handdator

Visa fullständig version : Hur kan man töja revbensmuskulaturen?


Tolkia
2005-03-15, 06:43
Detta handlar om koonsekvenserna av att dra omkull med cykeln, så det är väl inget riktigt "träningsskadeinlägg", men om det skall vara väldigt ortodoxt får väl någon flytta det till spam-allmänt ...
Hursomhelst har jag efter utförd cykelakrobatik ont på den sida jag s.a.s. "lade mig" på (vänster), främst vid djupandning (både typ "suckar" och "ansträngningsflås") och vissa rörelser (ryggresningar och bakåtböjningar av olika slag, när jag lägger mig alt tippar bakåt, sit ups etc.). Det känns "runtom" bröstkorgen, ganska "långt in" (inte ömt för tryck m.a.o.) ungefär i höjd med skulderbladets undersida. Jag antar att det är revbensmuskulturen eler någon liten ryggmuskel som fått sig en törn, och har ngåon idé om att det skulle kunna kännas bra att töja lite på den/dem. Frågan är bara hur man gör det? Tips, någon?

Doctor Snuggles
2005-03-15, 13:36
Fick liknande problem efter sjukdom då jag hostade utan uppehåll i 3 dagar.
Jag fick höra att det var bindväven som tagit stryk.
Det enda som jag kom på är att ligga på rygg, andas in djupt, tryck ut lungorna/revbenen och svanka tills du känner att det drar ordentligt. För mig så gjorde det überförjävligt ont, men det släppte efterhand och blev bättre.
Annars så kan du försöka med varmvattenflaska o dyl, det kan du också använda innan du försöker stretcha.

Semiramis
2005-03-15, 14:07
Kan vara värt att gå till en naprapat också som kan jobba med revbenen. Inte jordens skönaste men efteråt känns det underbart.

Johnny
2005-03-16, 09:38
Kan också rekommendera någon terapeut, det du beskriver kan vara en låsning i en revbensled, t ex, säkert muskler som behöver få sig en omgång.