handdator

Visa fullständig version : Nyttigare Lasange?


matte2k
2005-04-24, 10:53
Söker något bra recept på relativt nyttig lasange. Gärna då med:
Lätt Keso istället för Bersamellsås(?)
Nån typ av mager ost istället för vanlig ost.
Och varför inte fullkornspastaplattor istället för vanliga :)

Bring it on!

mystic[-_-]
2005-04-24, 10:59
Taco, Keso-lasagne

500g mager köttfärs(10%)
3dl minimjölk
1 st Tacokryddmix
500g keso
ca 1dl tomatpure
1 gul lök
250g pastaplattor.

Bryn köttfärsen och löken. Tillsätt mjölk och
tomatpuren. Krydda med Tacomixen! Låt puttra i ca 5 min. det ska
vara en sås och det kanske behövs spädas med lite
vatten. Rör ner keson och varva i en ungsfast form. In
i ugnen tills plattorna har mjuknat och det blivit en
fin yta. ca 30-40 min. (jag delar denna sats på 4
måltider)

Det ger ungefär detta per måltid = 51 p 57 k 16 f

Alltså 50 gram protein per måltid.. Om man inte deffar så kan man använda sig av mer pastaplattor och även blanda ner majs i röran.. Prova, denna lasagne är toppen!

!!OBS!! Receptet är Blunders !!OBS!! http://www.kolozzeum.com/kolozzeum/showthread.php?t=33447&highlight=lasagne orginalet

Johan_P
2005-04-24, 11:38
Kan man inte använda Keso Mini istället för vanlig Keso? Verkar vara rätt gott, vill prova :)

WHITEFOLKS
2005-04-24, 13:02
du kan nog t.o.m. använda valio cottage cheese :thumbup:

Karate_kid
2005-04-24, 13:27
Alltså hur smakar varm keso ? Aldrig vågat prova ha det i maten .

Mac
2005-04-24, 17:21
åt denna lasagne idag.....Smakade smaskens :)

Keso smaken känns knappt! det beror i och för sig på vilken smak du använder,,,jag gjorde efter receptet!

Cinna
2005-04-24, 21:37
Alltså hur smakar varm keso ? Aldrig vågat prova ha det i maten .

Tycker den blir riktigt god. Smaken skiljer inte mycket från när den äts kall. Lite segare konsistens kanske, som smält ost :)

matte2k
2005-04-24, 22:34
Ni blandar alså ner keson direkt i köttfärssåsen?... intressant...
i vanliga lasanger gör man väl det som lager...
pastaplattor, köttfärssås, vita såsen och sen om igen...

Lasse Kongo
2005-04-25, 05:43
']Taco, Keso-lasagne

500g mager köttfärs(10%)
3dl minimjölk
1 st Tacokryddmix
500g keso
ca 1dl tomatpure
1 gul lök
250g pastaplattor.

Bryn köttfärsen och löken. Tillsätt mjölk och
tomatpuren. Krydda med Tacomixen! Låt puttra i ca 5 min. det ska
vara en sås och det kanske behövs spädas med lite
vatten. Rör ner keson och varva i en ungsfast form. In
i ugnen tills plattorna har mjuknat och det blivit en
fin yta. ca 30-40 min. (jag delar denna sats på 4
måltider)

Det ger ungefär detta per måltid = 51 p 57 k 16 f

Alltså 50 gram protein per måltid.. Om man inte deffar så kan man använda sig av mer pastaplattor och även blanda ner majs i röran.. Prova, denna lasagne är toppen!

!!OBS!! Receptet är Blunders !!OBS!! http://www.kolozzeum.com/kolozzeum/showthread.php?t=33447&highlight=lasagne orginalet

jag har samma recept! har ätit den grymt mkt sista tiden, den e ta mig fan supergod!!!!!!!!!!!!!!! och riktigt nyttigt med, så gör man egen pizzasallad till, riktigt god är den!!!

Jashguim
2005-04-25, 20:26
']
1 st Tacokryddmix


Vad jag vet så innehåller tacomixen massa socker..!

bubbe
2005-04-25, 20:45
man kan hoppa tacomixen, och göra som en klassisk lasagne, fast utan smör i bechamelsåsen och stoppa i ett paket keso. smakar kanonbra, mer som riktig klassisk lasagne.

som toppning kokar man färsen i ca en timme i rödvin, innan den hälls ner i lasagnen. mager ost är också att rekomendera.

matte2k
2005-04-25, 20:59
osten har man bara på toppen va.. för att få färg?

JJ
2005-04-25, 21:02
osten har man bara på toppen va.. för att få färg?
Yes sir.

matte2k
2005-04-25, 21:56
Cool.... men den vita såsen... kan man inte bara byta ut den mot MiniKeso.... eller blir det för torrt mån tro?

z_bumbi
2005-04-25, 22:09
Vad jag vet så innehåller tacomixen massa socker..!

En påse väger 40 g så det blir inte så mycket socker i en färdig lasagne.


matte2k: Jag blandar ner ost i lasagnen, en mager ost är ju "nyttigare" än köttfärs om man jagar fett.

Mac
2005-04-26, 08:41
så du kör på ost istället för köttfärs?

z_bumbi
2005-04-26, 10:29
så du kör på ost istället för köttfärs?

Nej men jag blandar ner ost i lasagnen förutom köttfärsåsen.

Kimball
2005-04-27, 13:25
Hur är denna när de gäller insulinpåslag i jämförelse med klassisk lasagne? Om någon vågar gissa?

palme
2005-04-27, 13:29
Har inte läst i tråden så vet inte om ni sagt det redan, men istället för ost i ostsåsen kanske man kunde ha i 2st burkar lätt kesella?

Sputnik
2005-04-27, 14:24
Vad jag vet så innehåller tacomixen massa socker..!

Nja ;) Salt 21%. En påse kryddmix innehåller 35 g.

Energivärde per 100g (Old El Paso Tacokryddmix):

Protein 11g
Kolhydrater 53g
Fett 4g
Energi 290 kcal / 100g

En påse på 35 g innehåller alltså hela 101,5 kcal :booty: . Kan man inte använda en påse kryddmix i matlagningen måtte man gå på VLCD ;) .

Marini
2005-04-28, 06:13
tacoblandningen är ju inte särskilt nyttig.. är det inte smartare och roligare att krydda själv? Inte särskilt svårt.

supremo
2005-04-28, 06:32
Hittade en liknande i min receptsamling, vet att jag hittade den på Kolozzeum för några år sen, kommer dock inte ihåg vem som skrev det. Om någon känner sig träffad, säg till ;)

Lasagne med Keso (4-5 portioner)

Ingredienser:
• 500g mager köttfärs
• 3dl minimjölk
• 500g Keso
• ca 1dl tomatpuré
• 1-2 gula lökar
• 6 st. pastaplattor.

Tillagning:
• Bryn köttfärsen och löken.
• Tillsätt mjölk och tomatpurén.
• Krydda!
• Låt puttra i ca 5 min.
• Det ska vara en sås och det kanske behövs spädas med lite
vatten.
• Rör ner keson och varva i en ugnsfast form.
• In i ugnen tills plattorna har mjuknat och det blivit en
fin yta. ca 30-40 min.

Som sagt, nästan exakt likadant, förutom några detaljer
----------------------------------------------------
Hittade också ett annat lasagne-recept som jag hittat på Kolozzeum (Kommer inte ihåg från vem, här heller). Dock är det grädde i, men det kanske går att laborera lite med. Har dock inte provat detta recept själv, men det verkar lite annorlunda från vanlig lasagne:

Lasagnette med champinjoner och Kyckling.

Förberedelser: 15min
Tillagning: 20 min
portioner: 4

1/2 dl mjölk
1/2 tsk torkad eller 2 tsk färsk dragon
400g lasagnette
25g smör
2 vitlöksklyftor
200g kycklingfiléer, skurna i skivor
100g champinjoner, skurna i tunna skivor
muskot
5dl grädde (det behövs inte så mycket på långa vägar!!!)
några färska kvistar dragon till garnering


1. Häll mjölken i en kastrull, tillsätt dragon och ge det hela ett uppkok. Ta kastrullen från värmen, sila mjölken och ställ den åt sidan.
2. Koka pastan
3. Smält under tiden smöret i en stekpanna och sautera de hela vitlöksklyftorna, de skivade kycklingfiléerna och champinjonerna tills kycklingen är genomstekt och fått fin färg. Kasta vitlöksklyftorna och smaka av med muskot, salt och peppar. Rör om i ca 10sek, rör därefter ned grädden ochj dragonmjölken. Ge det hela ett uppkok, sänk värmen och låt sjuda till såsen börjar tjockna. Fördela såsen över pastan och garnera med färsk dragon.

Näringsvärde/portion: Protein 25g, fett 60g, kolhydrater 75gram, fibrer 5gram, kolesterol 215mg, 4005kJ (955kcal)

matte2k
2005-04-28, 07:38
Tycker era recept är lite skummt...

Man har ju den vita såsen... i vanliga lasanger [bechamellsås] för att den ska kokas in i pastaplattorna... så pastaplattorna blir mjuka, krämiga och goda...

I recepten ovan så är ju allt ihopbakat till 1 enda röra....
Hur funkar det egentligen..

Om man ska göra en 1 köttfärssås, 1 vitsås, hur tycker ni man ska göra med vitsåsen då..
Keso blandat med mjölk på något sätt eller?

Mac
2005-04-28, 08:21
Har inte läst i tråden så vet inte om ni sagt det redan, men istället för ost i ostsåsen kanske man kunde ha i 2st burkar lätt kesella?


Hur tillreder du denna sås?