handdator

Visa fullständig version : Är detta upplägg ok?


pdc9
2005-02-26, 14:52
Har läst en hel del trådar där det skrivs att tränar man vissa muskler en viss dag kan man nästa dag inte köra en viss annan muskelgrupp på grund av att man tröttat ut den tidigare. Har inte riktigt klurat ut alla olika typer av kombinationer av vad som påverkar vad så här kommer mitt träningsupplägg som jag gärna skulle vilja få lite konstruktiv kritik och tips på !

träningen brukar vara fyra dagar i rad med vila på fredag och söndag. Lördag tränar jag ibland.

- bröst, mage
- ben, axlar
- rygg, biceps
- triceps, mage, traps + lite allmänt som t.ex.(http://www.exrx.net/WeightExercises/ErectorSpinae/WtBackExtension.html)

- dessutom tillkommer ofta ett femte pass med löpning och lite benträning, oftare lättare vikter med fler repetitioner än det tidigare passet.

axlar kör jag samma dag som ben av en enda anledning, jag kör knappt några axelövningar för jag tycker inte riktigt det behövs. Tyckte dock att bara benpass blev för kort, tidsmässigt, så därför slängde jag in axlar där.

rygg och biceps kör jag samma dag just för att av vad jag förstått så använder man biceps när man kör rygg så då tycker jag det är lika bra att köra slut bicepsen när man ändå är igång.

Så, vad tycker ni ? är det helt tokigt ?

jag är, som jag sagt tidigare, inte ute efter att bli enormt stor, bara lagom vältränad.... men jag vill ändå försöka att lägga upp min träning på ett sätt så att jag ska få ut maximalt resultat och därmed inte slösa min tid !

vrålapa
2005-02-26, 15:30
http://www.kolozzeum.com/kolozzeum/showthread.php?t=38845

Kolla där..

pdc9
2005-02-26, 15:45
ok...tack ! :)