handdator

Visa fullständig version : Soja som proteinkälla


sneakers
2005-01-13, 11:54
Undrar bara hur effektivt soja är egentligen som proteinkälla? (Soja i from av tofu eller quorn eller liknande...) Är inte vegetarian, men det skulle variera kosten genom att kanske käka sojaprodukter ibland istället för t ex kött.(Sojaglass är ju också gott... :thumbup: )

King Grub
2005-01-13, 13:11
Effektivt i vilket hänseende?

Visst stimulerar sojaprotein proteinsyntes.

"Soy and whey protein bar products both promoted exercise training-induced lean body mass gain, but the soy had the added benefit of preserving two aspects of antioxidant function."

Nutr J. 2004 Dec 08;3(1):22.

Frazze
2005-01-13, 13:41
(Soja i from av tofu eller quorn eller liknande...)

Quorn är inte en sojaprodukt väl?

King Grub
2005-01-13, 13:46
Quorn är inte en sojaprodukt väl?

Nej.

En studie som visar på negativa, motsatta effekter mot ovanstående...

"In addition, protein synthesis efficiency was reduced in the peripheral area after soy protein intake"

J Nutr. 2002 Jan;132(1):125-33.

Det är få proteiner som är så omtvistade huruvida de är bra eller dåliga som just soja. :)

aliquis
2005-01-13, 20:59
I det här sammanhanget blir man ju sugen på att få veta vad Cahling åt, någon som vet?

Sverker
2005-01-13, 21:05
I det här sammanhanget blir man ju sugen på att få veta vad Cahling åt, någon som vet?

Spirulina :D

King Grub
2005-01-13, 21:14
Mmmm... Alger... :eating:

HookersUnited
2005-01-13, 21:18
I det här sammanhanget blir man ju sugen på att få veta vad Cahling åt, någon som vet?"Mat som bör ingå i en vegetarisk kost är den som utgör de olika baskategorierna frukt, grönsaker och gryn. Dessutom ingår potatis, sötpotatis, pasta, bönor, ärtor. havregrynsgröt, fullkornsbröd, vegetariska burgare, tofu, alger, havstång, linser, sädesslag och nötter."

- Andreas Cahling (B&K #3 -92)

HookersUnited
2005-01-13, 21:21
I det här sammanhanget blir man ju sugen på att få veta vad Cahling åt, någon som vet?
Hittade artikeln på nätet.
http://www.bk-sportsmag.se/tidningen/1992/3/andreas_cahling.htm