handdator

Visa fullständig version : Kre-Alklyn®


aliquis
2005-01-29, 19:08
Samma sida, fler påståenden:
"... Hur som helst, dessa teknologier kan inte framställa en effektiv, koncentrerad dos kreatin utan att det omvandlas till kreatinin eftersom det inte har ett högre pH-värde än 7 och är 100 % stabil….som Kre-Alkalyn. ...
... Om obuffrad kreatin försämras med 90 % i vätska, så är Kre- Alkalyn "10 gånger effektivare" eftersom det förblir 100% stabilt (100% mot 10%)"

Stämmer detta? Grub sade ju nyligen något om att ta kreatinet torrt i munnen för att motverka att det bildades kreatinin, innan så ansågs det väl vara hellungt att ha det i vatten bara det inte stod någon dag? Om det inte är 10 ggr dyrare kanske det är bättre ;)

"Varför är Kre-Alklyn®´s patent något speciellt?
De flesta människor vet inte hur svårt det är att få ett patent. Kre-Alkalyn´s patentprocess tog mer än 1,5 år att genomföra. Forskningen var intensiv, oberoende testad och verifierad, och sedan slutligen tilldelad U.S Patent"

Wow, alla vet ju hur försiktiga usas patentverk är med att ge saker patent...

"Under tiden som detta skrivs finns 11 andra patent på Kre-Alklyn® över hela världen, som var och en behöver en oberoende jury som ännu en gång måste bekräfta den ursprungliga forskningen och effekten av produkten."

Patent är väl inget som helst BEVIS på en sak? Man patenterar väl en idé, i det här fallet att binda kreatinet med ett annan ämne än vad man brukar?

"Hur handskas kroppen med gifter som Kreatinin?
Kreatin-tillskott har många dokumenterade bieffekter som, illamående, magkramp, uppsvullnad, diarré och många andra oönskade reaktioner. Det som man inte har vetat ända fram till nyligen är att dessa bieffekter är faktiskt orsakade av kreatinin …..INTE av själva kreatinet. Kroppens naturliga försvarsmekanism mot gifter som kreatinin är att späda ut det med vatten som primärt tas från tarmar och muskel-vävnad. Detta orsakar kroppens förlust av viktiga mineraler och elektrolyter, såsom kalium och magnesium, som ger smärtsamma magkramper som är vanligt bland boybuilders och athleter som använder kreatin."

Fast kreatinin bildas väl jämt i kroppen? Har grub, sverker, eller någon annan kanske koll på om det möjligtvis kan tänkas vara dumt att ligga lite högt på kreatinintaget jämt? Borde man vara försiktig som livsmedelsverket m.fl. tycker?
Och hur är det nu med "kineskreatinet", eiselt o co brukar ju snacka skit om det men nu hade de(?) det ju själva i sitt FX kreatin, rör det sig om några som helst mängder bortsett från att det är "mer" och hur farligt kan det vara? Vilka ämnen är det som kan finnas? Rätt galet att sälja något som en ren produkt om man vet att det innehåller giftiga ämnen om än i små mängder.

aliquis
2005-01-29, 19:21
Lol, antar att det här är någon form av ekvation/bevisföring:

1) Kreatinin – en slaggprodukt i blodet som är resultatet av en normal muskelnedbrytning. (Medline)

2) Kreatinin- En komponent av urin och den slutliga produkten av kreatin katabolism; bildad av "nonenzymatic dephosphorylative cyclization of phosphocreatine" som är invärtes besläktat med kreatin. (PDR Medical Dictionary)

3) Kreatinin –Kreatinin (CRN) är en bi-produkt av kreatin-produktion. Intaget av kreatinin är förödande för kroppen och är en avsöndring av njuren. (Degus Germany)

4) Kreatinin utsöndras av njurarna. (Greys, Anatomy & Physiology)

5) Normal kreatinin renings nivå i sunda kroppar:

Män 0,97 till 1,37 mg/dl (97-137 ml/min)

Kvinnor 0,88 till 1,28 mg/dl (88-128 ml/min)

(St Vincent Healthcare, Department of Pathology, Billings, MT)

(American Kidney Foundation)

6) Kreatinin renings nivå ovan 1,37 mg/dl (för män) och 1,28 mg/dl (för kvinnor) är farligt för friska njurar.

(St Vincent Healthcare, Department of Pathology, Billings, MT)

(American Kidney Foundation)

7) Förhöjd kreatinin-nivå kommer att skada njurarna.

8) Kroppen kan inte läka skadade njurar.

Vill du intaga ett enda gram av kreatinin?

9) NEJ

10) Kre-Alkalyn är den enda säkra vägen för att ta kreatin.

Ta inte för givet att det du konsumerar är säkert.



---

Nå, hur är det nu, skall man skita i att lyssna på folk som förespråkar 5-10gram eller 20-40 o köra på typ 3*1gram eller så? :)

aliquis
2005-01-29, 19:33
Slänger till att det visst var en "Jeff Golini" som hade sagt det senare så det blir någon form av källreferens iaf.

Sverker
2005-01-29, 20:14
Har ingen erfarenhet av Kre-Alkalin men jag tror att det är kreatin som är buffrad basiskt, just för att kreatin omvandlas till kreatinin i sur miljö.


Kreatinin.

Kreatin lagras i muskelcellen. I denna miljön är kreatin hyffsat stabil.
Kreatin görs energirik genom en reaktion med ATP och energirik kreatin-fosfat bildas.
Kreatin-fosfat är energirikt men instabilt och faller lätt sönder till kreatinin. Sönderfallet av kreatininfosfat är många gånger större än sönderfallet av kreatin.
Edith: Finns ju formulerat i aliquise text redan:
"2) Kreatinin- En komponent av urin och den slutliga produkten av kreatin katabolism; bildad av "nonenzymatic dephosphorylative cyclization of phosphocreatine" som är invärtes besläktat med kreatin. (PDR Medical Dictionary)"


Bildandet av kreatinfosfat och kreatinin är propitionellt med muskelarbetet och muskelmassan. Bildas det mycket kreatinfosfat, dvs muskeln arbetar och förbrukar kreatinfosfat bildas alltså också mycket kreatinin.
Mycket muskelmassa ger också mycket kreatinin.

Kreatininet läcker ut från muskelcellen ut i blodet. Blodet filtreras i njurarna och kreatinin filtreras alltså av, ut i urinen.
Kreatinin är inte reaktivt och alltså heller inte skadligt i rimliga mängder ( vad det nu är ;) ). Vad kreatinin kräver är gott om vatten så att mycket urin bildas.


Angående skador på njurarna.
Visst kan kroppen läcka ev. skador på njurarna.

Styx
2005-01-31, 20:33
Var ifrån kommer det att höga kreatininhalter skulle vara farligt??
Det är ännu en myt som kosttillskottstillverkarna gärna eldar på.
Att kreatinin skulle vara farligt för njurarna kommer från att höga kreatininnivåer i blodet kan antyda att njurarnas filtration fungerar dåligt (att de filtrerar långsamt/låg volym).
Njurarna filtrerar normalt kreatinin rakt igenom så att säga, ingen reabsorption. Fungerar de dåligt (låg filtrationshastighet) höjs som följd av det logiskt kreatininhalterna i blodet. Därför kan höga kreatininhalter antyda njurskada. Men kreatininhalterna är normalt förhöjda om man äter kreatintillskott.
Alltså är kreatinin i sig inte alls farligt för njurarna, bara ett missförstånd som utnyttjats.

Något som man ska tänka på, som aldrig påpekas och inte är allmän kännedom hos läkare, är att om man äter kreatintillskott ska man tala om det vid blodprov/urinprov där de eventuellt kollar kreatininhalterna, annars kan njurskador misstänkas i onödan.

z_bumbi
2005-01-31, 20:45
Något som man ska tänka på, som aldrig påpekas och inte är allmän kännedom hos läkare, är att om man äter kreatintillskott ska man tala om det vid blodprov/urinprov där de eventuellt kollar kreatininhalterna, annars kan njurskador misstänkas i onödan.

:thumbup:

brema
2005-01-31, 21:01
Passar på att fråga: kreatinin förknippas väl med levern, eller är jag helt ute och cyklar? När man tar levervärden tar man kreatinin och två andrat värden. Läkaren sa att det är ett mått på hur hårt levern arbetar. Sambandet mellan kreatin, musklers kreatinin och avloppet genom njurarna står ju klart, men var kommer levern in i bilden?

Styx
2005-01-31, 21:33
Hmm, kreatinin förknippas starkt med njurarna (kliniskt då, av de anledningarna jag berättade om).
Vad det har med levern att göra har jag ingen aning, har inte hört eller läst om att kreatinin skulle vara nån markör för något som har med levern att göra så jag gissar att du rört ihop njurarna med levern. Du skrev "Läkaren sa att det är ett mått på hur hårt levern arbetar", ersätter du levern med njurarna så stämmer det bra. Eller råkade läkaren säga fel?...

Styx
2005-01-31, 21:50
Förresten, detta Kina-kreatin som det pratats om,
de två huvudsakliga biprodukter från produktionstegen (kommer inte ihåg namnen) hade inga bevisade negativa effekter hos människan luskade jag fram i nån gammal tråd. En av dem hade en hypotetiskt skadlig effekt men djurförsök misslyckades med att bevisa den effekt man trodde det kunde ha, samma artikel som pratade om dessa verkligt giftiga kreatinbiprodukter baktalade också kreatinin, att det minsann var skadligt för njurarna...
Men det kan ju vara dumt att chansa, man ska ju också komma ihåg att kreatin är relativt ungt som kosttillskott...(det tog ungefär 20 år innan man såg den ökade incidensen av lungcancer som en följd av rökning)

Sverker
2005-02-01, 07:35
hmm... är det inte ett av de enzymerna som man letar efter i blodet när man undersöker leverskador ? Att själva levern är skadad och att dess enzymer läcker ut i blodet.

Enzymet heter då någoting med " kreatinfosforylas " och har egentligen inget med kreatin att göra utan är bara en markör i blodet..

Styx
2005-02-01, 08:30
Sverker>> Du tänker kanske på kreatinkinas? Enzymet som katalyserar fosforyleringen av kreatin, så att det blir kreatinfosfat. Det är däremot en markör för hjärtmuskelskada (en av de tre isotyperna), någon betydelsefull mängd kreatinkinas finns inte i levern.

Sverker
2005-02-01, 14:25
Tack Styx, så var det.

aliquis
2005-02-01, 14:37
Spelar väl inte så stor roll om kreatinin är ofarligt eller inte, om kreatinmonohydratet hinner bli kreatinin innan man får in det i kroppen kommer det väl inte göra någon verkan? Och det är väl lite slöseri om inte annat?

Styx
2005-02-01, 18:35
Men hinner det bli kreatinin då? Vad jag vet är kreatinmonohydrat rätt stabilt i vatten, k-monohydratet är kristalliserat i vatten, just därför det är så svårt att lösa.
Tillverkarna av Kre-Alklyn vill ha det till att 90% bryts ner i vatten? Det är ju ju lite konstigt att man då kan se ganska stor ökning av kreatin i musklerna i studier (med monohydrat) om det stämde att 90% av kreatinet bröts ned bara i vattnet? Kan man tro på att Kre-alklyn är syraresistent? De påstår även att kreatinin är toxiskt, tycker inte dom inger förtroende direkt...

aliquis
2005-02-01, 22:18
Dels det, att bara 10% skulle bli kreatin, men även att redan efter 0.3 eller 0.5 sekunder så skulle det vara kört, sedan om det är att omvandlingen PÅBÖRJAS eller var totalt nämndes det inget om ;)

aliquis
2005-02-01, 22:19
Lite läskiga på maxielit överhuvudtaget, tycker mycket låter som sans/gg hela tiden. Tycker inget av det inger något förtroende ärligt talat ;)

Styx
2005-02-01, 22:21
Hehe, ja så fort går det definitivt inte. Det där företaget verkar inte veta vad dom pratar om så deras produkt är sannolikt skit.