handdator

Visa fullständig version : flera frågor om ryggövningar


aliquis
2005-01-20, 11:43
Fråga ett: Om man skulle lura sin syster att träna, borde inte egentligen sittande rodd vara den mest allsidiga ryggövningen? Brukar ju inte köra den själv och det brukar ju diskuteras skivstångsrodd, chins o grejer men där får man ju lite dynamiskt arbete i nedre delen av ryggen och längre rörelsesträcka. Inte lika mycket basövning för att ben o grejer inte kommer med kanske men det har ju inget med saken att göra.

Fråga två är en annan sak, för nedre delen har jag väl räknat med att mark eller eventuellt raka mark ger tillräckligt, men det är ju bara statiskt. Borde man köra hypersträcktjosan med? Eller räcker det kanske med att köra mer sittande rodd bara?

z_bumbi
2005-01-20, 12:47
Ett
Sittande rodd är en utmärkt övning
En annan metod är att välj tre/fyra övningar som hon trivs med och där hon får bra teknik, är det då kickbacks, kableflyes, benspark och sittande vadpress så må det vara hänt.
Låt henne träna så upp till en månad och sen lägger du till och justerar vartefter, tränings som är kul är viktigare för att man ska gilla träningen och stoppar man in en "riktig" övning varje eller varannan vecka så är man snart uppe i ett fulltständigt program.

Två
Jag tycker ryggresningar har sin plats i de flesta program, man är så beroende av att ryggen är stark och hel för att kunna både träna och även leva ett normalt liv.