handdator

Visa fullständig version : Antioxidanter och rapsolja


hasse36
2005-02-26, 22:24
Om man äter mycket fleromättat fett som rapsolja bör man äta mat med antioxidanter tex katrinplommon. Går det att säga hur mycket? Räcker det med några katrinplommon som efterrätt?

aliquis
2005-02-26, 23:03
Det borde väl vara fettlösliga antioxidanter isf? Oljan i sig innehåller väl en del också, antagligen mer om du satsar på en kallpressad. Hasselnötter har väl mycket e-vitamin vill jag minnas.

Sverker
2005-02-27, 08:16
Desto mer fleromättat fett du äter desto mer antioxidanter behöver du.

De flesta rena oljor är oftast naturligt skyddade av de antioxidanter som naturligt finns i oljan, ex E-vitamin. Köper du majonäs eller dressing så är oljan redan från början berikad med antioxidanter för att skydda oljan under tillverkningen av majonäsen.

Nu sammarbetar antioxidanter och det är mycket bra att kompletera det naturliga E-vitaminet med beta-karoten från grönsaker och C-vitamin från frukt och grönsaker. Kryddor som rosmarin och timjan är underskattade och är bra källor till antioxidanter. Kosttillskottet ALA är ju en antioxidant !

Det är bara till att blanda :eating: .
Vad innerhåller katrinplommon för antioxidanter ?
För ett år sedan var t e x granatäpplen uppe.