bubbe
2005-02-04, 13:48
En enkel smakrik maträtt, pga av mycket lök och soya/teryakisåsen.
Strimla em lämplig mängd nötkött, typ innanlår, sjömansbiff,lövbiff el annat lämpligt.
Strima 1 lök per 100 gr kött. ca 5 lökar på halvt kilo sjömansbiff.
Stek köttet i en wok, när det har blivit grått, salta samt peppra och lägg sen på locket. låt vätskan kokabort (tar några min).
Lägg i löken, låt den få fräsa mjukt på medelvärme tillsammans med köttet.
när löken ha blivit "svettig", tillsätt teriyakisåsen (ungefär en halv flaska ~= 100ml) samt vatten, koka ner vattnet och smaken i köttet, tillsätt sambal olek för kryddigare smak.
Under tiden detta kokas ner, koka upp vatten i en kastrull, och tillsätt äggnudlar.
För 400gr kött, 200gr lök, teriyakisås, samt nudlar 200 gr:
pro ~=120 gr
kol ~=150 gr
fet ~=20 gr
Strimla em lämplig mängd nötkött, typ innanlår, sjömansbiff,lövbiff el annat lämpligt.
Strima 1 lök per 100 gr kött. ca 5 lökar på halvt kilo sjömansbiff.
Stek köttet i en wok, när det har blivit grått, salta samt peppra och lägg sen på locket. låt vätskan kokabort (tar några min).
Lägg i löken, låt den få fräsa mjukt på medelvärme tillsammans med köttet.
när löken ha blivit "svettig", tillsätt teriyakisåsen (ungefär en halv flaska ~= 100ml) samt vatten, koka ner vattnet och smaken i köttet, tillsätt sambal olek för kryddigare smak.
Under tiden detta kokas ner, koka upp vatten i en kastrull, och tillsätt äggnudlar.
För 400gr kött, 200gr lök, teriyakisås, samt nudlar 200 gr:
pro ~=120 gr
kol ~=150 gr
fet ~=20 gr