handdator

Visa fullständig version : Havregryns gröt smakar inget ???


yeyoya
2005-05-08, 20:29
E de mer än ja som tycker att havregrynsgröt inte smakar nått ???

e de en bra o nyttig ide att blanda i banan skivor i gröten för att ge den smak ??

King Grub
2005-05-08, 20:33
Smaksätt den med det du vill. Det kan vara en klyftigt att undvika större mängder sockersötad syltslisk, men ren frukt är en bättre idé.

Äpple+kanel+mjölk = :thumbup:

Megatuttarna
2005-05-08, 20:59
Jag får en matigare smak på min gröt genom att ha i salt och en portion varma k(sn)oppen.

Marini
2005-05-08, 21:00
du har väl salt i gröten? annars smakar det nada.

Cilia
2005-05-08, 21:01
Jag får en matigare smak på min gröt genom att ha i salt och en portion varma k(sn)oppen.
fattar jag fel eller har du soppa i gröten?

petersson
2005-05-08, 21:02
Det finns väl sockerfri sylt? Jag har aldrig smakat själv så jag vet inte hur pass god den är.

supremo
2005-05-08, 21:07
Har provat med Fun Light några gånger. Fungerar kanon det med, även om jag föredrar exempelvis frukt, bär eller äppelmos.

Johan_P
2005-05-08, 21:09
Själv ska jag testa Grubs metod, äpple + kanel + mjölk.

Mikeman
2005-05-08, 21:10
Jag har rätt mycket salt i gröten. På har jag en matsked lågkalori äppelmos. Smakar dödsskönt i kistan.

Arnesson
2005-05-08, 21:35
Kör med kanel och jordgubbsprotteshake jag. Ibland ev. lågkalorisylt.

Callister
2005-05-08, 21:38
Massor med socker och kräm! :D

Salt duger gott o väl

TCOG
2005-05-08, 21:45
fan va allt ska va gott då!! själv är jag ingen krydd människa...

kör bara vanlig gröt med kanel på. mjölken dricks på glas bredvid.

WHITEFOLKS
2005-05-08, 22:03
Älskar havregrynsgröt, bara grynen och vatten. mmmmm :eating:

mini_Arnold
2005-05-08, 22:08
om du slipper smaken av äcklig havre ska du ju vara glad o fortsätta äta..

30cm
2005-05-08, 22:29
Vadå, märker ni skillnad på om man har salt eller inte...?

heljis
2005-05-09, 08:01
Grubs tips på äpple+kanel+mjölk är det godaste jag kan tänka mig. Äter det varje morgon.
Lågkalorisylt smakar inte bra alls imo.
Och salt i gröten? Nee, får i mig tillräkligt med salt ändå ;)

mini_Arnold
2005-05-09, 08:04
Vadå, märker ni skillnad på om man har salt eller inte...?
inte jag så därför har jag inget i
samma med socker.
den mängd som behövs för att det ska smaka någorlunda bättre/sötare överväger inte antal extra kalorier jag får i mig så inget socker heller!
Tack för att ni lyssnar.

Johan
2005-05-09, 19:12
Jag måste ha salt, kanel och mjölk till min gröt. Sedan spelar det inte så stor roll om det är banan eller äpple som smaksätter, men eftersom banan går snabbare att "slica" i så blir det oftas det.
Hemska tanke att äta gröt utan dessa bastillbehör.

vikingur
2005-05-09, 20:59
Vad är det frågan om det är ju bara havregrynsgröt !!! Den smakar skit hur man vänder o vrider på det fast den är bra att äta :naughty:

Megatuttarna
2005-05-09, 21:05
fattar jag fel eller har du soppa i gröten?

När du har havregrynen i det kalla vattnet som inte hunnit koka än så tömmer du även ner en påse önskad varma koppen, sedan låter du det koka upp samtidigt som du rör om tills det blir en tjock och go konsistens. Då smakar helt plötsligt gröten mycket godare.

Jag brukar göra samma sak med ris och pasta och det blir riktigt smarrigt. Se det som ett nyttigt alternativ till feta såser. På detta vis får du din mat färdigkryddad på ett gott sätt utan att det behöver innebära en jävla massa kalorier.

Testa eller håll tyst din fegis.

King Grub
2005-05-09, 21:19
Vad är det frågan om det är ju bara havregrynsgröt !!! Den smakar skit hur man vänder o vrider på det fast den är bra att äta :naughty:

Bara havresmaken i sig är ju en njutning för gommen! *slap*

mini_Arnold
2005-05-09, 21:23
Bara havresmaken i sig är ju en njutning för gommen! *slap*
....

Vad sägs om havremjölk? Kn det vara ett alternativ för dem so mvill slippa tugga?

Edit: King grub är uppe rätt sent idag :D

AFanatic
2005-05-09, 21:50
Salt i gröt? *spy* Fasiken räcker det inte med allt salt man får i sig utan att addera extra *slap*

Rataxes
2005-05-09, 22:30
Klart det ska vara salt i gröt, 1/2 tsk per 100 g havregryn är ju fan en del av grundreceptet för havregrynsgröt, står väl tom bak på påsen om jag inte tagit fel.

Utöver det tar jag gröten dränkt i mjölk och rikligt med sötningsmedel sprinklat på, godisgott :eating:

AFanatic
2005-05-09, 22:46
Klart det ska vara salt i gröt, 1/2 tsk per 100 g havregryn är ju fan en del av grundreceptet för havregrynsgröt, står väl tom bak på påsen om jag inte tagit fel.

Ska o ska...ja om man låter sig styras av vad som står på en paperspåse...

Yooo
2005-05-09, 22:49
Avnjut gröten kall med skivat äpple och kanel, eller varför inte banan eller frusna bär eller med en klick messmör på!

Überbiffen
2005-05-09, 22:56
TEH SHIT (medveten felstavning)

2dl fiberberikade havregryn
4dl vatten
Salt

Micron, 2min @ full effekt.

En matsked krossade linfrön
En näve russin
En banan
Kanel

Häll över en proteindrink med vaniljsmak.

WHITEFOLKS
2005-05-09, 22:59
Bara havresmaken i sig är ju en njutning för gommen! *slap*

maste halla med gruben, tycker havregryn smakar tokgott som de ar med vatten. Riktigt "hearty" (kommer inte pa nagon bra svensk motsvarighet)

Prankie
2005-05-10, 00:10
jag kör med lite räkor och hariverts samt salt och soja för tillfället. :)

Rataxes
2005-05-10, 00:41
Ska o ska...ja om man låter sig styras av vad som står på en paperspåse...
Klart påsen har rätt :D

Cilia
2005-05-10, 06:56
När du har havregrynen i det kalla vattnet som inte hunnit koka än så tömmer du även ner en påse önskad varma koppen, sedan låter du det koka upp samtidigt som du rör om tills det blir en tjock och go konsistens. Då smakar helt plötsligt gröten mycket godare.

Jag brukar göra samma sak med ris och pasta och det blir riktigt smarrigt. Se det som ett nyttigt alternativ till feta såser. På detta vis får du din mat färdigkryddad på ett gott sätt utan att det behöver innebära en jävla massa kalorier.

Testa eller håll tyst din fegis.
hhmmm det finns gränser för hur modig jag är men att få mig att hålla tyst brukar inte fungera heller *eg*

replay
2005-05-10, 11:04
Jo! Utan salt smakar det ju ingenting, och då menar jag ingenting. Precis som nån smetig sörja i kakburken :/ Hmm får prova äpple+kanel+mjölk
Förresten, förlorar man mycket på att tillaga sin gröt i mikrovågsugn? Och spelar det nån roll om man tillagar den på mjölk istället för vatten? Jag gör alltid så...