handdator

Visa fullständig version : Kyckling!!!!!!!


lauria
2005-05-01, 20:03
Om det står på pasen till kycklingen att det är 20g protte per 100g. Är det räknat på när den är rå? eller när den är lagad så allt vatten har åkt ut ur köttet?...För den blir ju nästan bubbel så liten tycker jag..

King Grub
2005-05-01, 20:06
Är det räknat på när den är rå?

Ja.

Tillagad kycklingfilé innehåller runt 27-28 g protein per 100 gram kött

heljis
2005-05-01, 20:51
Ja.

Tillagad kycklingfilé innehåller runt 27-28 g protein per 100 gram kött

Så man ska alltså väga filén innan innan man tillagar den? Hoppsan, där har jag gjort fel ett bra tag med andra ord. *slap*

Antar att det gäller alla råvaror.. även frysta grönsaker osv. Man väger det alltså när det fortfarande är fryst/rått, right?

lauria
2005-05-01, 20:53
Ja.

Tillagad kycklingfilé innehåller runt 27-28 g protein per 100 gram kött

Även fast det är en hel del vatten i den?

King Grub
2005-05-01, 21:01
Så man ska alltså väga filén innan innan man tillagar den? Hoppsan, där har jag gjort fel ett bra tag med andra ord. *slap*

Antar att det gäller alla råvaror.. även frysta grönsaker osv. Man väger det alltså när det fortfarande är fryst/rått, right?

Alla värden i näringstabeller och på förpackningar gäller otillagad vara, om annat inte uttryckligen anges.

King Grub
2005-05-01, 21:02
Även fast det är en hel del vatten i den?

Vad?

Runt 20 gram protein per 100 gram rå kycklingfilé, 27-28 gram per 100 gram stekt/ugnstillagad.

lauria
2005-05-01, 21:12
Vad?

Runt 20 gram protein per 100 gram rå kycklingfilé, 27-28 gram per 100 gram stekt/ugnstillagad.

När man har den i ugnen, så krymper den ju. Då måste det vara vatten som rinner ur..?

King Grub
2005-05-01, 21:15
När man har den i ugnen, så krymper den ju. Då måste det vara vatten som rinner ur..?

Ja, då ökar proteinmängden från 20 till 27-28 gram per 100 gram kött.

lauria
2005-05-01, 21:17
Ja, då ökar proteinmängden från 20 till 27-28 gram per 100 gram kött.

Okej, då är allt glasklart!!! Danke

Pellefant
2005-05-02, 21:21
Hej! :)

För din skull så testade jag en sak ikväll.

Tog en påse( ett kg) Euroshoopers frysta kyckling( 20% vatten och marinad), tinade den och grillade filerna på galler i ugn.

Efteråt när de svalnat så återstod ganska exakt 700 gram.

Därför får man ta ca x1,4 ggr den färdiga kycklingen mot näringsvärde för att få rätt värden i detta fallet. (700 gram *1,4= 980 gram)

Färdiggrillade kycklingfileér i påse ter sig allt billigare ju mer man tänker på det... *rolleyes*

grisbil3n
2005-05-02, 23:59
Då blir det väl ett helvete med saker o ting plötsligt, finns det någon särskild lista för tillagad mat?

Beast
2005-05-03, 00:33
Är väl inte svårare än att man väger maten INNAN man lagar, så får du fortfarande rätt.

King Grub
2005-05-03, 04:42
Hej! :)

För din skull så testade jag en sak ikväll.

Tog en påse( ett kg) Euroshoopers frysta kyckling( 20% vatten och marinad), tinade den och grillade filerna på galler i ugn.

Efteråt när de svalnat så återstod ganska exakt 700 gram.

Därför får man ta ca x1,4 ggr den färdiga kycklingen mot näringsvärde för att få rätt värden i detta fallet. (700 gram *1,4= 980 gram)

Färdiggrillade kycklingfileér i påse ter sig allt billigare ju mer man tänker på det... *rolleyes*

Euroshopper är också extra vattniga och krymper rent bedrövligt.