handdator

Visa fullständig version : Olivolja och stekning


abjorn
2005-03-31, 22:52
Jag brukar slänga på ~25g olja och "marinera" kycklingen en kort stund med massa torra kryddor innan jag steker den. Hur mycket av oljan tror ni "försvinner" från kycklingen under stekningen? Svårt att svara på, men ungefär.

Sverker
2005-04-01, 06:31
Kanske inte rätt svar men:
http://www.kolozzeum.com/kolozzeum/showthread.php?t=11423&highlight=olivolja

Oljan tränger inte in i köttet. Det är alltså den tunna filmen av olivolja som ligger på kycklingen som du får i dig. Helt beroende av hur länge du tänker " droppa av " filén. Gissar några få gram stannar kvar.

abjorn
2005-04-01, 08:22
Vet att oljan inte tränger in i köttet. Men jag använder ganska mkt kryddor så det blir som en smet som lägger sig runt omkring. Vet att det är omöjligt att svara exakt.

Äh, dum fråga var det ;) Får hälla på lite extra över riset så jag är på den säkra sidan *popcorn*