handdator

Visa fullständig version : Ägg som protein?


Jejje
2005-02-12, 22:26
Hur är det egentligen med ägg?

kan man käka en 4-5 ägg.. och ha det som proteindelen i en måltid.. har för tillfället inge tonfisk eller nåt.. och orkar inte tina och köra kyckling eller liknande..

är en omelett BRA mat? omelett med fullkornspasta t.ex. och grönsaker

lika bra som tonfisk med pasta?

jag tror ni förstår min fråga.. har nämligen bara massa ägg hemma just nu och 2 mil till affären..

Fors
2005-02-12, 23:45
Ägg är utmärkt mat. Omelett och pasta låter gott.

Jejje
2005-02-12, 23:49
ok.. gott är det iaf.. ÄLSKAR ägg.. har precis börjat orka koka ägg..

käkare precis en portion havregrynsgröt med lite minimjölk och lågkalori hallonsylt.
plus 5 kokade ägg (vitorna+1gula)

är det okej "måltid".. vad gäller protein och allt sånt.. inte så mycket fett kanske. men brukar käka lite jordnötsmör på nån god macka till andra mål mat..

Baan
2005-02-12, 23:50
det funkar, vet dock inte hur många ägg du måste käka för att komma upp till samma proteinmängd som i säg 140 gram tonfisk men visst funkar ägg, kör på

King Grub
2005-02-13, 06:46
Ägg har ett perfekt biologiskt värde på ett 100, jämfört med fisk, fågel och kött som ligger mellan 80-90.

Joppe
2005-02-13, 10:09
Ägg har ett perfekt biologiskt värde på ett 100, jämfört med fisk, fågel och kött som ligger mellan 80-90.

Förutsatt att man äter hela ägget antar jag?

King Grub
2005-02-13, 10:14
Äggvita har ett BV på 88.

MyungChul
2005-02-13, 11:14
det funkar, vet dock inte hur många ägg du måste käka för att komma upp till samma proteinmängd som i säg 140 gram tonfisk men visst funkar ägg, kör på

ca 5 medelstora ägg.