handdator

Visa fullständig version : axlarna gör ont EFTER sidolyften


Big_Vik
2005-03-10, 20:22
Har haft detta problem ett tag, då endast i axelträningen. Kan köra säg en tia på sidolyften utan problem oberoende av vikt, men när jag släpper spänningen och ska släppa hantlarna kommer smärtan! Och helvete vad ont det gör i några sekunder. däremot känns det helt okej under själva övningen. Samma sak i baksida och i drag till hakan, där man har ett viloläge i toppen = förbannat ont. Pressar däremot går relativt bra, så även lyft framför kroppen och rotatorcuff också.

Vad ska jag göra????

Såhär tänkte jag. Vila axlarna helt från specifik träning nästa vecka, kanske lite rotatorgrejs. veckan efter börjar jag inkludera rotatorcuff inåt rotationer i uppvärmningen, och kör därefter några set stående militärpressar, sen får det vara bra....Och sen vore det optimalt med en internetdiagnos som kan säga vad jag har för någonting. :cool:

Ska jag träna framsida axeln? Jag undrar eftersom jag inte känner av något i den. har aldrig kört den, tänk om den fått för lite stimulans i bröstträningen! Baksidan borde vara grym eftersom jag är jättestark i rygg, iaf rodd i förhållande till alla bröstövningar. belastningar i bröstövningar är minst 1/3 mindre än ryggövningarna, vilket jag tycker är ovanligt här.:confused: Om någon förbarmar sig över tråden får ni be om lite träningsvikter. Dock är väl det här sista om omvänd obalans i axelregionen ganska osannolikt, eller?

jakke
2005-03-10, 20:34
Byt ut millitärpressarna mot sittande med stången BAKOM nacken. kör ganska lätt.