handdator

Visa fullständig version : En ny axelsvidarfråga


tristan
2005-05-10, 22:40
det svider/värker/strålar i höger framsidaaxel, kan detta ha att göra med att jag körde dips igår för i princip första gången( men,inte träningsvärk nej). Har inte haft problemet förut och har ändå tränat ett tag men nu har jag alltså kört dips och nu har jag problemet. Iofs har jag ju kört dipsliknande rörelser förut som tricepspushup :naughty: (heter vad) på bänk. Nåja, alltså vad är det för skit? och vad göra?

TommyBoy
2005-05-11, 00:35
Det beror lite på var smärtan har sitt ursprung. Är det i muskeln är det oftast ingen fara, kan vara en liten muskelbristning men dessa läker snabbt.

Sitter det i ledkulan är det troligtvis ett översträckt/överbelastat ligament eller en inflammation. Är smärtan inte såpass allvarlig att den kraftigt begränsar ditt rörelseomfång hjälper en veckas vila följt av ytterligare någon veckas axelträning med mycket lätta vikter för att få in blod i området.

Känns smärtan allvarligare än så, sök professionell hjälp.

tristan
2005-05-11, 19:02
nä det begränsar mig inte, bara svider lite. Jag tycker det känns lite bättre idag också. Nåja jag får se hur det utvecklas och hur det känns när jag tränat nästa gång.

Åse Columbus
2005-05-12, 20:03
överansträngning...går över...