Visa fullständig version : Vilken kaka!!
Här kommer ett recept på den godaste kakan jag ätit i mitt liv. :eating: Ett lyxigare alternativ till kladdkaka, men känsliga (deffande) varnas. :nono:
Här kommer receptet som följer:
"Sega bitar"
200 gr. mörk blockchocklad
350 gr. margarin
Smält tillsammans,låt svalna något
Blanda sedan i:
4st ägg
5dl socker
(vispa med elvisp)
2 krm. salt
2 tsk.vanlijsocker
3 dl vetemjöl
2 dl hackade hasselnötter
Hälls i smord långpanna. Grädda 15-20 minuter på 200 grader. Låt kallna!
Bred sedan på smält ljus blockchoklad 200 gr.
Räffla med gaffel. Skäres i rutor då kakan stelnat
Lycka till! :)
mystic[-_-]
2005-03-15, 22:03
Det där ska jag göra på lördag!!!!! fast utan nötterna jag tar dem hellre brevid med lite glass till ;)
Jag är en sucker för vit choklad! Borde väl funka att byta ut all mörk+ljus blockchoklad mot vit?
Jolene: Det kanske det gör, iaf den ljusa på toppen. Men det är ditt experiment och jag tar inte på mig någon skuld om det misslyckas. ;)
Mysis: Tycker verkligen du ska ha med nötterna. :)
Om jag misslyckas lovar jag att inte anklaga dig. Jag lovar även att jag ska göra en till isf, enligt receptet.
Återkommer med hur det blev.
hammer95
2005-03-18, 12:45
Här kommer ett recept på den godaste kakan jag ätit i mitt liv. :eating: Ett lyxigare alternativ till kladdkaka, men känsliga (deffande) varnas. :nono:
Här kommer receptet som följer:
"Sega bitar"
200 gr. mörk blockchocklad
350 gr. margarin
Smält tillsammans,låt svalna något
Blanda sedan i:
4st ägg
5dl socker
(vispa med elvisp)
2 krm. salt
2 tsk.vanlijsocker
3 dl vetemjöl
2 dl hackade hasselnötter
Hälls i smord långpanna. Grädda 15-20 minuter på 200 grader. Låt kallna!
Bred sedan på smält ljus blockchoklad 200 gr.
Räffla med gaffel. Skäres i rutor då kakan stelnat
Lycka till! :)
Verkar vara mycket gott! Tack för receptet det ska testas...
marst060
2005-03-21, 08:35
Det var en grymt god kaka!
Godare än vanlig kladdkaka tom. Inte bra inför beach 2005...
bear.flowertwig
2005-03-21, 19:24
Vad körde du för mått på långpannan? Så man vet på ett ungefär vad det ska vara för tjocklek på smeten och kan anpassa tiden i ugn.
Det är därför du äger en bulkoverall =)
Haha, sitter och ber om nåd just nu, galet god blev den, för god... ;)
En tacka så maka :thumbup:
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.