handdator

Visa fullständig version : Nachogratäng


Mighty
2005-04-22, 18:14
Har precis lagat en nachogratäng med följande:

Nötfärs
Philadelphia ost 5% fett
Keso Chili
purjolök
gul paprika

Färsen bryner jag och blandar i taco-krydda.
Blanda Philadeliphia osten med keson och smeta ut i en form.
Hacka purjolök o paprikan och bred ut den ovanpå kesoröran i formen.
Ovanpå detta häller ni sedan köttfärssen.
Strö lite riven ost på toppen av detta och gratinera i 200 grader i ca 15-20 min.

Näringsvärdet/100 g på detta är inte så dumt. Har inte räknat ut snittet, men på ostprodukterna är det ganska bra och köttfärsen i sig är fint.

Philadelphia ost Extra light:
Protein: 11 g
Kolhydrat 3 g
Fett 5 g

Keso chili:
Protein: 11 g
Kolhydrat 3 g
Fett 3,5 g

Yxel
2005-04-23, 12:30
Vilka mängder ungefär? Är sugen på att testa denna.

Mighty
2005-04-23, 16:32
Jag tog 500 g nötfärs, 1 burk keso (liten), 2/3 av Philadelphiaosten, 1 gul paprika och purjolök efter tycke

Yxel
2005-04-25, 07:50
God som fan. :D Tack

rQx
2005-04-25, 14:31
Min älsklingsrätt... Särskillt som jag slipper laga den (mor fixxar) ;)

Yxel
2005-04-25, 16:03
Använde någon kryddad Philadelphiaost utan att jag visste om det (bara tog den extra lätta varianten utan att kolla så mycket) men det passade fint! :)

Mighty
2005-04-25, 21:10
God som fan. :D Tack
Skoj att du gillade den!
Så länge man kör med extra light Phili-ost är det bara att testa olika smaker. Helt rätt!

Jag tycker också den är riktigt smarrig :thumbup:

keZo
2005-05-01, 15:33
Är verkligen en kalasrätt :thumbup: ...har dock aldrig testat med keso i...måste absolut testa det nästa gång.

Gör ofta denna som helgmat, men kör då med nachos som jag sätter längs kanten i formen. Jag låter allt utom nachosen stå i 10 minuter i ugnen på 225 grader och sedan ytterligare 10 minuter med nachosen i 200 grader.

Ett tips är att man kan fylla pitabröd eller tortillias med gratängen...brukar göra det med resterna.

Cilia
2005-05-02, 21:09
låter gott men var är nachosen?
lägger du i dom när du gratinerar eller kommer dom in efter tillagning?

keZo
2005-05-02, 21:38
låter gott men var är nachosen?
lägger du i dom när du gratinerar eller kommer dom in efter tillagning?
Läs en ovanför ditt inlägg så ser du nog grundreceptet...så står det iaf i mitt :)

Cilia
2005-05-03, 09:59
Läs en ovanför ditt inlägg så ser du nog grundreceptet...så står det iaf i mitt :)
ok, misstänkte ngt sådant.
jag läste bara receptet.

Piranha
2005-05-03, 12:51
Låter supergott .. skall testa !!

Catherin
2005-05-03, 14:08
Det här måste jag skriva ut och teste...låter jättesmarrigt ! :)

Tack för tipset....

Mighty
2005-05-03, 15:06
Själva nachochipsen äter jag kalla till detta.
Vill man vara nyttigare kan man med fördel ta ris till istället :)

s_himself
2005-05-03, 18:04
det där blir ta mig fasen hur gott som helst!

bear.flowertwig
2005-05-06, 14:08
Super :thumbup:

Wayfaerer
2005-05-08, 19:39
Gjorde denna till middag idag. Med ris. Mycket gott! :thumbup:

degen
2005-05-10, 19:11
Djävligt gott, å bra mat. Härligt att det finns bra mat som är god. :eating:

LexSinner
2005-05-15, 18:26
lagade den idag, smakar riktigt, riktigt fint :)
Körde med sallad och fullkornsris till och skippade nachosen dock..

:thumbup: :thumbup: :eating:

( Enda problemet är att jag blev våldsamt mätt... Men det kan jag knappast anklaga Mighty för :cool: )