handdator

Visa fullständig version : köpte fina filéer idag!


formula4shape
2005-03-17, 19:03
HoHo idag gjorde jag nog ett kap, eller kanske inte..men har aldrig sett den här varianten förut:

Färdigstekta frysta Kycklingfiléer
500g 27kr

näringsvärde / 100g

28g Protein
>1g Kolhydrater
>1g Fett

kändes som ganska mycket protein?

Extremt goda dessutom! :thumbup: blir till att fylla upp frysen nu :D

King Grub
2005-03-17, 19:09
kändes som ganska mycket protein?

Nej, det är standard: 27-29 gram per 100, när köttet är stekt. Runt 20 gram eller strax över gäller otillagad vara.

formula4shape
2005-03-17, 19:15
Nej, det är standard: 27-29 gram per 100, när köttet är stekt. Runt 20 gram eller strax över gäller otillagad vara.

ah okej, hur kommer det sig? Var kommer nästan 10 gram hux flux ifrån?

King Grub
2005-03-17, 19:15
ah okej, hur kommer det sig? Var kommer nästan 10 gram hux flux ifrån?

Det är snarare så att det är mindre vatten per 100 gram efter stekning, än att det tillkommer något.

Siffrorna gäller ju fortfarande 100 gram vara, men har du 100 gram otillagad kycklingfilé och steker den, kommer den inte att väga 100 gram efteråt.

formula4shape
2005-03-17, 19:18
Det är snarare så att det är mindre vatten per 100 gram efter stekning, än att det tillkommer något.

Siffrorna gäller ju fortfarande 100 gram vara, men har du 100 gram otillagad kycklingfilé och steker den, kommer den inte att väga 100 gram efteråt.

dum jag är.. :em: tänkte inte på att de jävlarna krymper

Thompah
2005-03-17, 20:21
Vad fick du ge för dessa?

Styrkebyggare
2005-03-17, 20:31
HoHo idag gjorde jag nog ett kap, eller kanske inte..men har aldrig sett den här varianten förut:

Färdigstekta frysta Kycklingfiléer
500g 27kr

näringsvärde / 100g

28g Protein
>1g Kolhydrater
>1g Fett

kändes som ganska mycket protein?

Extremt goda dessutom! :thumbup: blir till att fylla upp frysen nu :D


Vilken butik? och vilken fabrikant?

King Grub
2005-03-17, 20:34
Vad fick du ge för dessa?

"500g 27kr"

Beast
2005-03-17, 20:56
Chansar på Lidl

formula4shape
2005-03-17, 23:00
nja det var på Willys, brukar inte handla där. Men det var ju både billigt och gott så den ska jag köra på igen. Märket kommer jag inte ihåg..ska kolla nästa gång jag köper, tror det var danskt eller norskt!

mini_Arnold
2005-03-17, 23:06
Finns dem i malmö med blir det storhandling på lördag
danke!

formula4shape
2005-03-17, 23:14
Finns dem i malmö med blir det storhandling på lördag
danke!

haha det tycker jag! genomskinlig påse, usprungsland danmark. Men inte nåt speciellt märke vad jag såg, antagligen willys egna eller nåt.

Entity
2005-03-17, 23:53
Kan tillägga att jag nyligen läste att i billiga varianter såsom eldorado , euroshopper och lidl, så sprutar de in över 20% salt vatten, de gör det i vanliga varianter som kronkycklign också, men de har en gräns vid 13%....

Så du köper 20% vatten förmodligen mer :D Här sitter vi o äter 20% vatten helge....allt för att få upp vikten .

Pellefant
2005-03-17, 23:57
Kan tillägga att jag nyligen läste att i billiga varianter såsom eldorado , euroshopper och lidl, så sprutar de in över 20% salt vatten, de gör det i vanliga varianter som kronkycklign också, men de har en gräns vid 13%....

Så du köper 20% vatten förmodligen mer :D Här sitter vi o äter 20% vatten helge....allt för att få upp vikten .

Willys har en fryst kycklingfile med 30% vatten också. (Tror det är Willys egna märke på den)

jesse
2005-03-18, 00:22
Kan tillägga att jag nyligen läste att i billiga varianter såsom eldorado , euroshopper och lidl, så sprutar de in över 20% salt vatten, de gör det i vanliga varianter som kronkycklign också, men de har en gräns vid 13%....

Så du köper 20% vatten förmodligen mer :D Här sitter vi o äter 20% vatten helge....allt för att få upp vikten .

Men nu köpte han ju frysta färdigstekta med en proteinhalt på 28 g per 100 g så då har jag väldigt svårt o tro att dom har sprutat in 20 % vätska i dom.
Däremot har dom ju satt in 20% vatten i eldorados frysta fileer som dessutom vid tester har innehållit någon magsjukebakterie, så man tilllaga dom ordentligt. Men dom är goda o billiga så de blir några kilo varje månad :eating:

formula4shape
2005-03-18, 00:24
Kan tillägga att jag nyligen läste att i billiga varianter såsom eldorado , euroshopper och lidl, så sprutar de in över 20% salt vatten, de gör det i vanliga varianter som kronkycklign också, men de har en gräns vid 13%....

Så du köper 20% vatten förmodligen mer :D Här sitter vi o äter 20% vatten helge....allt för att få upp vikten .

Eftersom filéerna är stekta och innehåller 28g protein / 100g bör det inte vara överdrivet mycket vätska inblandat, och även om det är det så har det inte speciellt stor betydelse (28g protein som sagt, det man vill åt). Normalvärden som Grub sa förut..

Salle
2005-03-18, 10:57
Willys innerfiléer är skitschyssta, perfekt konsistens! Man får dock bara ut 500g av en 750g-påse..

Entity
2005-03-18, 11:51
:eating: Tänk om man var rik nog att kunna köpa ordentligt mat i stället för att snåla...tänk att ha råd att äta oxfile en dag ! :eating:

Thony
2005-03-18, 12:25
2 kg kyckling file på willys för 99 kr :hbang:

Weird
2005-03-18, 17:39
köp svensk så vet ni vad ni får

formula4shape
2005-03-18, 20:03
köp svensk så vet ni vad ni får

så du har mer koll på de svenska kycklingarna än de danska?

Johan_P
2005-03-18, 20:09
Heh, hört det om att det finns de leverantörer av kycklingsfiléer som lägger till salt i dem? Så när man sedan ska steka dem blir där så gott som ingenting kvar av filéerna :whipped:

Detta är något som jag hört dock *screwy*

CroCop
2005-03-18, 20:13
så du har mer koll på de svenska kycklingarna än danska?
Ja?

formula4shape
2005-03-18, 20:19
Ja?

tittar på vid uppfödning/slaktning/produktion och packning eller vad?

formula4shape
2005-03-18, 20:19
Heh, hört det om att det finns de leverantörer av kycklingsfiléer som lägger till salt i dem? Så när man sedan ska steka dem blir där så gott som ingenting kvar av filéerna :whipped:

Detta är något som jag hört dock *screwy*

de jag köpte var redan stekta..bara värma dem. Krymper i princip inget.

MyungChul
2005-03-18, 20:45
ca 25% av alla danska kycklingar trippar omkring med salmonellatoppar, och jag är säker på att det är mindre än en promille i sverige.. fast det ska ju inte spela någon roll om man tillagar dom rätt.. campylobakter däremot är inte så roliga, 70° tror jag att det är för dom.. något liknande iallafall.

MyungChul
2005-03-18, 20:49
Kan tillägga att jag nyligen läste att i billiga varianter såsom eldorado , euroshopper och lidl, så sprutar de in över 20% salt vatten, de gör det i vanliga varianter som kronkycklign också, men de har en gräns vid 13%....

Så du köper 20% vatten förmodligen mer :D Här sitter vi o äter 20% vatten helge....allt för att få upp vikten .

13 + 20 = 37.. ditt resonemang stämmer inte

Weird
2005-03-18, 21:30
tittar på vid uppfödning/slaktning/produktion och packning eller vad?
blir stum av din okunskap

Pellefant
2005-03-18, 21:33
ca 25% av alla danska kycklingar trippar omkring med salmonellatoppar, och jag är säker på att det är mindre än en promille i sverige.. fast det ska ju inte spela någon roll om man tillagar dom rätt.. campylobakter däremot är inte så roliga, 70° tror jag att det är för dom.. något liknande iallafall.

Skulle vara tacksam för en källa, jag äter ofta danska, men nu vete tusan.... *cry*

mmmCay
2005-03-18, 21:34
Kan tillägga att jag nyligen läste att i billiga varianter såsom eldorado , euroshopper och lidl, så sprutar de in över 20% salt vatten, de gör det i vanliga varianter som kronkycklign också, men de har en gräns vid 13%....

Så du köper 20% vatten förmodligen mer :D Här sitter vi o äter 20% vatten helge....allt för att få upp vikten .

Håll koll på priset per protein istället för priset per kilot så kan du slippa bry dig om hur mycket vätska finns i produkten och du kan veta precis vad du får för pengarna.

500g 27kr, 28g Protein/100g = 5.185g protein/krona = bra pris kompis

Entity
2005-03-18, 21:44
Håll koll på priset per protein istället för priset per kilot så kan du slippa bry dig om hur mycket vätska finns i produkten och du kan veta precis vad du får för pengarna.

500g 27kr, 28g Protein/100g = 5.185g protein/krona = bra pris kompis

börjar bli en djungel att handla mat, som sagt längtar tills man blir rik och inte behöver kolla på prislappen....

har inte sett de där färdigstekta, men ska hålla ögonen öppna,

mmmCay
2005-03-18, 21:52
börjar bli en djungel att handla mat, som sagt längtar tills man blir rik och inte behöver kolla på prislappen....

Man skulle fortfarande kolla på ingredienslista, oavsett hur mycket pengar man har?

Det är lätt att kalkylera proteinpriset eftersom näringsvärdet ges i 100 gram. Det blir lättare att jämföra priset på olika livsmedel om du vet precis hur många proteiner du får för pengarna.

formula4shape
2005-03-19, 13:29
blir stum av din okunskap

därför alla danska kroppsbyggare importerar kyckling från Sverige *screwy*

Weird
2005-03-19, 17:14
därför alla danska kroppsbyggare importerar kyckling från Sverige *screwy*
skillnaden är att i Sverige så har vi en jävl massa kontroller av köttet både innan och efter slakt. det gör att vi i princip inte har någon salmonella och om vi sen ser vad som händer när det upptäcks då du blir det sanering och massa annat. om vi ser till det som hände ganska nyligen med ett utbrott av salmonella. det var dessutom en mild form av salmonella som säker inte ens hade uppmärksammats i Danmark. men i Sverige såg vi vad som hände.
nu betalar jag ingen mat själv men jag skulle jag tycker det är värt at betala för svenska kyckling/kött ändå om jag skulle behöva äta mindre.

Pellefant
2005-03-19, 17:22
"Får man tillsätta hur mycket vatten som helst i kycklingfiléer?"

http://isi.phoneticom.com/cgi-bin/phoneticomrsone (Ljudfil ;) )

(text: http://www.slv.se/templates/SLV_Page.aspx?id=11215 )

MyungChul
2005-03-20, 00:54
Skulle vara tacksam för en källa, jag äter ofta danska, men nu vete tusan.... *cry*

är ju ingen större risk att du blir smittad om du kan laga kyckling, och någon källa har jag inte.. men jag håller mig undan dansk kyckling i möjligaste mån.

Pellefant
2005-03-20, 01:12
är ju ingen större risk att du blir smittad om du kan laga kyckling, och någon källa har jag inte.. men jag håller mig undan dansk kyckling i möjligaste mån.

Fast köper man utländska färdiglagade torde det vara lugnt.

formula4shape
2005-03-20, 01:27
skillnaden är att i Sverige så har vi en jävl massa kontroller av köttet både innan och efter slakt. det gör att vi i princip inte har någon salmonella och om vi sen ser vad som händer när det upptäcks då du blir det sanering och massa annat. om vi ser till det som hände ganska nyligen med ett utbrott av salmonella. det var dessutom en mild form av salmonella som säker inte ens hade uppmärksammats i Danmark. men i Sverige såg vi vad som hände.
nu betalar jag ingen mat själv men jag skulle jag tycker det är värt at betala för svenska kyckling/kött ändå om jag skulle behöva äta mindre.

Hur ofta har vi salmonella fall av dansk "färdigstekt" + fryst kyckling? Som man sedan som jag, värmer i ugnen på 175 grader? Antagligen lika ofta som av Svensk kyckling. Har för övrigt råd med svensk kyckling (3 jobb för tillfället) Men inte hittat någon bra färdigstekt..tipsa mig

MyungChul
2005-03-20, 02:03
Fast köper man utländska färdiglagade torde det vara lugnt.

japp, blir du matförgiftad kan du nog vifta med ersättning

Weird
2005-03-20, 10:30
Hur ofta har vi salmonella fall av dansk "färdigstekt" + fryst kyckling? Som man sedan som jag, värmer i ugnen på 175 grader? Antagligen lika ofta som av Svensk kyckling. Har för övrigt råd med svensk kyckling (3 jobb för tillfället) Men inte hittat någon bra färdigstekt..tipsa mig
är ju inte bara salomonella det finns andra sjukdommar.. sen är inte risken så stor..
vet att kronfågel har haft färdigstekt och och fryst men vte inte om dom har det nu.

formula4shape
2005-03-20, 19:19
är ju inte bara salomonella det finns andra sjukdommar.. sen är inte risken så stor..
vet att kronfågel har haft färdigstekt och och fryst men vte inte om dom har det nu.

köpte hur som helst 3kg till idag ;) *mums* :eating:

Mac
2005-03-21, 09:47
vilket märke var det?

mangs
2005-03-29, 15:04
Även jag har provat dessa färdiga filéer och de verkar kanon. Käkar 100 gram tillsammans med en näve jordnötter och lite currysås. Dödsgott och relativt nyttigt mellanmål. :eating:

Ciger
2005-03-29, 16:02
Köpte kycklingfileér på Netto för nån vecka sedan och när jag skulle tillaga dem så kollade jag på innehållsförteckningen.
På 100 gram vara så hade de bara 80 % kycklingfilé. Dessutom hade de sprutat in druvsocker och kryddor så energiinnehållet var inte alls kul att läsa:
Protein 13
Kolhydrater 18,4
Fett 5,1

Snacka om att ha blivit blåst! *grr27*

formula4shape
2005-03-29, 17:25
Köpte kycklingfileér på Netto för nån vecka sedan och när jag skulle tillaga dem så kollade jag på innehållsförteckningen.
På 100 gram vara så hade de bara 80 % kycklingfilé. Dessutom hade de sprutat in druvsocker och kryddor så energiinnehållet var inte alls kul att läsa:
Protein 13
Kolhydrater 18,4
Fett 5,1

Snacka om att ha blivit blåst! *grr27*

kallades de verkligen för "kycklingfiléer" ;)

formula4shape
2005-03-29, 17:26
vilket märke var det?

willys egna märke, genomskinlig påse. Har ätit sammanlagt 6kg nu, lever fortfarande :thumbup:

Trance
2005-03-29, 18:53
willys egna märke, genomskinlig påse. Har ätit sammanlagt 6kg nu, lever fortfarande :thumbup:

faaan, de har inga på willys i Borås. Eller jag hittade inga iallfall. Får gnälla tills de tar in.

Mac
2005-03-29, 20:31
är det bara att värma dessa i mikron å käka?

formula4shape
2005-03-29, 20:44
är det bara att värma dessa i mikron å käka?

de är färdigstekta och frysta, så det funkar absolut. jag kör dock ugnen

Mac
2005-03-30, 08:37
hur länge i ugnen

m96olsen
2005-03-30, 08:57
hur länge i ugnen
brukar köra dem (eller lidl's) ca 20 minuter på 200 grader. Lite beroende på hur tjocka delarna är.

Ciger
2005-03-30, 09:38
kallades de verkligen för "kycklingfiléer" ;)

Japp, kycklingbröstfilé står det på påsen. Kommer aldrig mer att köpa billig kycklingfilé utan att först kolla innehållsförteckningen NOGA!