handdator

Visa fullständig version : DVD-brännarprogram(Help needed!!)


Griip
2005-03-27, 01:47
Det roligaste som finns när man är full är musik, helst på video också. Om man ska gå på konsert så måste man hålla på å stå upp osv osv. Iaf så är jag i princip helt ensam om att gilla det, så måste komma på nåt sätt att försöka lura hem polarna och digga lite hårdrock framför TVn samtidigt som man kan trycka i sig lite sprit. Till frågan:

Någon som vet något bra och simpelt program man kan bränna dvd skivor med? En förklaring över lite saker vore också bra, ifall man behöver ha det i nåt speciellt format eller så..



PS. Beställt en ACDC konsert från CDON.com, kommer redovisa den nästa vecka :hbang:

Froddan
2005-03-27, 09:46
Nero Vision Express 2 har jag använt och det fungerar skit bra! Det går snabbt och enkelt. Dessutom kan man göra schyssta menyer!

Yip_man
2005-03-27, 12:30
Ska du bara bränna av skivor dvs inte mecka menyer och sånt själv. Är dvddecrypter att föredra enklare program hittar man nog inte. Klarar att göra en massa avancerade saker också för den delen. Sen är det freeware så du slipper vara olaglig och bränna av en polare eller något. Finns att hämta på www.dvddecrypter.com

Schture
2005-03-27, 12:48
Du behöver ha filmen i ett visst format t.ex .iso.

Men du kan även bränna om du har två mappar med filer i - Audio_TS och Video_TS ; då bränner du som "datafil" i t.ex Nero burning rom.

Har du en imagefil som t.ex nyss nämnda iso så är det lätt som en plätt att köra med dvd decrypter.


För att spela upp dvd på datorn rekommenderar jag Power DVD.

hasse36
2005-03-27, 13:26
Ska du bara bränna av skivor dvs inte mecka menyer och sånt själv. Är dvddecrypter att föredra enklare program hittar man nog inte. Klarar att göra en massa avancerade saker också för den delen. Sen är det freeware så du slipper vara olaglig och bränna av en polare eller något. Finns att hämta på www.dvddecrypter.comDVD Decrypter kan användas för att rippa DVD:n. Att rippa kan jämföras med att kopiera filmen till hårddisken. Varken musik-CD eller DVD-skivor är dataskivor och informationen måste därför rippas. I bland hör man att någon säga "rippa till MP3" men det är alltså felaktigt även om det finns program som gör rippning och konvertering med ett enda musklick.

De flesta DVD-filmer är på formatet DVD9 och får inte plats på en DVD-R (DVD5) så de måste komprimeras vílket görs enklast med DVD-Shrink som är freeware precis som DVD Decrypter. Här handlar det inte om att konvertera till ett annat format utan man ligger kvar på MPEG-2-formatet men sänker bitraten.