handdator

Visa fullständig version : Paulúns bröd


Pellefant
2005-05-05, 07:30
Hej,

Är det någon som smakat Paulúns bröd?

Vad tror ni om detta?

Näringsdeklaration per 100 gram bröd
Kcal 204
Kj 870
Protein 9,9 gram
Kolhydrater (exkl kostfiber) 31,5 gram
Fett 4,9 gram
Kostfiber 14,0 gram
Natrium 0,36 gram

Ingredienser bröd
Vetemjöl, vatten, stärkelse, rågflingor, gluten, jäst, linfrö, inulin, rapsolja, havrekli, vetefiber, salt, maltmjöl, kaliumklorid, surdeg av vete, askorbinsyra (C-vitamin), enzymer.

Ingredienser topping
Havrekärnor, linfrö, solroskärnor, rågkärnor, valsade veteflingor, klippta vetekärnor, sesamfrö.

blekfet2
2005-05-05, 07:38
24 kalorier mer per 100gram än polarkraft extreme :D

Yankeee
2005-05-05, 08:11
Man vill ju gärna veta hur mycket som är vetemjöl. Lär väl inte vara så mycket dock, iom den låga kolhydratshalten.

Men det finns ju garanterat bättre bröd ute än det där. Billigare också antar jag.

lill biffen
2005-05-05, 08:20
Har du ingen bild på det med? Så man kan se hur mörkt detta bröd nu är.

King Grub
2005-05-05, 08:21
Så man kan se hur mörkt detta bröd nu är.

Har inte så mycket att göra med hur nyttigt det är.

Kavring är också mörkt...

lill biffen
2005-05-05, 08:28
Har inte så mycket att göra med hur nyttigt det är.

Kavring är också mörkt...

Men om det är för mörkt gillar jag det inte. Tycker att smaken blir för torr och det känns som man äter rågkorn.

King Grub
2005-05-05, 08:39
Okej, du var ute efter tvärtom. :D

Nismo
2005-05-05, 10:10
Jag har ätit en limpa, men det är inget som går upp mot Polar Extrem.

Pellefant
2005-05-05, 10:11
Har du ingen bild på det med? Så man kan se hur mörkt detta bröd nu är.

Nej, tyvärr. Infon är från Pauluns nyhetsmail.

aliquis
2005-05-05, 11:19
verkar ju värdelöst, topping som skall se nyttig ut bara.

aliquis
2005-05-05, 11:20
Har inte så mycket att göra med hur nyttigt det är.
Kavring är också mörkt...
Fast kavring är väl inte SÅ illa? 10g socker eller något/100g bröd men resten är väl råg, eller nästan bara råg?

Ville hitta det och sökte på kavring, kom inte ihåg vilka som gör dem i butik, och råkade finna detta om akrylamid istället:
http://www.konsumentverket.se/html-sidor/livsmedelsverket/akrylamid_analysresultat_for_varje_enskilt_stickpr ov.htm

King Grub
2005-05-05, 11:27
Fast kavring är väl inte SÅ illa? 10g socker eller något/100g bröd men resten är väl råg, eller nästan bara råg?

"Siktat rågmjöl, vatten, vetemjöl, fullkornsrågmjöl, sirap (glukos, fruktos, och sackaros), surdeg på vete, jäst, salt och malt."

Knappast något av dom 50 bästa brödalternativen i butiken.

Scratch89
2005-05-05, 12:12
Vad är det som är så bra med Polar Extreme då?
Jag har inte hittat den än i min Willys butik så jag får ta mig i kragen och gå in på Konsum någon dag o titta...

aliquis
2005-05-05, 12:39
"Siktat rågmjöl, vatten, vetemjöl, fullkornsrågmjöl, sirap (glukos, fruktos, och sackaros), surdeg på vete, jäst, salt och malt."

Knappast något av dom 50 bästa brödalternativen i butiken.
visste inte att det var siktad råg, kikat innan o tyckte det såg ok ut, finns väl olika fabrikat med.

aliquis
2005-05-05, 12:40
Vad är det som är så bra med Polar Extreme då?
Jag har inte hittat den än i min Willys butik så jag får ta mig i kragen och gå in på Konsum någon dag o titta...
Vet inte, lågt energiinnehåll, och hög energiprocent protein. Men nu äter man ju mat för att få i sig energi.
Vetemjöl kommer väl rätt högt i polarkraft extrem, så det är inte 100% råg, det är 6.5g sockerarter och allt tillsatt socker är fruktos, det är även en jäkla massa kruskakli i det så det är 13g fibrer/100g något jag personligen inte ser nyttan i.
Men det är ju gott iaf.

Finns bättre bröd i mitt tyckte, står inte hur mycket råg det är i det där men vanliga polarkraft råg har ju 7g sockerarter, så det är typ samma, och 52% råg, men man slipper få så satans mycket fibrer. Annars finns ju både sötade och osötade bröd med mer råg, fazers danskfärgade rågbröd är ju billigt och har typ 72% råg och 6g sockerarter eller något, skovmand o co är billigare och är ju garanterat bättre, osötade och har hela korn.. och bara råg.

Tolkia
2005-05-05, 21:20
Oavsett hur bra eller mindre bra Paulúns bröd är lär det ju alla gånger göra vad det utvecklades för att göra - sälja som smör ... ;)

A.K.O.A
2005-05-05, 22:23
rekommenderar starkt att skaffa bakmaskin, kan du göra bröden PRECIS hur du vill + att det är billigt, och grymt gott att vakna till nybakt bröd varje morgon! Typ 500:- på några månader lätt intjänade pengar!

Pellefant
2005-05-05, 22:24
rekommenderar starkt att skaffa bakmaskin

Låter de mycket?

jwzrd
2005-05-05, 23:12
Eller bara baka själv.

A.K.O.A
2005-05-07, 11:13
Låter de mycket?
Jag tycker att den är ganska tyst, ställer in den så att den bakar på natten, så luktar det gott i hela lägenheten när man vaknar. Häll i alla ingredienserna + ställ timern. Bara att vända på formen så är brödet ute+ ingen disk, bara att blötlägga den!

Mac
2005-05-07, 17:25
bild och märke på bakmaskinen?

Pellefant
2005-05-07, 17:27
bild och märke på bakmaskinen?

Lär vara en Hugin. :)

Metal_boy_
2005-05-08, 00:47
Jag skiter i vad GI:t är på brödet, bara det innehåller fullkorn(godast). Jag håller reda på hur mycket kolisar jag stoppar i mig och dessutom så har jag en fettkälla till.

Sverker
2005-05-08, 05:46
Använd händerna ! Baka själv.