handdator

Visa fullständig version : Bra deffmat


KIRE
2005-03-02, 01:47
På ätardagen :D


Chipsgratäng

1 msk margarin
1 röd lök
2 finrivna morötter
500 g blandfärs
1 burk passerade tomater
5 msk tomatpuré
5 dl vatten
1 buljongtärning
oregano eller basilika
Vit grundsås:
2 msk margarin
2 msk vetemjöl
4 dl mjölk
salt
peppar
1 påse med valfria chips
riven lagrad ost

Börja med att tillreda köttförssåsen: Bryn margarin i en gryta, tillsätt hackad lök och morötter. Lägg i köttfärsen och bryn alltsammans. Tillsätt tomater, tomatpuré, vatten och buljongtärning. Låt alltsammans småputtra under lock i 30-45 minuter. Krydda med örtkryddor och smaka av med salt och peppar.
Tillred en vit grundsås: Smält margarin, rör i mjöl och späd med mjölk. Låt småkoka cirka 5 minuter och smaka av med salt och peppar.
Smöra en gratängform.
Börja med sås och varva sedan med köttfärs, chips och sås. Avsluta med ett lager ost.
Obs! Om du använder kryddstarka chips, var försiktig med salt och peppar.
Grädda i 225 grader varm ugn tills rätten har fått fin färg, cirka 30 minuter.

formula4shape
2005-03-05, 11:53
nu lurade du mig att läsa tråden tack vare överskriften *grr27*

MyungChul
2005-03-07, 15:04
Bryn margarin i en gryta, tillsätt hackad lök och morötter. Lägg i köttfärsen och bryn alltsammans.


Varför bryna margarinet? :)

Tillred en vit grundsås: Smält margarin, rör i mjöl och späd med mjölk. Låt småkoka cirka 5 minuter och smaka av med salt och peppar.


50gr smör 50gr mjöl till en liter mjölk brukar bli bra.. såsen heter bechamel och bör kokas i minst 15 minuter, helst 20. inte så gott med en sås som smakar mjöl.

i övrigt så låter det väldigt... annorlunda :naughty:

Thompah
2005-03-08, 12:18
På ätardagen :D


Chipsgratäng

1 msk margarin
1 röd lök
2 finrivna morötter
500 g blandfärs
1 burk passerade tomater
5 msk tomatpuré
5 dl vatten
1 buljongtärning
oregano eller basilika
Vit grundsås:
2 msk margarin
2 msk vetemjöl
4 dl mjölk
salt
peppar
1 påse med valfria chips
riven lagrad ost

Börja med att tillreda köttförssåsen: Bryn margarin i en gryta, tillsätt hackad lök och morötter. Lägg i köttfärsen och bryn alltsammans. Tillsätt tomater, tomatpuré, vatten och buljongtärning. Låt alltsammans småputtra under lock i 30-45 minuter. Krydda med örtkryddor och smaka av med salt och peppar.
Tillred en vit grundsås: Smält margarin, rör i mjöl och späd med mjölk. Låt småkoka cirka 5 minuter och smaka av med salt och peppar.
Smöra en gratängform.
Börja med sås och varva sedan med köttfärs, chips och sås. Avsluta med ett lager ost.
Obs! Om du använder kryddstarka chips, var försiktig med salt och peppar.
Grädda i 225 grader varm ugn tills rätten har fått fin färg, cirka 30 minuter.

Fettomat säger jag bara :furious: