handdator

Visa fullständig version : Trasigt muskelfäste?


Bjorne
2005-03-12, 03:08
Om jag håller armen helt rak och lyfter den rakt upp framför mig, så gör det ruskigt ont ~5 cm från armhålan på (högra) överarmen och då menar jag riktigt ont, så ont att jag inte kan dra den över 60° från nedåt läge.

Innan idag så körde jag ett bröst-pass, då körde jag pullovers, som anstränger det muskelfästet en hel del tror jag. Det ont ifall jag försöker trycka armen neråt också, alltså emot motstånd. Så känns ju absolut som det är muskelfästet.

Men då är det ju såhär att under passet kände jag inget, ~7h efter passet kände jag där emot väldig smärta när jag skulle lyfta armen, försökt masera upp lite utan resultat.

Möjligt att det är ett muskelfäste som brakat samman, vad bör jag göra för att få det att läcka så snabbt som möjligt?


http://ligwww.epfl.ch/~maurel/Pictures/CHARM/WP3/teres_major.gif <-- den musklen tror jag det är, får ju en del stryk av pullovers.

Åse Columbus
2005-03-12, 09:23
vad de inte du som inte hade ont i armarna alls nu???? :sleep:

Bjorne
2005-03-12, 11:58
vad de inte du som inte hade ont i armarna alls nu???? :sleep:Det var min armbåge, som jag faktiskt inte har det minsta ont i längre, verkar vara borta för alltid nu :p

Men nu har jag väl lyckats paja ett muskelfäste, om det beror på otur eller bara att jag är väldigt skickligt, vet jag inte. Skulle antagligen värmt upp ryggmusklerna lite mer innan jag gav mig på tunga/djupa pullovers...

Bjorne
2005-03-12, 12:21
Detta är dessutom högern, inte vänstern, så tror inte där finns något sammanband...

Thompah
2005-03-12, 13:53
Uppenbarligen är du gjord av glas... :naughty:

Du har väl bara sträckt dig lite? Lätt hänt på pullovers...