handdator

Visa fullständig version : Pågens LEVA


annaerix
2005-03-30, 17:02
Vad tycker ni om detta bröd?


ingredienser:
vatten,rågmjöl,vetemjöl,siktat rågmjöl,havrekli,sirap,surdeg av vete och råg,rågflingor,klippt fullkornsråg,vetegluten,äpplesylt,malt,linfrön,jäs t,fiskolja,förjäst vetemjöl,salt och mjölbehandlingsmedel....

näringsvärde:

240kcal
9.5g protein
42g kolhydrater varav 7.2 sockerarter
4g fett varav mättat fett 1g,enklo 1g flero 2g
9g kostfiber



är detta ett bra grovt bröd??

King Grub
2005-03-30, 17:04
Ja, det är ett bra bröd. Liiite väl mycket socker kanske, men en del försvinner ju som jästnäring. Övriga ingredienser är det inget fel på.

annaerix
2005-03-30, 17:08
Liiite väl mycket socker kanske, men en del försvinner ju som jästnäring.

kan du utveckla?

King Grub
2005-03-30, 17:19
Vad skall jag utveckla? :) En del av sockret försvinner under jäsningen. Det ger näring åt jästen så processen sker effektivare, men sockermängden som går åt till detta är inte kvar i det färdiga brödet.

aliquis
2005-03-30, 17:22
Men det som anges på brödet lär ju vara vad som är kvar i brödet? däremot innehåller ju även osötat bröd en del sockerarter.
Eller drar du bara slutsatsen från var sirap återfinns i innehållsförteckningen?

KIRE
2005-03-30, 17:22
Är det inte ovanligt mycket protein och ovanligt lite kolhydrat/100g på detta bröd? Jag äter aldrig bröd så jag har ingen koll på det där men jag tyckte det verkade så.

Om det stämmer kan ju ett bra skäl att välja detta bröd vara att man får äta mer av det innan man kommer upp till den energimängd man vill ha i sin måltid.

King Grub
2005-03-30, 17:23
Men det som anges på brödet lär ju vara vad som är kvar i brödet?

Nej, det är alla ingredienser som är med från början. Jag har frågat de stora bagerierna, och dom skriver ut näringsvärdet för "otillagad vara". Vissa bagerier skriver till och med ut "jästnäring" eller "endast som jästnäring, försvinner
under bakning" på förpackningen.

King Grub
2005-03-30, 17:25
Är det inte ovanligt mycket protein och ovanligt lite kolhydrat/100g på detta bröd? Jag äter aldrig bröd så jag har ingen koll på det där men jag tyckte det verkade så.

Polarkraft Extrem har ännu mer protein i förhållande till kolhydratmängden: 8.5 g mot 28 per 100 gram bröd, med endast 170 kcal per 100 gram.

KIRE
2005-03-30, 17:26
Polarkraft Extrem har ännu mer protein i förhållande till kolhydratmängden: 8.5 g mot 28 per 100 gram bröd, med endast 170 kcal per 100 gram.

Härligt. Man kanske skulle börja äta bröd igen :D

King Grub
2005-03-30, 17:27
Polarkraft Extrem är det godaste bröd som finns! :eating: Hela 13 gram kostfiber per 100 gram också.

Bjorne
2005-03-30, 17:32
Pågens leva är riktigt väldigt gott enligt mig, mjukt bröd med fin smak :)

KIRE
2005-03-30, 17:35
Polarkraft Extrem är det godaste bröd som finns! :eating: Hela 13 gram kostfiber per 100 gram också.

Fjällbrynt borde passa till det brödet va?
Med tanke på att det har lite söt smak har jag för mig.

King Grub
2005-03-30, 17:36
Fjällbrynt borde passa till det brödet va?
Med tanke på att det har lite söt smak har jag för mig.

MmmmmMMMM!!! Särskilt Kolasmaken.

Sverker
2005-03-30, 18:08
Polarkraft Extrem har ännu mer protein i förhållande till kolhydratmängden: 8.5 g mot 28 per 100 gram bröd, med endast 170 kcal per 100 gram.


Desto mer fullkornsmjöl det är i brödet desto "starkare" vetemjöl måste man tillsätta för att degen skall jäsa bra och det färdiga brödet lätt och fluffigt.

Ett starkt vetemjöl innehåller mer glutenproteiner. Vanligt vetemjöl innehåller ca 7 % protein. Vetemjöl special som vi kan köpa i affären innehåller 11 % protein och vetemjölet bagerierna använder har ytterligare protein ( glutenprotein ).

Veteproteinet är inte fullvärdigt men kompletterar man med mjök eller mjölkprotein blir det perfekt :thumbup:

King Grub
2005-03-30, 18:11
Och man kan ju inte äta en messmörsmacka utan att dricka ett glas kall mjölk till den.

Yip_man
2006-11-02, 15:33
Pågens Fullkorn plus är också en höjdare! ,perfekt att varva polarkraft med

Enerig 240kcal
Protein 11g
Kolhydrater 42g
varav sockerarter 5,5g
Fett 2,5g
varav mättat 0,3g
kostfiber 7g
Natrium 0,4g

jon_as
2006-11-04, 13:38
hörde att omega3 blir värdelöst när man använder det i bröd