der_rickard
2005-02-15, 11:40
Jag har tre korta funderingar som jag gärna skulle vilja ha svar på.
1. Brukar tillföra fett till maten genom att hälla på godtycklig mängd rapsolja på det jag ska käka. Händer det något negativt med oljan om man har på den innan man värmer maten i mikron?
2. Jag vet att GI på återuppvärmd pasta är lägre än för nykokt, men är det lika högt/lågt värde för kall pasta som återuppvärmd pasta?
3. Är det någon skillnad på mörkt (loppfrö) och ljust psylliumfrö (förutom färgen då...)? I såna fall vad är det för skillnad?
1. Brukar tillföra fett till maten genom att hälla på godtycklig mängd rapsolja på det jag ska käka. Händer det något negativt med oljan om man har på den innan man värmer maten i mikron?
2. Jag vet att GI på återuppvärmd pasta är lägre än för nykokt, men är det lika högt/lågt värde för kall pasta som återuppvärmd pasta?
3. Är det någon skillnad på mörkt (loppfrö) och ljust psylliumfrö (förutom färgen då...)? I såna fall vad är det för skillnad?