handdator

Visa fullständig version : Handled/underarm ont..


Tys0n
2005-03-11, 11:43
Får rent ut sagt skitont när jag släpper vikterna i vissa moment , mest när jag kör med stång.. Det är då i handleden / nedre underarmen jag fåt ont i ... Ska jag bara ignorera det eller ska jag köpa handledsband eller vad ska jag ta mig till?

Big_Vik
2005-03-11, 12:30
Jag tror halva forumet har samma problem snart. :( Jag har det iaf och har haft det i över ett år. Någon form av överansträgning har jag för mig. Vissa säger att man inte ska greppa stång/hantel så hårt. Men det här har hjälpt mig:

* Handledslindor
* Liniment
* bicepsträning med hantlar istället för stång
* Behandling med ultraljus (körde nån vecka och det funkade faktiskt! :))
* Underarmsstretch ā la Lizard (omöjligt att beskriva. föreslår att du söker eller skickar pm till Lizard)

Du kan även testa att värma upp mer/längre.


Och nu är du så god och kollar min axeltråd. :angel:

Åse Columbus
2005-03-12, 10:31
Kan bli så när man inte kör hela rörelseomfånget i övningarna...förkortade muskler..

vanligt att man kör lite fel om man alltid tar tunga vikter, lätta på vikterna och kör hela vägen ut i rörelsen så kanske det blir bra..

se

Mikeman
2005-03-12, 17:12
En grej som hjalper for stunden ar att slappa stangen langsamt. Annars kan man fa omprioritera for ett tag och kanske kora mer med hantlar for att se om det blir battre. Jag hade problem med det ett tag men den har gatt over ganska bra nu.

Ar i Holland nu, darfor kan jag inte skriva vara 3 sista.

Ulf A Big
2005-03-12, 22:31
Kan vara bra läge att använda en vinklad stång och kanske försöka använda hantlar i stället för rak stång.
Annars tycker jag som Arne i den här frågan det gäller att träna upp greppstyrkan och då brukar man slippa den här typen av utmattningssymptom som är vanliga i just under armarna.
Aktiv vila initialt och om inte det går över av det så är det nog bäst att vila från de övningar som involverar underarmarna i några dagar det brukar hjälpa. Ni tappar inga muskler pga vilan utan hinner bara komma ifatt med återhämtningen, men var försiktiga i början och känn efter ordentligt att ni är bra muskler och senhinnor/benhinnor känns ok.

Angående stretchen brukar jag rekommendera Erland sida som är bra i det avseendet http://www.ryggochmuskelakuten.se/ gå sedan in på stretchövningar.

Ps De här problemen kommer inte av att man inte kör hela övningen utan är mer ett tecken på överträning och av att senhinnorna har blivit irriterade.