Visa fullständig version : Tips på kycklingfilé?
Jag tänkte göra mig kycklingfile till helgen men jag undrar vilket sett ni tycker är bäst, har inga speciella saker hemma så något enkelt men ändå gott uppskattas.
Jag brukar bara pensla på Santa Marias Grill Oil Allround som är för jäkla gott, sen in i ugnen ca 25 min. Kan inte blir lättare.
hammer95
2005-05-04, 17:08
Jag brukar bara pensla på Santa Marias Grill Oil Allround som är för jäkla gott, sen in i ugnen ca 25 min. Kan inte blir lättare.
Japp, men billigare med allroundkrydda och ibland godare :D
Kycklingsgryta till hela slanten. Jag kan posta recept om du vill.
Kastar dom frysta filéerna i en långpanna med ugnsfolie och olja i botten. Tömmer på japans soja, lite citronsaft, peppar och curry samt pressad vitlök. Ugn 200-225 i 1 timma om du sätter på ugnen när du börjar förbereda kycklingen.
Japp, men billigare med allroundkrydda och ibland godare :D
Ibland ja :)
Hmm det dära med allround oil (lr va d hette), ska ja nog testa d låter gott asså.
Tack!
LexSinner
2005-05-04, 21:49
Jag brukar bara krydda på med timjan, vitpeppat och paprika pulver och steka dom i lite olja.. Tycker det blir riktigt fint :)
Masterpiece BBQ Sauce :cool:
The_RobRoy
2005-05-04, 22:57
Lägg kycklingen i en form
Sprid ut en fetaost på kycklingarna, häll på matlagningsgrädde runt, lite salt och basilika, in i ugnen
Ingen smalmat, men smakar :thumbup:
Masterpiece BBQ Sauce :cool:
The Kålman way! :hbang:
Stek dom i olja och krydda med salt, svartpeppar och provencalska ötrer (finns små frysta paket, färdighackat och allt! :) )
Till det är det gott med klyftpotatis. Klyfta rå plugg, olivaolja dom, krydda m salt, timjan, in i ugnen, rör om ibland.
Hemmagjord tzatziki är gott till: mild naturell yoghurt, riven, urkramad gurka, salt, peppar, (mynta) och vitlök!
Yummy!
Fettecke
2005-05-05, 11:18
kapa upp 1kg fileer till 1-2cm...
stek dem tills de fått en bra färg, häll i kycklingfond, stek lite till... på med thaisås(stark sådan) krydda med lite curry (beroende på hur mkt currysmak du vill ha)
fäll i wokgrönsaker, stek lite mer... i med 2.5dl matlagningsgrädde och 0.5 dl ketchup el. 1dl krossade tomater
stek ihop allt och smaka av med lite socker om de e för surt.
ät med spaghetti.... finfint!
Fortsätter på fetaost och basilikatemat.
Tina kycklingfileer(om dom är frusna), stoppa i hackade soltorkade tomater i marinad, smulad fetaost och basilika. Pensla kycklingarna med citronsaft och soya uppepå och stoppa i ugnen. Pensla kycklingarna då och då.
Detta receptet har jag läst i nån tidning och blev helt kär i, smakar underbart.
Långeman
2005-05-20, 11:04
Bao-bao: Låter fint.. Blev lite förvånad när jag läste ditt inlägg.. Lagade nästan samma rätt på jobbet (restaurang) för några dagar sen och fick mycket beröm ;)
Men det flesta glömmer att bryna kycklingen innan, blir mycket saftigare då.. Det blir väl inte så mycket onyttigare?
Denna kycklingrätt är grymt god. Blanda i 1dl nötter (t ex cashewnötter) också så höjer du den ännu ett snäpp.
http://www.arla.se/templates/Recipe.aspx?id=2789&RecipeID=460
Ja brukar wooka 3-4 kycklingfileér, ta lite nudlar o thailänsk chilisås.. blir gott o proteinrikt =)
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.