handdator

Visa fullständig version : Kyckling + kokosmjölk


bear.flowertwig
2005-04-12, 15:51
Är svag för den kombon i olika (heta) varianter...

Har ni några bra recept som bygger på det att dela med er av?

blekfet2
2005-04-12, 16:11
kyckling - kokosmjölk

B-jay
2005-04-14, 09:44
strimla kyckling i bitar och stek tillsammans med salt och lite peppar.
Sen slår du på cocosmjölk och blandar i några teskedar Green eller red curry paste och rör runt.

Stek samtigt lite wokgrönsaker i en annan stekpanna och blanda i röran när dom är klara.

Servera med kokt ris och en kall Singah öl! :cool:

Cinna
2005-04-14, 11:04
Eller så kan man göra det enkelt för sig :D

www.mrschengs.com/produkt2.php3?grytbaser=1&id=25


Strimla och stek kyckling.
Hetta upp grytbasen, rör om då och då.
Lägg i kyckling samt ev grönsaker.

Servera förslagsvis med ris.

Blir dundergott å tar bara några minuter att göra :thumbup:


Finns i olika smaker och styrkor som grön, röd, gul curry osv ...

jwzrd
2005-04-14, 11:54
Glöm för bövelen inte bambuskotten, thai-basilikan och kafir lime-bladen!

Bao-Bao
2005-04-14, 12:11
Vattenkastanjer.. :eating:

bedlam
2005-04-14, 15:48
en fråga bara, jag kör ofta med kokosmjölk+tonfisk och stark kryddning, gärna harissa i.

har jag fått något om bakfoten när jag säger att kokosfett är mättat och inte alls bra?

bear.flowertwig
2005-04-14, 17:55
har jag fått något om bakfoten när jag säger att kokosfett är mättat och inte alls bra?

Nej det stämmer tyvärr. Jag kör med lightvarianten.

bear.flowertwig
2005-04-14, 17:56
Eller så kan man göra det enkelt för sig :D

www.mrschengs.com/produkt2.php3?grytbaser=1&id=25


Strimla och stek kyckling.
Hetta upp grytbasen, rör om då och då.
Lägg i kyckling samt ev grönsaker.

Servera förslagsvis med ris.

Blir dundergott å tar bara några minuter att göra :thumbup:


Finns i olika smaker och styrkor som grön, röd, gul curry osv ...

Njaa... har provat dem och blev nog inte så imponerad *rolleyes*
Roligare att laga själv dessutom :)

tobbeg
2005-04-14, 19:13
soppa med kyckling, röda linser och kokosmjölk

hacka 7-8 cm purjolök, två vitlöksklyftor och stek dessa i kastrull. häll i två dl röda linser när allt har fräst lite. Lägg i två tsk röd eller grön currypasta. Häll på en dryg liter vatten, en burk kokosmjölk. Lägg i två kycklingbuljongtärningar. låt allt koka tills linserna är lagom mjuka( ca. en kvart). Lägg i kyckling och koka till den är klar( inte röd inuti alltså). smaka av med fisksås(viktigt) för sältan och lite sambal oelek för hettan.

Lite ostrukturerat men ni hajjar nog.

Cinna
2005-04-14, 20:41
Njaa... har provat dem och blev nog inte så imponerad *rolleyes*
Roligare att laga själv dessutom :)

Självfallet blir det alltid godare när man lagar maten själv ... men tar ju längre tid juuuu :D

En fråga, lightvarianten på kokosmjölken ... hur lik är den orginalet i smak och konsistens (har aldrig testat tyvärr) ???

bedlam
2005-04-14, 22:09
hoho, visste då inte ens att det fanns en light...måste inhandlas vid nästa ICA besök :)

B-jay
2005-04-15, 10:17
Självfallet blir det alltid godare när man lagar maten själv ... men tar ju längre tid juuuu :D

En fråga, lightvarianten på kokosmjölken ... hur lik är den orginalet i smak och konsistens (har aldrig testat tyvärr) ???


Lighten är helt ok!
Jag smakar ingen större skillnad faktiskt! :thumbup:

bear.flowertwig
2005-04-15, 16:09
Lighten är helt ok!
Jag smakar ingen större skillnad faktiskt! :thumbup:

Tycker detsamma. Inga klagomål alls.

AFanatic
2005-04-18, 13:41
Paneang Kai (har modifierat den lite)

1 kg kycklingfiléer
1 purjolök
1 röd paprika
(1 gul lr grön paprika ...om man vill)
400 ml kokosmjölk
1 burk skivade champinjoner
2 bitar citrongräs
1-2 msk red currypaste
1 vitlöksklyfta
2 msk fisksås
1 msk ostronsås
2 msk socker

Skiva purjon, hacka upp paprikan och vitlöken. Skär kycklingen i 2 cm tjocka strimlor. Stek kycklingen (wok lr stekpanna), rör ner currypaste (fräs <1min), häll i resten av grönsakerna/svamp o rör runt. Häll sedan i resten. Låt sjuda i ca 5 min. Gott till ris lr äggnudlar.

Testade idag ..blev :thumbup:

bear.flowertwig
2005-04-20, 00:17
Vad är starkast, röd eller grön currypasta? Har gjort en rätt med varje men märker ingen skillnad... :MrT:

Edit: det lutar åt röd...

Sophie
2005-04-21, 12:31
Jag tog med massor av kokböcker från Singapore nu med såna recept ;)
Här kommer "Satay Chicken":
Man behöver:
-6st små "spring onions", skivade (de där små lökar, vet ej vad de heter på svenska.. :em: )
-800g kycklingbröst-file
-1-1,5 msk Thai red curry paste
-90g crunchy jordnötsmör
-270ml kokosmjölk
-2msk brun socker
-1,5msk pressad lime
-1,5msk peanut olja(jag hittade inte den, går helt ok. med annan olja..)

Woka (min wokpanna suger så stekte helt enkelt) löken o. kycklingen i 1msk olja (i 2-3 satser så att det går lättare att få färg på de) -ta de ur pannan.
Värm resten av oljan i pannan, i med red curry paste, stek en minut, i med jordnötsmör, kokosmjölk, brun socker o. 250ml vatten.
Koka 3-4 min, tills den tjocknar.. tillbaka med kycklingen o. löken, koka 2 min.
I med pressad lime.. gott med ris o. sallad.
Jag kan inte få nog av den, jag deffar inte ju så den som vill snåla med kcal
får trolla lite.. :D

bear.flowertwig
2005-04-21, 20:45
Jag tog med massor av kokböcker från Singapore nu med såna recept ;)
Här kommer "Satay Chicken":
Man behöver:
-6st små "spring onions", skivade (de där små lökar, vet ej vad de heter på svenska.. :em: )
-800g kycklingbröst-file
-1-1,5 msk Thai red curry paste
-90g crunchy jordnötsmör
-270ml kokosmjölk
-2msk brun socker
-1,5msk pressad lime
-1,5msk peanut olja(jag hittade inte den, går helt ok. med annan olja..)

Woka (min wokpanna suger så stekte helt enkelt) löken o. kycklingen i 1msk olja (i 2-3 satser så att det går lättare att få färg på de) -ta de ur pannan.
Värm resten av oljan i pannan, i med red curry paste, stek en minut, i med jordnötsmör, kokosmjölk, brun socker o. 250ml vatten.
Koka 3-4 min, tills den tjocknar.. tillbaka med kycklingen o. löken, koka 2 min.
I med pressad lime.. gott med ris o. sallad.
Jag kan inte få nog av den, jag deffar inte ju så den som vill snåla med kcal
får trolla lite.. :D

Intressant. Är egentligen inte så förtjust i satay-varianterna men där får jag ju användning för mitt jordnötssmör: http://www.kolozzeum.com/kolozzeum/showthread.php?t=41349 :eating:

"spring onions" skulle väl kunna vara just vårlökar? :) Om inte så är det väl scharlottenlök. Smaken lär hur som helst bli i princip den samma.

Sophie
2005-04-22, 19:13
Intressant. Är egentligen inte så förtjust i satay-varianterna men där får jag ju användning för mitt jordnötssmör: http://www.kolozzeum.com/kolozzeum/showthread.php?t=41349

"spring onions" skulle väl kunna vara just vårlökar? :) Om inte så är det väl scharlottenlök. Smaken lär hur som helst bli i princip den samma.

*rolleyes* Hmm.. jag vet tyvärr inte.. det kan inte vara så mycket skillnad..
Berätta hur det gick! *popcorn* Det kan inte vara svårt att käka upp ditt jordnötssmör.. Jag köpte massor av det i Singapore, tillsammans med flera kg asiatiska kryddor o. såser.. blev nästan övervikt på planet..
*screwy* Jag såg när jag kom tillbaka att allting finns här också..
*flex* Fått lite extra träning i alla fall när jag släpte allt..