King Grub
2005-05-13, 10:08
http://www.kolozzeum.com/kolozzeum/showthread.php?t=43130