chopper
2005-03-04, 15:44
Har forsatt min deff och lyckats stanna som de flesta gör eller så går jag fortfarande ned i vikt men jag har inte lyckats mäta det. Vågen står still (+- 1 kg varje dag) måttbandet är stilla och kaliper ligger stilla, musklerna lika så. Spegeln är också rätt seg.
Har försökt ligga på 1700 kcal och förbrukat ca 2500 kcal, alltså 800 kcal underskott. Dom 6 första veckorna tappade jag 4,5 kilo och allt verkade gå prima och musklerna satt fin fint kvar. Men nu har det stangerat helt.
Jag har tre frågor.
1. Kan kroppen sänka sin förbrukning så att ett 800-900 kcal underskott blir ett 0-100 kcal underskott bara genom påverkan av hormoner och substanser och dylikt? Eftersom jag inte förlorat någon muskelmassa så kan inte ämnesomsättnings sänkts på det sättet och jag har visserligen fått en lägre basal metabolism eftersom jag gått ned 4,5 kilo men den sänkningen är inte 800 kcal.
Om det är så, så måste jag hitta på något nytt för att förbränna mitt fett
så min andra fråga är denna.
2.
Så här har jag tänkt göra nu, är det bra?
Frukost 08.00
2,5 dl Havregrynsgröt, 100 g kalkon.
Lunch 11.00
Kycklingfilé 200g + 300 g wokgrönsaker + 200g äpple
Mellanmål 1 14.00
Torsk 100g + 40g Hasselnötter + 200g päron
Mellanmål 2 17.00
100g kassler + 20g Sötmandel + 200 g äpple
Middag 20.00
Lax 200g + 300 g wokgrönsaker
Dricker ca 3 dl vatten till alla måltider.
Grovt räknat blir det 155 g protein, 80 g fett, 130 g kolhydrater, cirkum 1800-1900 kcal. Uträkningarna som jag skrivit nu stämmer inte exakt men ni förstår källorna till maten och mängden.
Detta är ju ett utopiskt matschema kanske, vissa dagar blir det 2100 kcal och vissa 1600 kcal kanske, vissa mer/mindre protein/fett/kolhydrater osv. Matkällorna kanske inte är dom samma varje dag, men alltid lågt/mellanhögt GI och omättat/fleromättat fett.
Min föbrukning blir, 1800 som basal metabolism + 300 kcal 30 mins cykling före frukost, 200 kcal aktivitet i skolan och hemma, 300-400 kcal promenad 60-70 minuter varje eftermiddag/kväll. Ca 2600-2700 kcal, alltså ett underskott på ca 700-800 kcal varje dag.
Jag styrketränar 2ggr i veckan, egentligen mer eftersom jag inte räknar på veckobasis utan kör ett träningspass och sen vilar två dagar och kör sen igen. Kör helkroppspass alá 1,5 - 2 h och efteråt så tar jag en drink med 75 g maltodextrin + 20 g vassle och fyller upp med mat i ca 3 timmar, snabba kolhydrater + protein enligt grubs rekommendation.
3.
Problemet blir ibland här att om jag äter min vanliga frukost och tränar vid 10.00 sen så äter jag ca 1200 kcal i 4 timmar efteråt, vilket lämnar 200-300 kcal kvar att leva på från 17-23 och dessutom så får jag i mig max 30-40 g fett dom dagarna bara. Hur ska jag göra då? För att få bra återhämtning men ändå ha tillräckligt med mat kvar till resten av dagen och få ett bra fettintag?
Jag är 183 cm lång, väger 75 kg, 18 år gammal, BF% runt 11-12 % ska ned till 8-9 %.
Har försökt ligga på 1700 kcal och förbrukat ca 2500 kcal, alltså 800 kcal underskott. Dom 6 första veckorna tappade jag 4,5 kilo och allt verkade gå prima och musklerna satt fin fint kvar. Men nu har det stangerat helt.
Jag har tre frågor.
1. Kan kroppen sänka sin förbrukning så att ett 800-900 kcal underskott blir ett 0-100 kcal underskott bara genom påverkan av hormoner och substanser och dylikt? Eftersom jag inte förlorat någon muskelmassa så kan inte ämnesomsättnings sänkts på det sättet och jag har visserligen fått en lägre basal metabolism eftersom jag gått ned 4,5 kilo men den sänkningen är inte 800 kcal.
Om det är så, så måste jag hitta på något nytt för att förbränna mitt fett
så min andra fråga är denna.
2.
Så här har jag tänkt göra nu, är det bra?
Frukost 08.00
2,5 dl Havregrynsgröt, 100 g kalkon.
Lunch 11.00
Kycklingfilé 200g + 300 g wokgrönsaker + 200g äpple
Mellanmål 1 14.00
Torsk 100g + 40g Hasselnötter + 200g päron
Mellanmål 2 17.00
100g kassler + 20g Sötmandel + 200 g äpple
Middag 20.00
Lax 200g + 300 g wokgrönsaker
Dricker ca 3 dl vatten till alla måltider.
Grovt räknat blir det 155 g protein, 80 g fett, 130 g kolhydrater, cirkum 1800-1900 kcal. Uträkningarna som jag skrivit nu stämmer inte exakt men ni förstår källorna till maten och mängden.
Detta är ju ett utopiskt matschema kanske, vissa dagar blir det 2100 kcal och vissa 1600 kcal kanske, vissa mer/mindre protein/fett/kolhydrater osv. Matkällorna kanske inte är dom samma varje dag, men alltid lågt/mellanhögt GI och omättat/fleromättat fett.
Min föbrukning blir, 1800 som basal metabolism + 300 kcal 30 mins cykling före frukost, 200 kcal aktivitet i skolan och hemma, 300-400 kcal promenad 60-70 minuter varje eftermiddag/kväll. Ca 2600-2700 kcal, alltså ett underskott på ca 700-800 kcal varje dag.
Jag styrketränar 2ggr i veckan, egentligen mer eftersom jag inte räknar på veckobasis utan kör ett träningspass och sen vilar två dagar och kör sen igen. Kör helkroppspass alá 1,5 - 2 h och efteråt så tar jag en drink med 75 g maltodextrin + 20 g vassle och fyller upp med mat i ca 3 timmar, snabba kolhydrater + protein enligt grubs rekommendation.
3.
Problemet blir ibland här att om jag äter min vanliga frukost och tränar vid 10.00 sen så äter jag ca 1200 kcal i 4 timmar efteråt, vilket lämnar 200-300 kcal kvar att leva på från 17-23 och dessutom så får jag i mig max 30-40 g fett dom dagarna bara. Hur ska jag göra då? För att få bra återhämtning men ändå ha tillräckligt med mat kvar till resten av dagen och få ett bra fettintag?
Jag är 183 cm lång, väger 75 kg, 18 år gammal, BF% runt 11-12 % ska ned till 8-9 %.