handdator

Visa fullständig version : Tips på kycklingfilé?


sanoj
2005-05-04, 14:59
Jag tänkte göra mig kycklingfile till helgen men jag undrar vilket sett ni tycker är bäst, har inga speciella saker hemma så något enkelt men ändå gott uppskattas.

Nismo
2005-05-04, 16:31
Jag brukar bara pensla på Santa Marias Grill Oil Allround som är för jäkla gott, sen in i ugnen ca 25 min. Kan inte blir lättare.

hammer95
2005-05-04, 17:08
Jag brukar bara pensla på Santa Marias Grill Oil Allround som är för jäkla gott, sen in i ugnen ca 25 min. Kan inte blir lättare.
Japp, men billigare med allroundkrydda och ibland godare :D

Johan_P
2005-05-04, 17:31
Kycklingsgryta till hela slanten. Jag kan posta recept om du vill.

emmzan
2005-05-04, 17:45
Kastar dom frysta filéerna i en långpanna med ugnsfolie och olja i botten. Tömmer på japans soja, lite citronsaft, peppar och curry samt pressad vitlök. Ugn 200-225 i 1 timma om du sätter på ugnen när du börjar förbereda kycklingen.

Nismo
2005-05-04, 18:17
Japp, men billigare med allroundkrydda och ibland godare :D
Ibland ja :)

sanoj
2005-05-04, 20:56
Hmm det dära med allround oil (lr va d hette), ska ja nog testa d låter gott asså.

Tack!

LexSinner
2005-05-04, 21:49
Jag brukar bara krydda på med timjan, vitpeppat och paprika pulver och steka dom i lite olja.. Tycker det blir riktigt fint :)

Sonny
2005-05-04, 22:50
Masterpiece BBQ Sauce :cool:

The_RobRoy
2005-05-04, 22:57
Lägg kycklingen i en form

Sprid ut en fetaost på kycklingarna, häll på matlagningsgrädde runt, lite salt och basilika, in i ugnen

Ingen smalmat, men smakar :thumbup:

tp_88
2005-05-04, 23:10
Masterpiece BBQ Sauce :cool:

The Kålman way! :hbang:

Jolene
2005-05-05, 11:04
Stek dom i olja och krydda med salt, svartpeppar och provencalska ötrer (finns små frysta paket, färdighackat och allt! :) )
Till det är det gott med klyftpotatis. Klyfta rå plugg, olivaolja dom, krydda m salt, timjan, in i ugnen, rör om ibland.
Hemmagjord tzatziki är gott till: mild naturell yoghurt, riven, urkramad gurka, salt, peppar, (mynta) och vitlök!
Yummy!

Fettecke
2005-05-05, 11:18
kapa upp 1kg fileer till 1-2cm...
stek dem tills de fått en bra färg, häll i kycklingfond, stek lite till... på med thaisås(stark sådan) krydda med lite curry (beroende på hur mkt currysmak du vill ha)

fäll i wokgrönsaker, stek lite mer... i med 2.5dl matlagningsgrädde och 0.5 dl ketchup el. 1dl krossade tomater
stek ihop allt och smaka av med lite socker om de e för surt.

ät med spaghetti.... finfint!

Bao-Bao
2005-05-05, 15:11
Fortsätter på fetaost och basilikatemat.
Tina kycklingfileer(om dom är frusna), stoppa i hackade soltorkade tomater i marinad, smulad fetaost och basilika. Pensla kycklingarna med citronsaft och soya uppepå och stoppa i ugnen. Pensla kycklingarna då och då.

Detta receptet har jag läst i nån tidning och blev helt kär i, smakar underbart.

Långeman
2005-05-20, 11:04
Bao-bao: Låter fint.. Blev lite förvånad när jag läste ditt inlägg.. Lagade nästan samma rätt på jobbet (restaurang) för några dagar sen och fick mycket beröm ;)

Men det flesta glömmer att bryna kycklingen innan, blir mycket saftigare då.. Det blir väl inte så mycket onyttigare?

keZo
2005-05-20, 11:37
Denna kycklingrätt är grymt god. Blanda i 1dl nötter (t ex cashewnötter) också så höjer du den ännu ett snäpp.
http://www.arla.se/templates/Recipe.aspx?id=2789&RecipeID=460

SE7EN
2005-06-11, 21:44
Ja brukar wooka 3-4 kycklingfileér, ta lite nudlar o thailänsk chilisås.. blir gott o proteinrikt =)