KIRE
2005-03-02, 01:47
På ätardagen :D
Chipsgratäng
1 msk margarin
1 röd lök
2 finrivna morötter
500 g blandfärs
1 burk passerade tomater
5 msk tomatpuré
5 dl vatten
1 buljongtärning
oregano eller basilika
Vit grundsås:
2 msk margarin
2 msk vetemjöl
4 dl mjölk
salt
peppar
1 påse med valfria chips
riven lagrad ost
Börja med att tillreda köttförssåsen: Bryn margarin i en gryta, tillsätt hackad lök och morötter. Lägg i köttfärsen och bryn alltsammans. Tillsätt tomater, tomatpuré, vatten och buljongtärning. Låt alltsammans småputtra under lock i 30-45 minuter. Krydda med örtkryddor och smaka av med salt och peppar.
Tillred en vit grundsås: Smält margarin, rör i mjöl och späd med mjölk. Låt småkoka cirka 5 minuter och smaka av med salt och peppar.
Smöra en gratängform.
Börja med sås och varva sedan med köttfärs, chips och sås. Avsluta med ett lager ost.
Obs! Om du använder kryddstarka chips, var försiktig med salt och peppar.
Grädda i 225 grader varm ugn tills rätten har fått fin färg, cirka 30 minuter.
Chipsgratäng
1 msk margarin
1 röd lök
2 finrivna morötter
500 g blandfärs
1 burk passerade tomater
5 msk tomatpuré
5 dl vatten
1 buljongtärning
oregano eller basilika
Vit grundsås:
2 msk margarin
2 msk vetemjöl
4 dl mjölk
salt
peppar
1 påse med valfria chips
riven lagrad ost
Börja med att tillreda köttförssåsen: Bryn margarin i en gryta, tillsätt hackad lök och morötter. Lägg i köttfärsen och bryn alltsammans. Tillsätt tomater, tomatpuré, vatten och buljongtärning. Låt alltsammans småputtra under lock i 30-45 minuter. Krydda med örtkryddor och smaka av med salt och peppar.
Tillred en vit grundsås: Smält margarin, rör i mjöl och späd med mjölk. Låt småkoka cirka 5 minuter och smaka av med salt och peppar.
Smöra en gratängform.
Börja med sås och varva sedan med köttfärs, chips och sås. Avsluta med ett lager ost.
Obs! Om du använder kryddstarka chips, var försiktig med salt och peppar.
Grädda i 225 grader varm ugn tills rätten har fått fin färg, cirka 30 minuter.