Visa fullständig version : tips på omelett
trubaduren
2005-02-01, 23:17
TJO!
Skulle va tacksam för lite tips på nya omeletter, har kört på 2 varianter i nåt år nu: med skinkbitar (smörgåsskinka jag klipper ner) samt en utan.
bring 'em on *flex*
något salamiliknande, dvs någon sorts korv med massa kryddor kan funka bra, typ peppar/vitlök/annat enligt egen erfarenhet.
physique
2005-02-01, 23:45
prova äggröra med, det blir lite omväxling i konsistens iaf :thumbup:
Fräs lite champinjoner och skinka, häll i omelettsmeten (3 ägg, 2-3 msk mjölk, salt, peppar), avsluta med att strö över lite parmesan och krydda med oregano. Smaskens. =)
En som jag tycker är riktigt god är följande:
4ägg+salt+peppar+en skvätt mjölk
värm tonfisk i liite olja(bara för atta det inte ska fastna)+2msk tomatpuré+sambal oelek, ca 0,5-1 tsk+basilika+oregano.
lägg på tonfiskröran när omeletten är stekt och färdig!
Värm pasta, kött (Skinka, nötstek, rostbiff, kyckling eller vad man nu har hemma.) och ev grönsaker i en stekpanna. Krydda lite extra om man tror det behövs.
Släng över omelettsmet eller bara vanlig ägg (I det senare fallet är det lättast att bara röra runt allt till ägget är klart.)
Ät.
Samma ska funkar med ris/potatis/coscos, ett bra sätt att fixa en snabb måltid om man har lite rester som inte riktigt räcker till.
Själv tycker jag att en klassisk bondomelett är bland det godaste man kan göra med en omelett. Bryn lite lök blanda ner rester av potatis och kött och sen strö på persilja på toppen. Det är iofs gott att lägga på skivade tomater på toppen just innan man serverar också..
Fast olika sorters stuvningar på omelett är också gott, men det känns onyttigt. Bäst är svamp och sparrisstuvning.
MyungChul
2005-02-02, 15:16
jag gillar min limekyckling till omelett.. antagligen funkar allt som passar till ägg i övrigt, även om kyckling kanske inte riktigt hör dit.. men det kommer ju från ägg så..
jag gillar min limekyckling till omelett.. antagligen funkar allt som passar till ägg i övrigt, även om kyckling kanske inte riktigt hör dit.. men det kommer ju från ägg så..
eller var det hönan som kom från ägget?
igår blev det med några smala skivor 10% feta ost, lök, lite bräckt pepparsalami, paprika.
trubaduren
2005-02-02, 15:40
En som jag tycker är riktigt god är följande:
4ägg+salt+peppar+en skvätt mjölk
värm tonfisk i liite olja(bara för atta det inte ska fastna)+2msk tomatpuré+sambal oelek, ca 0,5-1 tsk+basilika+oregano.
lägg på tonfiskröran när omeletten är stekt och färdig!
Sicken läckergom :D
Tack för alla tipsen!!
Blir till att pumpa omeletter hela veckan så man hinner testa allt.
/gurra
MyungChul
2005-02-07, 15:55
eller var det hönan som kom från ägget?
äh, vatten är vått. filosofera kan man göra i timmar utan att egentligen tänka på något vettigt alls
3-4 ägg, en burk makrill, salt, peppar, italiens salladskrydda.
klockrent!
Ninjasmurf
2005-02-10, 15:21
det e rätt gott att ha i 1-2 msk keso i också, nyttigt blir det också. krydda efter tycke och smak
TheBeanSeed
2005-02-12, 15:50
Salladstonfisk och lite finstrimlad rödlök
heltklart är iaf att tonfisk i omelett är en vanesak, jag tyckte verkligen det smakade skumt från början men nu så äre smaskens :hbang:
3ägg
1 burk kesella
salt å curry efter smak å tycke.
Herkulez
2005-02-15, 15:31
sätt i 10% riven västangård ost eller va det heter, sen salt och peppar, enkelt som fan och gott
sätt i 10% riven västangård ost eller va det heter, sen salt och peppar, enkelt som fan och gott
Västerbottenost kanske? :)
Västerbottenost kanske? :)
Nä, han menar nog "Västan" som är en annan ost.
Kantareller/champinjoner, skinka och ost.
Raisedead
2005-02-17, 12:31
OSTOMELETT
4 st hela ägg (200-220 g)
150 g lätt mjukost (med eller utan smak)
3-5 msk vatten.
Lite salt
Ha i allt i en skål, blanda ordentligt och stek i panna, omelett som röra... kan väl ha i lite annat också... champinjoner, skinkbitar... det man tycker kan passa.
Kan låta lite konstigt att använda lätt mjukost.. men det är grymt gött! ;)
Herkulez
2005-02-17, 14:28
Nä, han menar nog "Västan" som är en annan ost.
jaoo så är det nog
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.