handdator

Visa fullständig version : Gi på Oboj..


takjens
2005-04-28, 22:24
Som rubriken lyder.. vad är det för gi på oboj..?
Sökt och hittar det inte..
Hittar inte heller slv lista.. och inte på pauluns sida heller..

30cm
2005-04-28, 22:34
En aning lägre än socker (sackaros) borde det vara med tanke på att det är nästan bara socker med en gnutta protein och fett.

takjens
2005-04-28, 22:37
+ en massa kolhydrater...

näringsvärde / 100g

Protein 4.5g
Kolhydrater 90g
fett 2.5g

30cm
2005-04-28, 22:42
socker är kolhydrater.

takjens
2005-04-28, 22:42
ååå.. *slap* skyller på att jag it sovi på 2 dagar *cry*

heljis
2005-04-29, 05:12
GI ligger på ungefär 50. Testat sökt på forumet? =)
Kakaon och sockret gör att GI är lågt, sedan blandar du ju det med mjölk också. Dock betyder det inte att det är bra "mat" eller kolhydratkälla på något sätt.. som sagt, nästan bara socker i princip!

edit: nu hittar jag inte på pauluns nydesignade sida, men kolla på hans GI-tabell, där har han angett värdet 49.

King Grub
2005-04-29, 06:07
GI:t på färdigblandad O'boy är runt 50, som sagt, medan pulvret som det är ligger på samma nivå som strösocker, fast med signifikant större II, eftersom det innehåller avfettat kakaopulver.

mini_Arnold
2005-04-29, 07:27
50, är det bra eller dåligt?

Lizzie
2005-04-29, 07:46
Bra eller dåligt? Jag skulle definitivt säga dåligt, döm själv: ett glas mjölk med några skedar strösocker i. Gi:t är ju relativt lågt med det betyder ju inte att det är bra. Ett annat bra exempel är ju Snickers som oxå har ett lågt Gi, men inte är det nåt man käkar till middag för det?! ;)

King Grub
2005-04-29, 07:47
Vill du ha högt eller lågt GI? Vitt bröd är referens på 100.

Även om det är lågt GI på färdigblandad O'boy betyder det inte att det är nyttigt. Det låga GI:t är mjölkens förtjänst, och själva O'boy-pulvret är 100% värdelöst. Det finns inget nyttigt med det. Det är användbart som kolhydratkälla efter träning, men det är väl allt, annat än att det är gott.

takjens
2005-04-29, 09:17
Heljis: är det sömnen i ögona som gjorde att du inte såg att jag i första inlägget skrev att jag redan sökt ;)

King: Så tills vidare tills jag får malton så kan jag andvända det som kolhydratkälla i efterträningsdrinken?


Har prövat och tyckte det vart godare med lite oboj i whey80 vanilj drinken! :thumbup:

King Grub
2005-04-29, 09:22
King: Så tills vidare tills jag får malton så kan jag andvända det som kolhydratkälla i efterträningsdrinken?

Visst kan du. Det är ett halvdant alternativ (strösocker består till 50% av fruktos och har ett GI på strax över 80) och mycket sämre än druvsocker, som skulle vara ett bättre och billigare val.

takjens
2005-04-29, 09:24
Det förstog jag men nu har jag handlat upp alla pengar på malton så har inga pengar att handla druvsocker för, sen har jag oboj hemma! :D

- ante
2005-04-29, 10:59
Det förstog jag men nu har jag handlat upp alla pengar på malton så har inga pengar att handla druvsocker för, sen har jag oboj hemma! :D

Varför ska du ha oboy om du redan har malto?

takjens
2005-04-29, 10:59
ifall du läser högre upp så ser du att jag inte fått malton än.. väntar på den..