handdator

Visa fullständig version : hämmar konditionspass muskelutvecklingen


Hannes
2005-01-26, 10:43
jag har hört att om man har konditionspass och försöker få bort en mängd fett att du hämmar muskelutvecklingen.

har hört att du förlorar ungefär 1/3 av musklerutvecklingen du skulle fått av träning utan konditionspass.

är detta rätt eller fel?


ps: är ny här och har stryketränat i snart 1.5 år. men har aldrig riktigt fått ett vettigt svar på den fråga, jaja ni verkar kunna era grejer.

Karl_alfred
2005-01-26, 10:51
Vet inte men jag ökar knappast sämre med en massa konditionsträning.

mystic[-_-]
2005-01-26, 10:55
Kondition ska köras med styrketräning. Menar inte marathon osv men kondionsträning så du håller kondisen på en bra nivå och orkar med hårda pass.

Sen kan du inte gå ned i fett utan ett Kcalunderskott och det är svårt att bygga muskler på ett sådant. Men med konditionsträning och ett bra matschema kan du bygga utan att lägga på dig för mycket onödigt.

King Grub
2005-01-26, 13:13
Konditionsträning är en del av varje komplett uppbyggnadsprogram. Bättre insulinkänslighet, bättre nivåer av anabola hormoner, bättre kondition = bättre intensitet i gymmet, bättre syresättning av muskelvävnad, högre GLUT4-nivåer = effektivare utnyttjande av kolhydrat och snabbare återhämtning efter träning, ökad kapacitet hos oxidativa enzymer som metaboliserar kolhydrater genom Krebscykeln, förbättrat utnyttjande av fett som energikälla, vilket agerar glykogenbesparande och som du har nytta av under träning är några exempel på fördelerana konditionsträning ger. Vi talar naturligtvis inte marathonlöpning här, utan relativt korta och intensiva pass.

Hannes
2005-01-26, 16:50
så det är smart att ha konditionspassen en dag utan styrketräning eller kan man ha det med bra effekt och ändå bygga muskler samma dag?

ska man vänta 1 timme eller hur mkt ska man vänta?

tack för alla svar

King Grub
2005-01-26, 16:57
så det är smart att ha konditionspassen en dag utan styrketräning eller kan man ha det med bra effekt och ändå bygga muskler samma dag?

ska man vänta 1 timme eller hur mkt ska man vänta?

tack för alla svar

Det fungerar att köra kondis samma dag eller t o m i direkt anslutning till styrketräning, men det är klart bäst att separera passen, antingen på olika dagar, eller så långt ifrån varandra det går på dagen, dvs morgon/kväll.