handdator

Visa fullständig version : Bra eller dåligt kött?


Pretender
2005-01-30, 19:22
http://upl.silentwhisper.net/uplfolders/upload3/Burgare.JPG
Det har alldeles nyligen börjat säljas hamburgare av rent nötkött i min lokala ica-affär. De är väldigt praktiska att tillaga - bara att slänga i pannan och se glad ut. Innan jag köper i bulk så undrar jag om köttet är "ok"... dvs. skulle ni andra byggare tänka er att äta det varje dag? Nötkött är väl som regel bra och magert kött, men 15% fetthalt låter lite högt...

/P

z_bumbi
2005-01-30, 19:34
Beror på hur mycket du äter och vad du äter till, 15% är inte så farligt i många fall.

Pretender
2005-01-30, 19:36
Beror på hur mycket du äter och vad du äter till, 15% är inte så farligt i många fall.

Käkar kanske 200gram (dvs. 2 biffar) tillsammans med lite ris och grönsaker... 1-2 ggr/dag beroende på aptit.

/P

z_bumbi
2005-01-30, 19:45
Käkar kanske 200gram (dvs. 2 biffar) tillsammans med lite ris och grönsaker... 1-2 ggr/dag beroende på aptit.

/P

Som en del i en i övrigt balanserad kosthållning så tycker jag hamburgarna fyller sin plats ganska bra.

Den stora frågan är hur mycket fett som försvinner i stekpannan, alla som stekt hamburgare och sen lämnat stekpannan åt sitt öde vet att det blir ganska mycket fett kvar där när det väl är dags att diska så fettmängen man får i sig är inte den som de innehåller från början.
Äter du mestadels omättat och fleromättat fett till de andra måltider så är det ju inte så mycket att orda om oavsett hur man tänker, äter du med balans i de andra målen så kanske det kan bli lite mycket mättat fett men en vis man sa en gång att gör man av med fettet så är det ingen större fara.

Pretender
2005-01-30, 19:54
Som en del i en i övrigt balanserad kosthållning så tycker jag hamburgarna fyller sin plats ganska bra.

Den stora frågan är hur mycket fett som försvinner i stekpannan, alla som stekt hamburgare och sen lämnat stekpannan åt sitt öde vet att det blir ganska mycket fett kvar där när det väl är dags att diska så fettmängen man får i sig är inte den som de innehåller från början.
Äter du mestadels omättat och fleromättat fett till de andra måltider så är det ju inte så mycket att orda om oavsett hur man tänker, äter du med balans i de andra målen så kanske det kan bli lite mycket mättat fett men en vis man sa en gång att gör man av med fettet så är det ingen större fara.

Tack för bra svar
:thumbup: