handdator

Visa fullständig version : Om rabarberkrämen är tunn och klistrig? (tentafråga)


Kossa Mu
2005-03-22, 18:40
Sitter här och gör gamla tentor då jag har tenta imorgon. Det är några frågor som jag är lite osäker på och jag hoppas att någon här har koll på det.

Man ska ge en praktisk förklaring med en teoretisk bakgrund.

Rabarberkrämen är tunn och klistrig


Ostsåsen får en fettutsmältning.


Saftkrämen tunnade sig

Sverker
2005-03-22, 19:43
Sitter här och gör gamla tentor då jag har tenta imorgon. Det är några frågor som jag är lite osäker på och jag hoppas att någon här har koll på det.

Man ska ge en praktisk förklaring med en teoretisk bakgrund.

Rabarberkrämen är tunn och klistrig => någonting med pektinet i rabarberna. Vad vet jag inte just nu.


Ostsåsen får en fettutsmältning=> låter som om du gjort den för sur. Ättika eller för mycket ketchup med kanske


Saftkrämen tunnade sig => någonting med att amylaser bryter ned stärkelsen. Amylaser som kommer från din sked som du smakade på såsen med. ´
Alt 2 är att du inte kokt krämen tillräckligt länge.

Kossa Mu
2005-03-22, 21:19
danke