handdator

Visa fullständig version : makrill på tub


miapia
2005-05-12, 20:46
som jag har väntat! äntligen har den bästa tuben av dem alla kommit - makrill! provade idag och det smakade alldeles förträffligt, till och med lite godare än vanlig på burk! skön konsistens och lite lagom salt.

och håll med om att reklamen på tv är lite skoj... ;)

Nils.R
2005-05-12, 21:00
Makrill på tub?
Mjukost som smakar makrill då eller vad?

Arnesson
2005-05-12, 21:04
http://www.abba.se/produkter/makrill/

mela
2005-05-12, 21:23
tycker allt att det ser lite läskigt ut *cry*

King Grub
2005-05-12, 21:29
Jag har en oöppnad tub i kylskåpet som skall upp till bevis i morgon.

vildängel
2005-05-12, 21:38
Hahahaha, nån på Abba har kollat på Anders & Måns! "Allt som är tillräckligt mjukt, kletigt och utan stora bitar kan och bör förpackas i tub." :thumbup:

stocktown
2005-05-12, 22:06
Jag har en oöppnad tub i kylskåpet som skall upp till bevis i morgon.

så vad tycks? kommer du överge konserverna nu?

Mental
2005-05-13, 01:16
Måste provas. klart tuff ide!

Hmm, skall ändå hamstra polarkraft i morgon....

King Grub
2005-05-13, 06:05
så vad tycks? kommer du överge konserverna nu?

"i morgon".

Hur skulle jag kunna svara på det klockan 23:06 i går? *slap* ;) Då sågade jag timmer.

Froddan
2005-05-13, 11:18
Ska köpa idag och testa! :)

Sverker
2005-05-13, 12:19
Ja, varför inte. Aluminiumtub är absolut bästa sättet att bevara fisken mot luftens syre.

Måste prova själv.

stocktown
2005-05-13, 12:50
"i morgon".

Hur skulle jag kunna svara på det klockan 23:06 i går? *slap* ;) Då sågade jag timmer.

trodde inte du skulle se min post fören idag ;)

aja smakat på den ännu?

Weird
2005-05-13, 14:46
fan vad gött ser riktigt smidigt ut

bedlam
2005-05-13, 16:20
jag väntar spänt på ett utlåtande :)
nån som har koll på näringsinnehållet?
tänkte om det är lika mycket av allt i den, lr om det är mer tomat.

heraso
2005-05-13, 17:42
Kan inte ge ett fullständigt svar då jag inte provat "orginalet" =makrillfileer i tomatsås. Har ju som sagt lite problem att få i mig en hel burk *host, harkel* Men på tub är det mumma! Ganska salt, men på knäckebröd med en tomatskiva är det en smak som verkligen tilltalar.

Johan_P
2005-05-13, 18:13
Hehe, bra idé. Ska lätt prova det någongång. Näringsvärde någon? :)

Yankeee
2005-05-13, 19:57
Hur är konsistensen? Bitar? Ben?

heraso
2005-05-13, 21:40
Näringsvärde per 100 g:
Energi: 700 kJ, 160 kCal
Protein: 11 g
Kolhydrat: 8,5 g
Fett: 9,5 g


Kan inte fettvärdena i huvudet, men de var bra! Inga bitar eller ben, påminner lite om euroshoppers mosade tonfisk fast fastare i konsistensen, och avsevärt godare! Prova, den ÄR god! :thumbup:

Fatalist
2005-05-13, 21:54
Näringsvärde per 100 g:
Energi: 700 kJ, 160 kCal
Protein: 11 g
Kolhydrat: 8,5 g
Fett: 9,5 g


Kan inte fettvärdena i huvudet, men de var bra! Inga bitar eller ben, påminner lite om euroshoppers mosade tonfisk fast fastare i konsistensen, och avsevärt godare! Prova, den ÄR god! :thumbup:

Som makrill på burk m a o :bow:

Ska köpa en imorgon!

heljis
2005-05-13, 21:57
Bra mycket mer kolhydrater i den än i "vanlig" makrill i tomatsås.

Protein: 15g
Kolhydrat: 1.5g
Fett: 12g
Mättat/omättat: 3g/8g

Diana
2005-05-13, 21:58
Ben? Klumpar? Larver?

Yankeee
2005-05-13, 22:13
Ben? Klumpar? Larver?

*slap*

Sverker
2005-05-14, 06:58
Ben? Klumpar? Larver?

Nej :D


Makrill i tomatsås på tub. Varken mer eller mindre.

Cilia
2005-05-14, 07:46
Nej :D


Makrill i tomatsås på tub. Varken mer eller mindre.
hhmm varför inte bara makrill förstår inte varför den ska förstöras med tomatsås.

Mac
2005-05-14, 09:05
vad kostar 1 tub? Hur mycket är det i den?

Yankeee
2005-05-14, 09:15
hhmm varför inte bara makrill förstår inte varför den ska förstöras med tomatsås.

För att det smakar fisk annars?

30cm
2005-05-14, 09:19
Bra mycket mer kolhydrater i den än i "vanlig" makrill i tomatsås.


Är det socker tro?

Cilia
2005-05-14, 12:58
För att det smakar fisk annars?
yummmie

gf_
2005-05-15, 09:05
Mycket godare med riktig makrill i tomatsås... blir inga fler tuber för mig.

MyungChul
2005-05-21, 16:36
ujuj makrill va länge sen.. nu vart jag hungrig

Zakath
2005-06-05, 13:54
Men varifrån kommer kolhydraterna? Skulle ju inte vara så kul om den var så god för att dem tillsatt massa socker :(

King Grub
2005-06-05, 14:49
Men varifrån kommer kolhydraterna?

Tomatpuré och socker. Kolhydraterna i tomatpuré är främst socker dom också, fast naturligt förekommande.

Zakath
2005-06-06, 18:37
Tomatpuré och socker. Kolhydraterna i tomatpuré är främst socker dom också, fast naturligt förekommande.


Jo men hur mycket är tillsatt socker/100g?

supermatt
2005-06-06, 19:00
Smakade den idag. På tok för söt smak! Usch!

King Grub
2005-06-06, 19:02
Jo men hur mycket är tillsatt socker/100g?

Det står inga gramangivelser. Du får fråga tillverkaren. Men du kan nog räkna med att mer än 50% av kolhydraterna kommer från sackaros.

Zakath
2005-06-06, 19:09
Det står inga gramangivelser. Du får fråga tillverkaren. Men du kan nog räkna med att mer än 50% av kolhydraterna kommer från sackaros.


Då var det som jag befarade, blir ingen makrill på tub för mig :(

Men stort tack för svaret!

Grisen
2005-06-06, 22:08
Den måste testas, har på känn att det är en succé!

King Grub
2005-06-07, 15:26
Nu har jag tagit reda på saken: den innehåller mindre än 2 gram tillsatt socker per 100 gram. Kolhydraterna kommer från tomatpurén. Energin i tomatpuré kommer i o f s till 60% från socker den också.

Zakath
2005-06-07, 15:31
Nu har jag tagit reda på saken: den innehåller mindre än 2 gram tillsatt socker per 100 gram. Kolhydraterna kommer från tomatpurén. Energin i tomatpuré kommer i o f s till 60% från socker dom också.



Oj tack så mycket för att du tog dig tid :)
Men jag nöjer mig nog med vanlig makrill på burk.