handdator

Visa fullständig version : Vad vill ni ha för recept ?


Kaboffastar
2005-03-06, 12:13
Skriv vad ni vill ha recept på så kan vi ju alla hjälpas åt att skaffa fram recepten. jag har en del att erbjuda =) tex den här "Pastan med italienska grönsaker"

2 portioner 484 kcal per portion.

Det här behöver du:
150 gram pasta
50 gram röd lök i stora bitar
1 klyfta vitlök, pressad
0,5 msk olivolja
6 st soltorkade tomater i olja (avrunna)
100 gram konserverade kronärtskockor i bitar
50 gram färsk spenat i bitar
25 gram pinjenötter eller andra nötter
200 gram melon i bitar

Så här gör du:
Koka pastan. Fräs röd lök och vitlök i olja i en stekpanna. Rör ner tomater, kronärtskockor, och spenat. Det ska bara bli varmt. Strö på örtsalt och pinjenötter. Servera med kokt pasta och melon i bitar.


Skicka på önskemål bara.
Lycka till :D

Tjuckot
2005-03-06, 17:35
härliga marinader till kött ;)
Det behövs alltid variation =p

Herkulez
2005-03-06, 17:36
recept på kött och dylikt som man kan äta som snacks på kvällen

Kaboffastar
2005-03-07, 07:46
recept på kött och dylikt som man kan äta som snacks på kvällen

Hmm hur menar du ?
Menar du hela kötträtter eller bara kött som du ska bereda och äta bara som det är ?
Det är nog dåligt med kött-snack-grejer men man kan ju göra mycket med kött i sig. sen vet jag väl inte om du vill göra en stek och sitta å skiva/äta på kvällen till en bra rulle på 5'an :P

kelk
2005-03-07, 10:17
Jag vill ha ett recept på hur man torkar kött i ugnen! :)

TTT
2005-03-07, 10:24
Kanongod och enkel marinad.

3 msk olivolja
1 msk rapsolja
0.5-1 msk kalvfond
1 st pressad vitlöksklyfta alt vitlökspulver.
Salt, vit- & svartpeppar, grillkrydda, paprikapulver, örtgårdens köttkrydda (om ni nu har den)
Rikligt med soya.

Och ffs, mortla kryddorna så de kommer till sin rätt. ;)

Herkulez
2005-03-07, 10:48
Hmm hur menar du ?
Menar du hela kötträtter eller bara kött som du ska bereda och äta bara som det är ?
Det är nog dåligt med kött-snack-grejer men man kan ju göra mycket med kött i sig. sen vet jag väl inte om du vill göra en stek och sitta å skiva/äta på kvällen till en bra rulle på 5'an :P
vafan som helst, marinerade små köttbitar exempelvist, eller en stek :D

grillspett mm

Chandler
2005-03-07, 10:50
1)Nyttigt
2)Snabb- och lättlagat
3)Gott
4)Billigt

I den ordningen t.ex. :D

Pez
2005-03-07, 11:24
För enkelhetens skull tänkte jag..
Om ni har ett recept som "svar" på en request så starta en ny tråd med det och quota requesten och svara med länken till receptet här.
På så sätt blir det lite mer lättöverskådligt.

Bra idé för övrigt!

Jay-Z
2005-03-07, 13:44
vafan som helst, marinerade små köttbitar exempelvist, eller en stek :D

grillspett mm

Ska vi laga dem åt dig också. :D

Herkulez
2005-03-07, 14:44
Ska vi laga dem åt dig också. :D
inte bara laga den utan ni ska även mata mig och gå runt och bära mig efter maten tills jag rapar =)

Leon får stå för amningen.

Jay-Z
2005-03-07, 14:54
inte bara laga den utan ni ska även mata mig och gå runt och bära mig efter maten tills jag rapar =)

Leon får stå för amningen.

Bära? Vem fan ska orka det? :laugh:

Kaboffastar
2005-03-07, 19:02
recept på kött och dylikt som man kan äta som snacks på kvällen

Här har du Herkulez, fläskkött, magert nu för tiden. med en fin marinad till är dte någonting du inte gillar kan du lätt byta ut det mot nånting du tycker passar bättre.

Det här behöver du:
500 gram magra kotletter
marinad:
1 msk balsamvinäger
2 tsk fransk senap
1 msk honung
2 msk chilisås
1 msk olivolja
2 klyfta vitlök, pressade
0,5 tsk salt
1 paket marinad, honey smoke (santa maria)

Så här gör du:
Här får köttet verkligen smak av marinaden. Har du ingen grill - stek köttet i pannan, det är gott det också.
Lägg köttet i en plastpåse eller bunke. Blanda balsamvinäger, senap, honung, chilisås, olivolja, vitlök, salt och ett paket marinad (honey smoke, från Santa Maria) i en bunke. Häll marinaden över köttet. Marinera kotletterna i minst 2 timmar. Grilla köttet i 4-5 minuter per sida eller stek det i en grillpanna på spisen (det blir jättegott det också!).

-------------------------------------------------

En stek är ju basic, köp ytterlår/fransyska exampelvis bryn på hög värme lite snabbt, lägg köttet i en lergryta / annan "panna" med lock eller i ugnen tills den blir genomstekt. tänk på att om du har fläskkött så vill du inte ha det rött i mitten. oxkött kan gott vara bra rött i mitten om man nu tycker dte är gott :)
Detta kan du krydda med kryddorna du tycker är godast, lagerblad är alltid en hit, likadant med timjan.

------------------------------------------

Grillspett kan du ju göra på färdiga grytbitar som du köper på vilken mataffär som hälst i stort sätt, tänk bara på att marinera köttet ett tag så att det hinner dra åt sig smakerna rejält.
Sen komponerar man ihop ett spett med det man gillar tex svamp/paprika/tomat/aubergine/ mm mm :)

Kaboffastar
2005-03-07, 19:04
Kanongod och enkel marinad.

3 msk olivolja
1 msk rapsolja
0.5-1 msk kalvfond
1 st pressad vitlöksklyfta alt vitlökspulver.
Salt, vit- & svartpeppar, grillkrydda, paprikapulver, örtgårdens köttkrydda (om ni nu har den)
Rikligt med soya.

Och ffs, mortla kryddorna så de kommer till sin rätt. ;)


Kan även adda en skvätt rödvin om man känner för det :)

rQx
2005-03-07, 22:21
En Bar som man kan göra hemma så man slipper köpa en för 30 kr =P

Chandler
2005-03-08, 10:46
En Bar som man kan göra hemma så man slipper köpa en för 30 kr =P

http://www.kolozzeum.com/kolozzeum/showthread.php?t=38427

JJ
2005-03-08, 10:52
Jag vill ha ett recept på gulaschsoppa tack.

TTT
2005-03-08, 10:56
Kan även adda en skvätt rödvin om man känner för det :)

Jajjamen! Det är aldrig fel.

m96olsen
2005-03-08, 10:58
Ta en fläskfilé - salta och peppra väl.

Bryn i lite smör så att den får färg
Stek klart på svag värme i stekpannan under lock eller i ugn.
Låt svalna lite


Blanda:
1dl soja
1dl vatten
2msk vinbärs-gelé
3/4 dl torkade kryddor (Rosmarin, timjan, basilika)

Lägg allt i en plastpåse och in med det i kylen i ca: 3 timmar. (vänd påsen ibland)

Skiva och ät efter behov - håller sig 2-3 dagar i kylen.

Kaboffastar
2005-03-08, 13:47
En Bar som man kan göra hemma så man slipper köpa en för 30 kr =P

Hmm en Bar kan bli svårt för mig att påta ihop,det ligger lite utanför mitt område av expertis ;) Vi lagar inte så mkt Bar's i Restaurangen hehe.
Frågan är väl i så fall vad du kan käka istället för en bar och det har jag inte heller så bra koll på men det är det är jag övertygad om att någon annan vet.

Kaboffastar
2005-03-08, 18:05
Jag vill ha ett recept på gulaschsoppa tack.

2 st gulasch-recept på väg.

Het Gulasch

Tillagningstid: 2 timmar

Antal portioner: 2 - 545 kcal per portion

Det här behöver du:
150 gram gul lök
0,5 msk margarin
1 msk paprikapulver
200 gram grytbitar av nötkött
1 dl rött matlagningsvin
1 dl vatten
0,75 st buljongtärning
1 klyfta vitlök
2 st lagerblad
1 dl krossade tomater
1 msk tomatpuré
0,5 st chilifrukt
0,5 st gul paprika
0,5 st röd paprika
0,5 dl gräddfil
0,5 kg potatis
150 gram tomater
färsk basilika
örtsalt
0,5 msk olivolja

Så här gör du:
Skala och skiva löken i ringar. Fräs den i margarinet i en gryta. Strö över paprikapulvret och låt det fräsa med i någon minut.
Tillsätt kött, vin, vatten, buljongtärning, vitlök, lagerblad, tomater, tomatpuré och finhackad chilifrukt. Låt koka i närmare 1 1/2 timma under lock. Dela paprikan i bitar. Låt den koka med i ytterligare en kvart.
Servera med lite gräddfil, tomatsallad och kokt potatis.
__________________________________________________ ______

Gulasch nr 2 ( köttfärs )

Köttfärsgulasch med ryska morötter

Tillagningstid: 20 minuter

Antal portioner: 2 - 515 kcal per portion

Det här behöver du:
200 gram mager nötfärs
1 klyfta vitlök, pressade
1 msk margarin
2 msk tomatpuré
0,75 tsk fransk senap
0,5 tsk paprikapulver
0,5 dl vatten
4 st finhackade soltorkade tomater i olja (avrunna)
200 gram rivna morötter
0,5 tsk salt
0,5 msk socker
0,5 msk ättika 12 % ättiksyra
peppar
1,5 dl avorioris

Så här gör du:
Börja med att koka riset. Gör därefter den ryska morotssalladen. Blanda morötter, salt, socker, ättika och lite peppar. Låt salladen stå kallt tills det är dags att äta.
Fräs färsen i hälften av margarinet i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg köttfärsen i en gryta. Fräs löken i resten av margarinet. Tillsätt lök, tomatpuré, senap, paprikapulver och vatten till kastrullen. Låt alltsammans koka ihop i 5-10 minuter. Avsluta med att röra ner soltorkade tomater.
Servera gulaschen med morotssallad och kokt ris.

Grym skillnad på tillagningstid på de 2 recepten.

Hoppas någon av de passar :)

JJ
2005-03-08, 19:02
Tack så mycket! Första blir bra, jag köpte precis 15 kg kött och fick med lite grytbitar. Ska man pressa vitlöken? Man kan slänga i potatisarna va?

Kaboffastar
2005-03-08, 20:45
Tack så mycket! Första blir bra, jag köpte precis 15 kg kött och fick med lite grytbitar. Ska man pressa vitlöken? Man kan slänga i potatisarna va?

jaa pressa vitlöken sen hacka över den lite hastigt.

Hmm du såg att tillagningstiden på första var på 2 timmar va ? Koktid på potatis är ca 20 minuter, ännu mindre om det är tärnade bitar :)

JJ
2005-03-08, 20:58
jaa pressa vitlöken sen hacka över den lite hastigt.

Hmm du såg att tillagningstiden på första var på 2 timmar va ? Koktid på potatis är ca 20 minuter, ännu mindre om det är tärnade bitar :)
Ja, självklart lägger jag i den sista 20 :)

Kaboffastar
2005-03-08, 21:08
Ja, självklart lägger jag i den sista 20 :)

Det blir ju skitbra :)
Säg till om något annat önskas.. helst inga rept på Bar's å sån skit ;) de kan ja inte laga :naughty:

MyungChul
2005-03-08, 22:32
lite OT: Är du utbildad kock? Och isf, vart jobbar du? (stad, resturang)

i övrigt bra tråd, själv är jag juniorkock.. eller nåt på vägen att bli :)

Kaboffastar
2005-03-09, 16:22
lite OT: Är du utbildad kock? Och isf, vart jobbar du? (stad, resturang)

i övrigt bra tråd, själv är jag juniorkock.. eller nåt på vägen att bli :)

Tack :)

jag är 18 år, går i skolan.
Har gått om ett år så det vart en del praktik då jag inte gick i skolan.
Kan långt ifrån allt men, kom ihåg att önska recept så ska vi säkert kunna hjälpas åt att fixa fram dem :)

rQx
2005-03-09, 16:56
Om jag ska ta en snabb lunch efter skolan som ska gå att göra på ett kick, vad ska det vara? Gissar på Pasta med något?? men köttfärs tar för lång tid att göra.

MyungChul
2005-03-09, 17:08
Om jag ska ta en snabb lunch efter skolan som ska gå att göra på ett kick, vad ska det vara? Gissar på Pasta med något?? men köttfärs tar för lång tid att göra.

tar köttfärs lång tid att göra? beror ju helt på vad du ska göra MED den, stek upp den med lite tacokrydda går ju på ett kick.. sen föredrar jag pairboiled ris till de, kanske lite majs och tomat :thumbup:

MyungChul
2005-03-09, 17:09
Tack :)

jag är 18 år, går i skolan.
Har gått om ett år så det vart en del praktik då jag inte gick i skolan.
Kan långt ifrån allt men, kom ihåg att önska recept så ska vi säkert kunna hjälpas åt att fixa fram dem :)

ok ok, vilken skola går du i då? och recept har jag massor av på lager.. typ :D

Kaboffastar
2005-03-09, 18:00
ok ok, vilken skola går du i då? och recept har jag massor av på lager.. typ :D

Går på bergslagsskolan i karlskoga:)

Kaboffastar
2005-03-09, 18:04
Om jag ska ta en snabb lunch efter skolan som ska gå att göra på ett kick, vad ska det vara? Gissar på Pasta med något?? men köttfärs tar för lång tid att göra.

Här har du en 15 minuters pasta med tonfisksås.

Tillagningstid: 15 minuter

Antal portioner: 2 - 505 kcal per portion

Det här behöver du:
50 gram gul lök
1 klyfta vitlök
35 gram blekselleri
0,5 msk majsolja
3 dl krossade tomater
112,5 gram tonfisk i vatten
10 st gröna oliver
10 st svarta oliver
1 st piripiri
140 gram pasta

Så här gör du:
Hacka löken och vitlöken. Dela bleksellerin i små bitar. Fräs lök, vitlök och blekselleri i oljan. Tillsätt tomaterna och låt småkoka i några minuter. Tillsätt tonfisken, de något finfördelade oliverna och krossad piripiri. Låt det hela bli varmt och servera med pasta.
__________________________________
Jag tror dock säkert att du fixar en köttfärssås på ungefär samma tid :)

Johan_P
2005-03-09, 18:24
Jag skulle gärna vilja ha några recept på müsli, där havre är med, tack :)

Kaboffastar
2005-03-09, 19:02
Jag skulle gärna vilja ha några recept på müsli, där havre är med, tack :)

Müsli :

Tillagningstid: 0-20 min

Ingredienser:

Receptet är för 4 port.

Ingredienser:

1 dl rostat ris
1 dl cornflakes
2 msk vetekli
0,5 dl russin
2 msk torkade aprikoser
2 msk linfrö
2 dl havregryn

Tillagning:
1.Krossa cornflakes och ris lite lätt
2.Hacka aprikoserna
3.Blanda samman alla ingredienserna
4.Förvara torrt i burkar med lock.
Müslin kan varieras med t ex:
1 dl grovt hackade nötter
0,5 dl kokosflingor
2 msk sesamfrö

Osockrade cornflakes är ju att rekomendera =P.

Frazze
2005-03-09, 19:44
Okej, bra tråd. En god vitvinssås skulle jag uppskatta ett recept på... Inte direkt nåt man sätter i sig efter ett träningspass alla gånger, men ändå :)

JJ
2005-03-09, 20:34
OK, nu står gulaschen och puttrar....

Kaboffastar
2005-03-09, 20:40
Okej, bra tråd. En god vitvinssås skulle jag uppskatta ett recept på... Inte direkt nåt man sätter i sig efter ett träningspass alla gånger, men ändå :)

Jag skulle kunna skriva ihop den vitvinssåsen jag brukar göra om jag bara hade vetat hur mycket av allting jag använder så jag grävde fram 2 färdiga recept istället som jag säkert tror passar.

Vanlig vitvinssås ( fetare )

1,5 dl fiskbuljong
1 dl vitt vin
1 msk gul lök
1,5 dl vispgrädde
2 tsk idealmjöl
salt
cayennepeppar

Näringsinnehåll per portion
Kcal: 295
Kolhydrater: 5 g
Protein: 2,1 g
Fett: 30 g
Fibrer: 0,1 g
___________________________________

Smal vitvinssås

1,5 dl fiskbuljong
1 dl vitt vin
1 msk gul lök
0,75 dl matlagningsgrädde
0,75 mellanmjölk
2 tsk idealmjöl
salt
cayennepeppar

Näringsinnehåll per portion
Kcal: 92
Kolhydrater: 6 g
Protein: 3 g
Fett: 6,5 g
Fibrer: 0,1 g

Gör så här:

1. Hacka löken fint. Blanda buljongen, löken och vinet och koka 5-10 minuter.

2. Tillsätt matlagningsgrädden, mjölken, kryddorna och salt efter smak. Sjud. Red av om du så önskar med 3 tsk vetemjöl utrört i vatten.

Såsen kan smaksättas med lite pressad citron
______________________________________________

Jag hade valt charlottenlök istället för gul lök plus att jag hade valt att fräsa löken med lite vitlök en stund sedan hade jag tillsatt vinet och låtit det reducerats ner till 2 tredjedelar ungefär.
Ofta vinner man på att koka såsen kanske 10 min mer än vad man tror.

Kaboffastar
2005-03-10, 14:37
OK, nu står gulaschen och puttrar....


Fan va najs, du får berätta hur den vart. :)

Frazze
2005-03-10, 14:50
KABOFFASTAR:Tackar, tackar

JJ
2005-03-11, 10:29
Fan va najs, du får berätta hur den vart. :)
Den blev mycket bra, jag slängde i potatis nedskuren i bitar samtidigt som paprikan. Dock saknar jag den där riktiga "lunch i Österrike" gulaschsmaken. De måste ha en hemlig krydda.

Bao-Bao
2005-03-11, 11:39
Den blev mycket bra, jag slängde i potatis nedskuren i bitar samtidigt som paprikan. Dock saknar jag den där riktiga "lunch i Österrike" gulaschsmaken. De måste ha en hemlig krydda.

Jag brukar ha i kummin det är iallafall en krydda jag förknippar med just gulasch.

JJ
2005-03-11, 12:51
Jag brukar ha i kummin det är iallafall en krydda jag förknippar med just gulasch.
Tackar, det får prövas nästa gång.

Kaboffastar
2005-03-11, 14:00
Den blev mycket bra, jag slängde i potatis nedskuren i bitar samtidigt som paprikan. Dock saknar jag den där riktiga "lunch i Österrike" gulaschsmaken. De måste ha en hemlig krydda.

Här kommer en till Gulasch, denna gång av slaget ungersk :)

Ungersk gulasch som på Tanyacsárda
4 port

500 g benfritt nötkött, högrev, bog, fransyska eller rostbiff
2 stora gula lökar
2-3 vitlöksklyftor
1 röd pepparfrukt
2 msk olja
1 tsk brödkummin
4 msk tomatpuré
6 - 7 dl köttbuljong
3 - 4 paprikor, gärna olika färger
1 msk milt sött paprikapulver
6 medelstora potatisar
2 selleristjälkar
2 - 3 tomater

Till färska nudlar om ni vill:
1 ägg cirka
2 dl vetemjöl
1 tsk olja
1 krm salt

Receptet säger Kummin som Bao-Bao föreslog :)

Frazze
2005-03-12, 17:53
Okej, okej. Hemmagjort jordnötssmör? Har sökt lite på nätet och i alla kokböcker jag har här hemma, samt experimenterat halva eftermiddagen.
Men, någon som har något bra recept`?

Johan_P
2005-03-12, 22:22
En hemmagjord Chili Con Carne skulle varit riktigt bra att få ett smalt recept på :bow:

MyungChul
2005-03-13, 00:05
En hemmagjord Chili Con Carne skulle varit riktigt bra att få ett smalt recept på :bow:

400-500 gram köttfärs/nötfärs
margarin/olja att steka i
2 gula lökar
2 paprikor (röda)
salt
peppar
chilipulver
cayennepeppar
2 burkar vita bönor i tomatsås
1 burk krossade tomater
3 vitlöksklyftor eller 3 krm vitlökspulver
Gör såhär.. typ :)
Tina köttfärsen.

Kärna ur paprikorna och hacka dem och löken.

Bryn margarinet i en stekpanna och bryn köttfärsen. Krydda med salt, peppar, chilipulver och cayennepeppar efter tycke och smak. Lägg över köttfärsen i en större gryta.

Bryn löken och paprikan och lägg även det i grytan.

Häll i de vita bönorna och de krossade tomaterna med sitt spad. Hacka och lägg i vitlöksklyftorna eller vitlökspulvret. Låt alltsamman koka på låg värme 5-6 minuter.

Servera med en god sallad och lite rödvin, eller nåt :) :thumbup:

Kaboffastar
2005-03-13, 00:48
Okej, okej. Hemmagjort jordnötssmör? Har sökt lite på nätet och i alla kokböcker jag har här hemma, samt experimenterat halva eftermiddagen.
Men, någon som har något bra recept`?

Hmm jag har också letat och hört mig för litegrann, dock inte hittat nånting ännu men men det är ju skola på måndag och jag ska kolla med folket där också. Återkommer :)

Kaboffastar
2005-03-15, 11:38
OM ni bulkar eller vad som helst, ätardag / avbrutit deffen ;)

Testa en macka med makrillfilé i tomatsås med majonäs på. helt jäffla otroligt gott... käkade det nån gång när man var mindre.

stefannn
2005-03-15, 18:11
Om jag ska ta en snabb lunch efter skolan som ska gå att göra på ett kick, vad ska det vara? Gissar på Pasta med något?? men köttfärs tar för lång tid att göra.

pasta finns säkert nåt liknande men detta är mitt egna jätteenkla...

1 portion .
100 gram pasta (eller mer om du vill) förslagsvis tagliatelle
100gram rökt lax
cremefraiche (går bra med lätt, aldrig provat mini går säkert det med)
ett ägg...

koka pastan... skär laxen och bryn den snabbt med en kraftig nypa svartpeppar... i med pastan och ciruks 2 msk cremefraiche .. avsluta med att vända ner ägget..

Kaboffastar
2005-03-15, 19:22
pasta finns säkert nåt liknande men detta är mitt egna jätteenkla...

1 portion .
100 gram pasta (eller mer om du vill) förslagsvis tagliatelle
100gram rökt lax
cremefraiche (går bra med lätt, aldrig provat mini går säkert det med)
ett ägg...

koka pastan... skär laxen och bryn den snabbt med en kraftig nypa svartpeppar... i med pastan och ciruks 2 msk cremefraiche .. avsluta med att vända ner ägget..


Låter jäffla gött det där stefannn, man kan även göra det på chili cremefraiche för lite extra sting.

MyungChul
2005-03-15, 19:56
pasta finns säkert nåt liknande men detta är mitt egna jätteenkla...

1 portion .
100 gram pasta (eller mer om du vill) förslagsvis tagliatelle
100gram rökt lax
cremefraiche (går bra med lätt, aldrig provat mini går säkert det med)
ett ägg...

koka pastan... skär laxen och bryn den snabbt med en kraftig nypa svartpeppar... i med pastan och ciruks 2 msk cremefraiche .. avsluta med att vända ner ägget..

är det torr pasta eller färsk pasta?

stefannn
2005-03-16, 19:43
är det torr pasta eller färsk pasta?
som östersjön valfritt...

MyungChul
2005-03-16, 20:55
som östersjön valfritt...

tänkte mest på att torr pasta växer till sig ganska ordentligt till skillnad mot färsk pasta *flex*

Tjuckot
2005-03-26, 15:02
Nån bra röra med keso och kött? Är så att jag har lövbiff och en burk keso hemma, och det hela verkade vara en så bra idé inne på ica. Men nu har jag inte en aning om hur jag ska göra. Enda jag "vet" är att jag vill steka det hela tillsammans, inte keso vid sidan om "naturell" alltså. Utan medrörd i hela allting.

MyungChul
2005-03-26, 17:42
Nån bra röra med keso och kött? Är så att jag har lövbiff och en burk keso hemma, och det hela verkade vara en så bra idé inne på ica. Men nu har jag inte en aning om hur jag ska göra. Enda jag "vet" är att jag vill steka det hela tillsammans, inte keso vid sidan om "naturell" alltså. Utan medrörd i hela allting.

rullader vore väl ett sätt? platta ut köttet om det behövs, du kan bryna lite lök till om du tycker att det verkar gott, chili vad du nu vill smaksätta köttet med, lägg en liten klick keso i mitten med dina valda grönsaker, och sätt en tandpetare som fäste när du är klar, och in i ugnen, eller stek. eller båda

Tjuckot
2005-03-26, 20:58
Tänkte mer om man kunde blanda en massa saker? Alltså är inte ett så stort fan av smaken från keso, men tror nog att man skulle kunna få bort den om man blandar med andra saker? som nån slags sås/gryta. eller något :p Eller jag vettefan, vill inte känna smaken men ha nyttiga delen helt enkelt =p

Men kanske kanske rullader.. vem vet ;)

Kaboffastar
2005-03-26, 21:40
Tänkte mer om man kunde blanda en massa saker? Alltså är inte ett så stort fan av smaken från keso, men tror nog att man skulle kunna få bort den om man blandar med andra saker? som nån slags sås/gryta. eller något :p Eller jag vettefan, vill inte känna smaken men ha nyttiga delen helt enkelt =p

Men kanske kanske rullader.. vem vet ;)


Själv pallar jag inte keso-konsistensen.
Om du har en stavmixer/mixer vad som helst och mixar keson så att du får en kräm. Sedan är det väl bara att först steka det du vill ha stekt ( i strimlor, tärningar ) blanda ner keson och låt det sjuda lite, dra i en dl mjölk med kankse. ( har du paprika med i pannan så bränn av den jäveln väl, det är stor skillnad på paprika kärring-stekt och ordenkligt stekt. )

MyungChul
2005-03-27, 16:33
yoghurt dödar kesosmaken